Έρευνας κυνηγιου 2008

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2008

09 & 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
Αγωνιστική περίοδος 2008 Εαρινών αγώνων και όλοι οι όμιλοι “επί ποδός”. Έτσι και ο Ο.Κ.Ε. με την σειρά του ξεκίνησε τους αγώνες του με θήραμα την πεδινή πέρδικα. Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου ήταν το ραντεβού των κουρτσχααράδων στον παράδεισο της πεδινής πέρδικας, στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου του Νομού Θεσσαλονίκης.

Παλιές καλές εποχές θύμιζε η εικόνα των αγώνων από τις συμμετοχές σκύλων αλλά και από φίλους κούρτσχααρ που ήρθαν να παρακολουθήσουν. Τα τερέν έτοιμα να υποδεχθούν τους κυναγωγούς που θα τρέξουν τους σκύλους τους για να δείξουν τις κυνηγετικές τους ικανότητες απέναντι στην βασίλισσα του κάμπου την πεδινή πέρδικα. Τα πουλιά ήταν αρκετά σε ικανοποιητικούς αριθμούς δίνοντας πολλές ευκαιρίες στους σκύλους να πάρουν τον πόντο και να μπουν στην βαθμολογία. Να σημειωθεί ότι από την σειρά αυτή των αγώνων θα διακριθούν οι καλύτεροι σκύλοι για να πλαισιώσουν την εθνική ομάδα κούρτσχαρ για να μας αντιπροσωπεύσει στην Τσεχία. Η χώρα που θα διοργανώσει το πανευρωπαϊκό κύπελλο κούρτσχααρ στις αρχές Απριλίου. Ο κριτής ήταν ο κύριος Καλφόπουλος Χρήστος πρόεδρος του ομίλου Επανιέλ Μπρετόν, “όργωσε” κυριολεκτικά τα τερέν για να αξιολογήσει τους σκύλους για αυτό και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη προσφορά του σε αυτόν τον αγώνα.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο αγώνας με τον Rambo του κυρίου Αντωνόπουλου Ανδρέα με κυναγωγό τον κύριο Zile Dordevic, ο οποίος δίνει το παρών του πάντα στους αγώνες του Ο.Κ.Ε. Στην συνέχει έτρεξε ο Brawn Del Polirone των Αφών Λιάπη με κυναγωγό όπως ξέρουμε το κύριο Λιάπη Ιωάννη. Συνέχισε η Ana του κυρίου Αντωνόπουλου Ανδρέα με κυναγωγό τον κύριο Zile Dordevic. Στην συνέχεια ο Shane των Αφών Λιάπη, ο οποίος πήρε πόντο με μια εξαίρετη φέρμα μπλοκάροντας τα πουλιά και με τέλεια ακινησία στο ξεπέταγμα των πουλιών. Ακολούθησε η Rosy του κυρίου Αντωνόπουλου, η Beryl Du Pied Du Monk του κυρίου Σινάνη Παναγιώτη με κυναγωγό τον ίδιο, η Boni του κυρίου Χριστοδούλου Χρήστου με κυναγωγό τον ίδιο. Μια κουρτσχααρίνα που χαρακτηριστικό της είναι το εξαίρετο ποντάρισμα που κάνει αφού φερμάρει τα πουλιά και μετά. Συνέχισε ο Aja του κυρίου Γεωργίου Σπύρου με κυναγωγό τον ίδιο, η Elka Pillea του κυρίου Σινάνη Παναγιώτη η οποία μπήκε στην βαθμολογία με τον πόντιο που πήρε. Στην σειρά ακολούθησε ο Dik Di San Mamiliano του κυρίου Αντωνόπουλου και κυρίου Λιάπη, Η Aka Pillea της κυρίας Σινάνη Στέλλας με κυναγωγό τον κύριο Σινάνη Παναγιώτη.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου συνεχίστηκαν οι αγώνες στην ίδια περιοχή με λιγότερο κρύο. Αυτό όμως δεν ενόχλησε στην έρευνα των κούρτσχααρ, τα οποία είναι σκυλιά παντός καιρού. Μπήκαν περισσότερα σκυλιά στην βαθμολογία παίρνοντας εξαίρετους πόντους. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω την συμμετοχή του κυρίου Κολιαβιά Παναγιώτη από την Καβάλα με τους δυο σκύλους του. Τον Kevin που στερήθηκε τον πόντο από μια μικρή ατυχία και τον Dexi Fles. Και τα δυο σκυλιά είχαν κυναγωγο τον κύριο Κολιαβιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο καλφοπουλο Χρήστο όπως προανέφερα ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος στο κάλεσμά του ομίλου καθώς επίσης και την χορηγό εταιρεία PURINA PETLINE που είναι πάντα στο πλευρό του ομίλου.

Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα του αγώνα.

09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
SHANE1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
ELKA PILLEA2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
BRAWN DEL POLIRONE1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
ANA2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αντωνόπουλος Ανδρέας, κυναγωγός Zile Dordevic.
BERYL DU PIED DU MONK3ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
AKA PILLEAΕξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
DIK DI SAN MAMILIANOΕξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη-Αντωνόπουλος Ανδρέας, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
BONIΕξαίρετος. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος, κυναγωγός Χριστοδούλου Χρήστος.

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει ο Κανακούδης Άγγελος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα (Ωραιόκαστρο 09 & 10 Φεβρουαρίου)

22 & 23 & 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
Μετά το τριήμερο αγώνα του ΟΚΕ ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία, ο ΟΚΕ συνεχίζοντας το πρόγραμμα των αγώνων διοργάνωσε τριήμερο CACIT στις 22-23-24 Φεβρουαρίου στα τερέν του Ωραιοκάστρου. Ήμουν κριτής το τριήμερο αυτό. Η γενική εικόνα των σκύλων ήταν ικανοποιητική. Σχεδόν όλα τα σκυλιά έδειξαν ότι δεν ήταν ακόμη τελείως έτοιμα. Τα τερέν του Ωραιοκάστρου, με πολλές πέρδικες πρόσφεραν σχεδόν σε όλα τα σκυλιά την ευκαιρία για πόντο. Δυστυχώς στους αγώνες όμως χρειάζεται όχι μόνο ο καλός σκύλος αλλά και τύχη. Έτσι την πρώτη μέρα μπήκαν στην βαθμολογία μόνο δυο σκυλιά. Ο DIK DI SAN MAMILIANO με ιδιοκτήτες τον κύριο Λιάπη Ιωάννη και τον κύριο Αντωνόπουλο Ανδρέα και κυναγωγό τον κύριο Λιάπη Ιωάννη πήρε 1ος Πολύ Καλός. Ένας σκύλος που μέχρι το 3ο λεπτό δεν στήθηκε αρκετά καλά στο τερέν. Στο 3ο λεπτό έκανε μια ξαφνική φέρμα πολύ χαμηλωμένης στο έδαφος, τα πουλιά ήταν κοντά του και έτσι εξασφάλισε τον πόντο. Στη συνέχεια η έρευνά του πολύ μεθοδική με ανοιχτά λασέ. Στο 9ο λεπτό έκανε μια εξαίρετη φέρμα αλλά τα πουλιά σηκώθηκαν ελαφρώς δεξιά. Η συνεργασία με τον κυναγωγό στο όριο.

Δεύτερο σκυλί στην βαθμολογία η BERYL DU PIED DU MONK με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κύριο Σινάνη Παναγιώτη. Μια σκύλα με εξαίρετο καλπασμό. Πριν την συμπλήρωση του 1ου λεπτού έκανε ένα ανέβασμα που κατέληξε σε μια εξαίρετη φέρμα. Στο σήκωμα των πουλιών όμως έκανε λίγα βήματα και στηρίχτηκε από τον κυναγωγό. Στην συνέχεια έδειξε όρεξη αλλά τα λασέ της ήταν κοντινά χωρίς σχεδόν καθόλου βάθος.

Την επόμενη μέρα είχαμε πάλι δύο σκυλιά στην βαθμολογία. Την AKA PILLEA με ιδιοκτήτη την κυρία Σινάνη Στέλλα και κυναγωγό τον κύριο Σινάνη Παναγιώτη η οποία πήρε το 1ο Πολύ Καλός. Η AKA PILLEA ξεκίνησε με όρεξη αλλά η έρευνά της δεν ήταν αρκετά μεθοδική χωρίς να ψάχνει πολύ τόπο, δεν ήταν συγκεντρωμένη. Παρόλα αυτά εξασφάλισε δυο αρκετά καλούς πόντους σε δύσκολα πουλιά.

