Έρευνας κυνηγιου 2007

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2007

Το 2007 ξεκινά με ελπίδα για καλή χρονιά, με νέα αγωνιστική περίοδο για σκύλους και κυναγωγούς και βρίσκει τον ΟΚΕ ανανεωμένο με περισσότερες δυνάμεις, που αντλεί από το νέο αίμα που περικλείει το Δ. Σ και τις άλλες θέσεις ανάθεσης από τον όμιλο σε άτομα προσηλωμένα στο kurzhaar. Η ύπαρξη και μόνο του ομίλου κάθε χρόνο όπως λέει και ο Πρόεδρος μας αναμφισβήτητα είναι κέρδος πρώτα για τον ίδιο τον σκύλο, αλλά και για τους ίδιους τους κυνηγούς που έχουν kurzhaar.

Ο όμιλος μέσα από τους αγώνες, σεμινάρια και άρθρα που δημοσιεύει δίνει γνώση ώστε να υπάρχει καλύτερος γνώμονας επιλογής. Χωρίς λοιπόν όμιλο δεν νοείται κυνηγετική κυνοφιλία, άρα δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε ¨κουρτσχαράδες¨ στα καφενεία ή στις παρέες πρέπει και να συμμετέχουμε ενεργά στην βιωσιμότητα του Ομίλου. Αυτά γιατί ξεκινά μια νέα χρονιά με στόχο να λυθούν όποια προβλήματα υπάρξουν, ώστε να πάμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Ας περάσω όμως στο μέτωπο των αγώνων. Το Ωραιόκαστρο όπου είχαμε τον τριήμερο αγώνα μας για όσους έχουν προπόνηση είναι ένας τόπος που ως εκ θαύματος έχει μεγάλο αριθμό θηράματος παρόλο την βιομηχανοποίηση της περιοχής και συντελεί στο να μπορούν να διεξαχθούν Α.Κ.Ι. Όσο για τον καιρό αραιή βροχόπτωση και συννεφιά κάτι που είναι καλό από την μια γιατί τα ζώα όλα δεν έχουν κατά την περίοδο που τρέχουν ζεστό κλίμα, αλλά από την άλλη η βροχή επηρεάζει την απόδοση περισσότερο από ότι πιστεύουμε.

Αυτό το τριήμερο είδαμε σκυλιά σε πολύ καλή φόρμα έτοιμα για το παιχνίδι των εαρινών κλασσικών αγώνων Α.Κ.Ι. C.A.C.I.T. με πολλές ελληνικές και ξένες συμμετοχές. Παράλληλα ο όμιλος διοργάνωσε αγώνα πρακτικού κυνηγιού δίνοντας την ευκαιρία σε όλους του κυνηγούς να παρουσιάσουν τα σκυλιά τους. Όπως καταλαβαίνετε 5,6 ώρες περπάτημα (με μικρές καθυστερήσεις) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτήν την δύσκολη αποστολή ο όμιλος αποφάσισε να την ανάθεσει σε κάποιον σεβαστό για την κυνοφιλία και το kurzhaar κριτή τον κ. Dragan Janjic, όπου μεταφραστή και συνοδό γι΄αυτό το τριήμερο είχε τον κ. Miroslav Milosavljevic τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την βοήθεια που μας προσέφερε.

Eπίσης θέλω να τονίσω ότι στο τριήμερο αυτό έξω από τα τερέν είδαμε και θεατές αλλά και παλιά μέλη του ομίλου μας που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να προσφέρουν είτε με την γνώση τους, δείχνοντας που υπήρχαν τερέν με πουλιά ή με το να μεταφέρουν τον κριτή με το αμάξι τους. Αυτό για εμάς είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε αυτό που λέμε comeback παλιών μελών του ομίλου είτε ως θεατές είτε ως διαγωνιζόμενοι.