Έπειτα ο SHANE με ιδιοκτήτη τους αδελφούς Λιάπη και κυναγωγό τον κύριο Λιάπη Ιωάννη πήρε το 2ος Πολύ Καλός. Ο σκύλος ξεκίνησε με μια λευκή φέρμα στο 1ο λεπτό. Δεν έδειχνε πολύ συγκεντρωμένος, δεν στήθηκε αρκετά καλά ούτε στον αέρα ούτε στο τερέν. Στο 7ο λεπτό όμως εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο. Στην συνέχεια η διαδρομή του ήταν πολύ καλύτερη. Πιστεύοντας όλοι σε μια καλύτερη μέρα ξεκινήσαμε τον αγώνα την Κυριακή με περισσότερη αισιοδοξία. Πράγματι όλα τα σκυλιά ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Προσπαθήσαμε σε όλα να δώσουμε την ευκαιρία να συναντήσουν πουλιά. Έτσι είχαμε τρία σκυλιά στην βαθμολογία. Ο BRAWN DEL POLIRONE με ιδιοκτήτη τους αδελφούς Λιάπη και κυναγωγό τον κύριο Λιάπη Ιωάννη πήρε το 1ο Εξαίρετος. Ένας σκύλος με εξαίρετο στιλ και ευκολία στην κίνηση. Αμέσως στήθηκε στον αέρα και στο τερέν με σωστά ανοιχτά λασέ και σωστό βάθος. Άριστα καθοδηγούμενος από τον κυναγωγό του έψαχνε κάθε πονηρό σημείο. Έτσι στο 8ο λεπτό μετά από εξαίρετο ανέβασμα φερμάρισε τα πουλιά. Μια μικρή λεπτομέρεια στη φέρμα του στέρησε το CAC.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο SHANE με ιδιοκτήτη τους αδελφούς Λιάπη και κυναγωγό τον κύριο Λιάπη Ιωάννη πήρε το 2ο Εξαίρετος. Ο αέρας άλλαζε συνεχώς αλλά ο σκύλος συνεχώς ζητούσε τα πουλιά στον αέρα. Έτσι στο 2ο λεπτό πήρε έναν δύσκολο πόντο αντίθετα στην κατεύθυνση που πηγαίναμε με εξαίρετο ανέβασμα και εξαίρετη έκφραση στην φέρμα. Στην συνέχεια η διαδρομή του θα μπορούσε να ήταν καλύτερη διότι ο αέρας σταθεροποιήθηκε και στο 7ο λεπτό είχε μια φέρμα χωρίς πουλιά.

Και τέλος ακολούθησε η ELKA PILLEA με ιδιοκτήτη τον κύριο Σινάνη Παναγιώτη και κυναγωγό τον ίδιο πήρε το 3ος Πολύ Καλός. Μια σκύλα κυνηγός αλλά με αρκετή στήριξη από τον κυναγωγό τη. Η έρευνά της αρκετά καλή όμως ενώ ανέβαζε πολύ όμορφα στις αναθυμιάσεις μετά τσεκάριζε τις μυρωδιές αναζητώντας αυτές χαμηλά στο έδαφος. Στην φέρμα της στο τέλος της διαδρομής δεν ήταν πολύ σίγουρη και στηρίχτηκε στην ακινησία από τον κυναγωγό της.

Τελείωσε έτσι αυτό το τριήμερο των αγώνων με κάποιους χαρούμενους και κάποιους προβληματισμένους, ελπίζοντας πάντα σε κάτι καλύτερο στην συνέχεια. Αυτό όμως που με προβλημάτισε εμένα προσωπικά ήταν δυο σοβαρά κατά την άποψή μου θέματα. Πρώτον ο μικρός αριθμός συμμετοχών σκύλων αλλά και οι 3-4 ιδιοκτήτες και κυναγωγοί. Δεύτερον και πολύ σοβαρό η μη προσέλευση κυνόφιλων – κυνηγών. Οι αγώνες που διοργανώνει ο όμιλος έχουν κύριο σκοπό την επιλογή γεννητόρων. Η σωστή επιλογή θα βοηθήσει στην επιτυχή εξέλιξη της φυλής. Θα πρέπει όμως να υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχής καλών σκύλων. Όλοι ξέρουμέ ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε έναν σκύλο αγώνων. Πρέπει όμως από κάπου να ξεκινήσουμε. Έτσι λοιπόν ο ΟΚΕ θέλοντας να βοηθήσει τους απλούς κυνηγούς να δείξουν τα σκυλιά τους συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του έναν αγώνα κυπέλλου. Σε αυτόν τον αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο κυνηγόσκυλα χωρίς να απαιτείται ακινησία και χωρίς να έχουν να ανταγωνιστούν αξιολογημένα αγωνόσκυλα. Ένας αγώνας που ανταποκρίνεται 100% σε πρακτικό κυνήγι. Όλων μας τα σκυλιά είναι τα καλύτερα στο καφενείο αλλά το ξέρουμε μόνο εμείς. Πιστεύω ότι μέσα από αυτά τα κυνηγόσκυλα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα πραγματικά εξαίρετα σε προσόντα και να χρησιμοποιηθούν για γεννήτορες. Από τα μεγάλα κυνηγόσκυλα βγαίνουν οι πρωταθλητές αγώνων αλλά και τα σκυλιά με πραγματικά μεγάλο πάθος στο κυνήγι. Οι καλοί γεννήτορες δεν είναι τα αγωνόσκυλα. Είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ σκύλος είτε είναι αγωνόσκυλο είτε είναι κυνηγός. Θα ήθελα να συμβουλέψω αυτούς που θέλουν να ζευγαρώσουν μια θηλυκιά να μην κάθονται στο σπίτι τους στην ζεστασιά αι να διαβάζουν περιοδικά για να διαλέξουν επιβήτορα. Αλλά να βγουν στα τερέν, στα βουνά να επιλέξουν τον σωστό σκύλο. Το καλό αγωνόσκυλο πρέπει να είναι και καλός κυνηγός.
Εύχομαι σε όλους μας να περάσει από τα χέρια μας τουλάχιστον ένας μεγάλος σκύλος.

Για τον ΟΚΕ γράφει ο Νιανιός Γαβριήλ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα (Ωραιόκαστρο 22 & 23 & 24Φεβρουαρίου)

08-09/03/2008 ΚΑΙ 15-16/03/2008
Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος στην προσπάθειά που κάνει να φέρει κοντά του όσο γίνεται περισσότερους κυνόφιλους απλούς κυνηγούς, αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να προσθέσει στην γκάμα την ανοιξιάτικων αγώνων και έναν ακόμα τον οποίο και βάφτισε κύπελλο ΟΚΕ. Το κύπελλο ΟΚΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σειρά αγώνων πρακτικού κυνηγιού σε πεδινή πέρδικα. Δεν απαιτείται ακινησία στο ξεπέταγμα του θηράματος και επίσης δεν μπορούν να συμμετέχουν σκύλοι οι οποίοι διακρίθηκαν σε κλασσικούς αγώνες. Έτσι λοιπόν ο όμιλος δίνει την δυνατότητα σε όλους τους κυνηγούς να έρθουν και να δείξουν τα κυνηγετικά προσόντα των σκύλων τους χωρίς προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Όποιος από τους συμμετέχοντες συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους ανακηρύσσεται κυπελλούχος. Την Κυριακή 09 Μαρτίου όλοι συγκεντρωθήκαμε σε μια όμορφη τοποθεσία κοντά στο χωριό μεσημέρι. Η περιοχή ήταν γεμάτη από καταπράσινους λόφους που κατέληγαν σε μικρά λακκάκια. Το πρόγραμμα μοιράστηκε και ο αγώνας ξεκίνησε. Δυστυχώς όμως οι πέρδικες στο τερέν ήταν ελάχιστες και μόνο τρείς σκύλοι μπήκαν στην βαθμολογία ενώ οι υπόλοιποι δεν συνάντησαν θήραμα, και έτσι ο αγώνας τελείωσε δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη Κυριακή 16 Μαρτίου ο αγώνας διεξήχθη στα γνωστά σε όλους περδικοτόπια της Ραιδεστού. Αυτή την φορά το θήραμα ήταν περισσότερο όπως και οι συμμετοχές αφού μόνο ο σέρβος Zile Dordevic πρόσθεσε ακόμη τέσσερεις (4) σκύλους στους ήδη αρκετούς που είχαν δηλωθεί. Δυστυχώς όμως πολλοί από αυτούς δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και ξεπέταξαν πουλιά ενώ άλλοι δεν βρήκαν καθόλου. Τελικά μόνο ένας σκύλος μπήκε στην βαθμολογία και αυτός ήτανε ο Kevin του κυρίου Κολιαβιά Παναγιώτη από την Καβάλα. Ο Kevin επίσης ανακηρύχτηκε κυπελλούχος εφ’ όσον είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.