Σημαντική για τον όμιλο ήταν και η συμμετοχή επαγγελματία από το εξωτερικό, που έδινε μια άλλη αύρα στους αγώνες. Όσο για το ποια σκυλιά μπήκαν στην βαθμολογία ο όμιλος σας παραθέτει την λίστα με τους χαρακτηρισμούς που έδωσε ο κριτής του αγώνα στους σκύλους που μπήκαν στην βαθμολογία.

Κλείνω με το ευχάριστο γεγονός της κοπής της πίτας του ομίλου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου όσοι ήμασταν εκεί απολαύσαμε την γευστική βασιλόπιτα και παρακολουθήσαμε την βράβευση των σκύλων της προηγούμενης χρονιάς και ανταλλάξαμε μεταξύ μας ευχές και απόψεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, όλους όσους βοήθησαν σε αυτόν τον τριήμερο αγώνα, αλλά περισσότερο την χορηγό εταιρεία PURINA PET LINE.

16/02/2007
ΚαλόςBoj. Ιδιοκτήτης Αντωνόπουλος Ανδρέας και κυναγωγός Αντωνόπουλος Ανδρέας

17/02/2007
C.A.C.T. – C.A.C.I.T.Elka Pillea. Ιδιοκτήτης και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
R.C.A.C.T. – R.C.A.C.I.T.Brawn Del Polirone. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
3ος Πολύ ΚαλόςAka Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης

18/02/2007
C.A.C.T. – C.A.C.I.T.Brawn Del Polirone. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
R.C.A.C.T. – R. C.A.C.I.T.Shane. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
3ος Πολύ ΚαλόςBoni. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος και κυναγωγός Zile Dordevic
Πολύ ΚαλόςDexi Fles. Ιδιοκτήτης Τσαπουρνιάς Γεώργιος και κυναγωγός Zile Dordevic

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:

17/02/2007
1ος ΕξαίρετοςBoj. Ιδιοκτήτης Αντωνόπουλος Ανδρέας και κυναγωγός Αντωνόπουλος Ανδρέας
2ος ΕξαίρετοςBoni. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος και κυναγωγός Zile Dordevic

18/02/2007
ΚαλόςKim. Ιδιοκτήτης και κυναγωγός Κανακούδης Αγγελος.

AΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (17-18-19) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Για τον όμιλο γράφει ο Κων/νος Καλφόπουλος


Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο ΟΚΕ διοργανώνει του εαρινούς αγώνες του ομίλου έτσι και φέτος οι αγώνες ξεκίνησαν με μεγάλη διάθεση από κυναγωγούς και διοργανωτές, στα τερέν του Ωραιοκάστρου της Ν. Ρεδαιστού και του Πλαγαρίου.

Μέσα από τους εαρινούς αγώνες του ΟΚΕ οι κυναγωγοί προσπαθούν να παρουσιάσουν την καλύτερη εικόνα των κούρτσχααρ. Μέσα στα τερέν οι κυναγωγοί και τα κούρτσχααρ τα δινουν όλα. Προσπαθούν μέσα από την εκπαίδευση των σκύλων να αναδείξουν το ταλέντο του κούρτσχααρ. Οι εαρινοί αγώνες γίνονται με θήραμα όπως όλοι ξέρουμε την πεδινή πέρδικα που υπάρχει που υπάρχει στον κάμπο της Θεσσαλονίκης σε πληθυσμούς πάρα πολύ καλούς. Οι πεδινές πέρδικες μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αριθμητικά σε ένα πολύ καλό βαθμό παρόλα τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Οι συνεχής ενόχληση των προπονήσεων των σκύλων που γίνεται σε περιορισμένους χώρους (ζώνες εκπαιδεύσεων) και η περίοδος του ραντίσματος των σιταριών από τους αγρότες και η ανοικοδόμηση. Οι πεδινές πέρδικες επιβιώνουν για να μας χαρίσουν τις όμορφες στιγμές της έρευνας του πονταρίσματος και της φέρμας και της πολυπόθητης ακινησίας στο ξεπέταγμα της πεδινής πέρδικας. Έτσι ο κυναγωγός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα προηγούμενα που ανέφερα για να μπει ο σκύλος στην βαθμολογία σύμφωνα βέβαια με την σωστή και δίκαιη κρίση του κριτή. Από την διεξαγωγή των εαρινών αγώνων κάθε χρόνο ο ΟΚΕ βγάζει την Εθνική ομάδα κούρτσχααρ που θα μας αντιπροσωπεύσει στους αγώνες που γίνονται στο εξωτερικό για το Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κούρτσχααρ. Φέτος τα σκυλιά τα οποία πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και αναδείχτηκαν για να μας αντιπροσωπεύσουν στο εξωτερικό είναι: ο Brauwn Del Polirone των αφοί Λιάπη, η Elka Pillea του Σινάνη Παναγιώτη, ο Shane των αφοί Λιάπη, ο Dik Di San Mamiliano επίσης των αφοί Λιάπη και αναπληρωτική η Jana Pillea του Σινάνη Χρήστου.