Συγχρόνως στις 08 και 09 Μαρτίου στην Επανωμή και στις 15 και 16 Μαρτίου στην Ραιδεστό πραγματοποιήθηκαν εαρινοί κλασικοί αγώνες C.A.C. και στις 16 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα ονόματα σκύλων της εθνικής κούρτσχααρ για τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Τσεχία. Τα σκυλιά ήτανε:

BRAWN DEL POLIRONE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης. ELKA PILLEA. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης. SHANE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του ομίλου, τον κύριο Νιανιό Γαβριήλ για την κρίση του στους αγώνες C.A.C. στις 8 Μαρτίου και στις 9 και 16 Μαρτίου στους αγώνες κυπέλλου. Τον κύριο Καλφόπουλο Χρήστο για την κρίση του στους αγώνες C.A.C. στις 9 και 16 Μαρτίου. Τον κύριο Γκόπη Αθανάσιο για την κρίση του στον αγώνα C.A.C. στις 15 Μαρτίου.

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην χορηγό εταιρεία PURINA PETLINE που είναι πάντα στο πλευρό του ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

08-09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΑΓΩΝΑΣ C.A.C. ΣΤΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙ.
08/03/2008 – C.A.C.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ C.A.C. – SHANE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ R.C.A.C. – AJA. Ιδιοκτήτης Γεωργίου Σπύρος. Κυναγωγός Αγγελαράκης Λάκης.
3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – BRAWN DEL POLIRONE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – AKA PILLEA. Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα. Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.

09/03/2008 – C.A.C.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ C.A.C. – ELKA PILLEA. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης. Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ R.C.A.C. – LAKOPETRA BIGO. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – SHANE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – BRAWN DEL POLIRONE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.

09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙ.
09/03/2008 – ΚΥΠΕΛΛΟ
1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – LAKOPETRA JESIKA. Ιδιοκτήτης Μάρας Αλέξανδρος. Κυναγωγός Μάρας Αλέξανδρος.
2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – KEVIN. Ιδιοκτήτης Κολιαβιάς Παναγιώτης. Κυναγωγός Κολιαβιάς Παναγιώτης.
3ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – DEXI FLES. Ιδιοκτήτης Κολιαβιάς Παναγιώτης. Κυναγωγός Κολιαβιάς Παναγιώτης.

15-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΑΓΩΝΑΣ C.A.C. ΣΤΗΝ ΡΑΙΔΕΣΤΟ
15/03/2008 – C.A.C.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – BRAWN DEL POLIRONE. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ELKA PILLEA. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης. Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.

16/03/2008 – C.A.C.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΡΑΙΔΕΣΤΟ.
16/03/2008 – ΚΥΠΕΛΟ
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – KEVIN. Ιδιοκτήτης Κολιαβιάς Παναγιώτης. Κυναγωγός Κολιαβιάς Παναγιώτης.

Για Τον Όμιλο γράφει ο Μάρας Αλέξανδρος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα
(Εαρινοί κλασσικοί αγώνες C.A.C & κύπελλο 08-09/03/2008 και 15-16/03/2008)