Ευχαριστούμε θερμά τους κριτές Γκόπη Αθανάσιο και Καλφόπουλο Χρήστο για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν κρίνοντας σε όλους τους αγώνες παρά το κουραστικό και φορτωμένο πρόγραμμα. Επίσης όλους του κυναγωγούς και παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους συμβάλουν και αυτοί στην επιτυχημένη και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Και τέλος τον χορηγό μας PURINA PETLINE που είναι πάντα κοντά μας.

Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων:

23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
1η ΕξαίρετηElka Pillea. Ιδιοκτήτης και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
2ος Πολύ ΚαλόςKevik. Ιδιοκτήτης Τσαπουρνιάς Γεώργιος και κυναγωγός Zile Dordevic.

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
1η ΕξαίρετηElka Pillea. Ιδιοκτήτης και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
2ος ΕξαίρετοςShane. Ιδιοκτήτης αφοί Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
3η ΕξαίρετηJana Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνης Χρήστος και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
Πολύ ΚαλόςAka Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνης Στέλλα και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
Πολύ ΚαλόςDexi Fles. Ιδιοκτήτης Τσαπουρνιάς Γεώργιος και κυναγωγός Zile Dordevic.

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
1ος ΕξαίρετοςBrauwn Del Polirone. Ιδιοκτήτης αφοί Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
1ος Εξαίρετος C.A.C.T. – Dik Di San Mamiliano. Ιδιοκτήτης αφοί Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
1ος Εξαίρετος C.A.C.T.Brauwn Del Polirone. Ιδιοκτήτης αφοί Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης.
2η Εξαίρετη Aka Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνης Στέλλα και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
3η Πολύ ΚαλόςJana Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνης Χρήστος και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.

Για τον όμιλο γράφει ο ταμίας του ΟΚΕ Κανακούδης Άγγελος


Ο όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος στα πλαίσια της ανάπτυξης της κυνοφυλίας και της βελτίωσης της φυλής, μετά την επιτυχή διοργάνωση των εαρινών Αγώνων και την ανάδειξη της εθνικής ομάδας από αυτούς τους αγώνες ο όμιλος συνέχισε τους αγώνες του. Έτσι διοργάνωσε κυνηγετικούς κυνοφυλικούς αγώνεςστην περιοχή της Ραιδεστού Θεσσαλονίκης την 17η και 18η Μαρτίου δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλά σκυλιά κούρτσχααρ να αξιολογηθούν και να διακριθούν από έμπειρους κριτές όπως τον κύριο Λιώση Αθανάσιο και την κυρία Μάτα Σκούρα.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 30 σκυλιά τα οποία κατανεμήθηκαν στις τρεις (3) παρακάτω κατηγορίες:
1. Θηλυκές
2. Πρακτικό κυνήγι
3. Derby