22 & 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 — ΑΓΩΝΑΣ DERBY ΘΗΛΥΚΕΣ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός μας και εγώ με την σειρά μου θα πω το αντίστοιχο (ο καλός σκύλος από νωρίς φαίνεται). Έτσι λοιπόν ο όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος κάθε χρόνο διοργανώνει ένα διήμερο αγώνα Derby που απευθύνεται σε νεαρά ζώα κάτω των 2 ετών. Φυσικά εκ μέρους των διοργανωτών και κριτών υπάρχει μια ελαστικότητα απέναντι σε αυτούς τους νεαρούς σκύλους. Το ζητούμενο είναι το πάθος, η καλή μύτη, η σταθερή φέρμα. Είναι αξιοθαύμαστο πιστεύω να βλέπεις έναν σκύλο να πηγαίνει τόσο καλά στο τερέν και οι μήνες της ζωής του να είναι μόλις οχτώ. Έτσι μέσα σε αυτούς του αγώνες μπορούμε να δούμε τα κυνηγετικά χαρίσματα των σκύλων σε πρώιμη ηλικία αυτά που μετέδωσαν οι γονείς τους μέσω DNA σε αυτούς χωρίς να έχουν πάρει κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Οι συμμετοχές και φέτος ήταν πολλές και τις δυο ημέρες, ο καιρός καλός, ο άνεμος σχετικά καλός γιατί μερικές φορές άλλαζε κατεύθυνση και δημιουργούσε προβλήματα σε κυναγωγούς και σκύλους. Το Σάββατο 22 Μαρτίου 4 σκύλοι μπήκαν στην βαθμολογία ενώ την Κυριακή 23 Μαρτίου 3 μόνο σκύλοι βρήκαν πουλιά αλλά τα ξεπέταξαν και έτσι στερήθηκαν τον πολύτιμο πόντο. Οι πέρδικες πλέον έχουν οριοθετήσει τις φωλιές τους και βρίσκονται σε πονηρά σημεία ενώ είναι πολύ καχύποπτες και νευρικές. Κάπως έτσι τελείωσε και φέτος αυτός ο υπέροχος αγώνας. Ας πούμε τώρα λίγα λόγια και για τις θηλυκές. Θα τολμήσω να πω πως οι θηλυκές είναι οι πιο αδικημένες και στα κυνηγετικά τερέν και στα αγωνιστικά. Πολλές φορές δεν υπερισχύουν στα μάτια μας έναντι των αρσενικών, βλέπετε η φύση τις έχει αναθέσει περισσότερες υποχρεώσεις και φροντίδες. Εκτός των κυνηγετικών υποχρεώσεων πρέπει να φέρουν στον κόσμο και τα πολυπόθητα κουτάβια για την διαιώνιση της φυλής. Έτσι λοιπόν στους αγώνες αυτούς συναγωνίζονται μεταξύ τους και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις καλύτερες. Ας μην ξεχνάμε πως οι θηλυκές είναι θεμέλιο κάθε εκτροφής. Όλοι οι μεγάλοι κυνόφιλοι σε αυτές στηρίζουν το μέλλον και την πορεία του εκτροφείου τους. Έτσι όλοι μας πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση και προσοχή σε αυτές, γιατί οι θηλυκές είναι αυτές που μεταδίδουν ένστικτα στα κουτάβια μας επί τοις εκατό και όχι τα αρσενικά. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του ομίλου, τους κριτές Χρήστο Καλφόπουλο και Χρήστο Σινάνη οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι στο κάλεσμά μας καθώς επίσης και την χορηγό εταιρεία PUTINA PETLINE ΑΕ που είναι πάντα στο πλευρό του ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

22/03/2008 – DERBY
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – LAKOPETRA ERATO. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ROSY. Ιδιοκτήτης Zile Dordevic. Κυναγωγός Zile Dordevic.
3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – LAKOPETRA MINA. Ιδιοκτήτης Μαρίνης Σωτήρης. Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – GIL PILLEA. Ιδιοκτήτης Τζίνας Δημήτρης. Κυναγωγός Τζίνας Δημήτρης.

22/03/2008 – ΘΗΛΥΚΕΣ
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – LAKOPETRA JESIKA. Ιδιοκτήτης Μάρας Αλέξανδρος. Κυναγωγός Μάρας Αλέξανδρος.
2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – ATROMITOS IRA. Ιδιοκτήτης Τζαβάρας Ιωάννης. Κυναγωγός Τζαβάρας Ιωάννης.

23/03/2008 – ΘΗΛΥΚΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – ATROMITOS IRA. Ιδιοκτήτης Τζαβάρας Ιωάννης. Κυναγωγός Τζαβάρας Ιωάννης.

Για τον ΟΚΕ γράφει ο Μάρας Αλέξανδρος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα
(22-23 Μαρτίου 2008 αγώνας Derby και θηλυκές στην Ραιδεστό.)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ PURINA PETLINE Α.Ε.

Χρονιές: 2012 2011 2010 2009 2008 200720062005 2004 20032002