Στην κατηγορία θηλυκές όπως καταλαβαίνουμε συναγωνίζονται μόνο τα θηλυκά σκυλιά σε πρακτικό κυνήγι. Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος προσπαθεί να δώσει μια παραπάνω ευκαιρία στις θηλυκές (αξιόλογες ” κουρτσαρίνες “) για να αναδείξουν το ταλέντο τους στα υπέροχα τερέν του Ν. Θεσσαλονίκης. Όλοι ξέρουμε πως τα θηλυκά σκυλιά κάποια στιγμή στην διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων δεν θα μπορέσουν να τρέξουν λόγω οίστρου. Έτσι λοιπόν τις δίνεται μια ευκαιρία παραπάνω να έχουν συν μια δική τους κατηγορία αγώνων. Αυτή των θηλυκών.
Στη άλλη κατηγορία, αυτή του πρακτικού κυνηγιού μπορούν να συναγωνιστούν θηλυκά και αρσενικά κούρτσχααρ. Φτάνουμε τέλος στην κατηγορία Derby. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι μια πραγματικά ξεχωριστή κατηγορία σκύλων (αρσενικών και θηλυκών) έως 24 μηνών. Τα “κουρτσχααράκια” λίγων μηνών (8-9-10 έως 24 μηνών) τρέχοντας στο τερέν αξιολογείται το ταλέντο τους και ξεχωρίζουν για αυτό. Μπορούμε να διακρίνουμε κάποια καλά χαρακτηριστικά των κουταβιών όπως πάθος, όσφρηση, καλπασμός που θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε της εκτροφή μας σε αυτά. Όχι βέβαια πως τα υπόλοιπα απορρίπτονται λόγω του ότι είναι ακόμη μικρά και ανεκπαίδευτα. Αυτά λοιπόν είναι λίγα λόγια για αυτές τις τρεις κατηγορίες που μόλις αναφέραμε.
Στις 17 Μαρτίου ημέρα Σάββατο σε 2 τερέν διαγωνίστηκαν οι 2 εκ των προαναφερθέντων κατηγοριών και αυτές δεν είναι άλλες από τις θηλυκές και το πρακτικό κυνήγι. Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες (λιγοστός αέρας), ωστόσο η συνέπεια των διοργανωτών και η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων έδωσαν την ευκαιρία σε σκυλιά αξιόλογων κυναγωγών να διακριθούν για την απόδοσή τους.
Κλείνοντας , ευχόμαστε και ελπίζουμε και του χρόνου η προσπάθειά μας σαν κυναγωγοί και θερμοί υποστηρικτές αυτής της ενασχόλησης να ανταμειφθεί το ίδιο ισάξια με φέτος.. Ευχαριστούμε τα μέλη του Ομίλου Κούρτσχααρ για την προσφορά τους και ευελπιστούμε στην συνεχή βελτίωση των προσπαθειών τους. Τέλος εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους κριτές της διοργάνωσης που δίκαια και αντικειμενικά ξεχώρισαν και βράβευσαν τους καλύτερους των καλύτερων. Και φυσικά την χορηγό μας εταιρεία Purina Petline.
Καλά κυνήγια!

Παρακάτω ακολουθούν οι διακρίσεις των αγώνων.

ΑΓΩΝΑΣ DERBY
1ος Πολύ ΚαλόςAtromitos Nora. Ιδιοκτήτης Τζαβάρας Ιωάννης
ΚαλόςAna. Ιδιοκτήτης Τσαπουρνιάς Γεώργιος
ΚαλόςLakopetra Jeni. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη
ΚαλόςLakopetra Bigo. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη
ΚαλόςAstor. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ C.A.C.T.
17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
ΚαλόςBoni. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος

18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
1ος Εξαίρετος C.A.C.T. – Dik Di San Mamiliano. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη

ΕΑΡΙΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ Α.Κ.Ι.- ΘΗΛΥΚΕΣ
17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
1ος Πολύ Καλός – Boni. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος

Για τον όμιλο γράφουν οι κύριοι Κανακούδης Άγγελος και Τζαβάρας Ιωάννης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ PURINA PETLINE Α.Ε.

Χρονιές: 2012 2011 2010 2009 2008 200720062005 2004 20032002