Έρευνας κυνηγιου 2006

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2006

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η έναρξη των Εαρινών Αγώνων του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2006 στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από αρκετό καιρό από το τελευταίο διήμερο αγώνων πρακτικού κυνηγιού στην Ορεινή Σερρών και μετά από μια πλούσια σε κυνηγετικές εξόδους ανάπαυλα οι Κουρτσχαααράδες συναντιόνται ξανά για τους καθιερωμένους αγώνες. Οι συμμετοχές πάρα πολλές και η διάθεση των διαγωνιζομένων πάρα πολύ καλή ειδικά το Σάββατο που ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, δυστυχώς όμως την Κυριακή μας τα χάλασε και το γύρισε σε βροχή.

Κριτής του αγώνα ο Κος Καλφόπουλος Χρήστος πρόεδρος του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν που όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών και κρίνει σε αγώνες του ομίλου. Ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου σε μια περιοχή που το διάστημα αυτό έχει την τιμητική της, παρά τη μεγάλη πίεση οι πεδινές πέρδικες είναι σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό και η συμπεριφορά τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν πάρα πολύ καλή.

Τα σκυλιά που μπήκαν στην βαθμολογία το Σάββατο ήταν τα παρακάτω:

1ος Εξαίρετος — Shane Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
2ος Πολύ Καλός — Elka Pillea Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
CQN — Avra Ιδιοκτήτης Κανακούδης Άγγελος, Κυναγωγός Κανακούδης Άγγελος

Την Κυριακή που ο καιρός ήταν βροχερός και το έδαφος πάρα πολύ βαρύ λόγω της λάσπης τα σκυλιά που κατάφεραν και μπήκαν στην βαθμολογία ήταν τα παρακάτω:

1ος Εξαίρετος — Brauwn Del Polirone Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
2ος Εξαίρετος Ekim Pillea Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης

Ο Όμιλος Κούρτσχααρ ευχαριστεί τον Κο Καλφόπουλο Χρήστο καθώς επίσης και την χορηγό εταιρεία PURINA PETLINE Α.Ε.

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει ο Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

18-19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας κατά σειρά εαρινός κλασσικός αγώνας C.A.C.T. στο Ωραιόκαστρο με κριτή τον διεθνή σε εργασία και μορφολογία κ. Γκόπη Αθανάσιο.

Η βαρύτητα που δίνεται σε αυτού του είδους τους αγώνες είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί από αυτούς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν σκύλο προικισμένο που με την κατάλληλη εκπαίδευση από τον κυναγωγό του δείχνει τα ιδιαίτερα προσόντα του στην έρευνα, την φέρμα, το στυλ και αν του αρέσει να τον χρησιμοποιήσει για επιβήτορα ή αν είναι θηλυκό να πάρει ένα κουταβάκι που όταν μεγαλώσει και κάτω από εκπαίδευση θα είναι όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό που είδε.

Για αυτό το λόγο αυτού του είδους οι αγώνες μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο και από την πλευρά των διαγωνιζόμενων αλλά και από κυνόφιλους κυνηγούς που συρρέουν στους κάμπους για να παρακολουθήσουν τα σκυλιά αυτά. Πάνω σε ένα καλό ζευγάρωμα ή σε ένα κουτάβι ο κυναγωγός θα εναποθέσει τις ελπίδες του για τον αυριανό σύντροφό του στο κυνήγι που θα τον καλύπτει από όλες τις πλευρές, ενός ωραίου και τυπικού κούρτσχααρ, αλλά και ενός σκύλου που θα τον συντροφεύει για τα επόμενα χρόνια στις κυνηγετικές του εξόδους. Έτσι και ο όμιλος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει σαν σκοπό την ανάδειξη και της διάδοση της φυλής.

Το κούρτσχααρ μια φυλή καθαρά κυνηγετική που σκοπό έχει σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του την εύρεση του θηράματος. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στα ελληνικά κυνηγοτόπια γι’ αυτό και ο Έλληνας κυνηγός έρχεται όλο και ποιο κοντά στην φυλή και τον όμιλο, γιατί η ανάδειξη της φυλής είναι κάτι που γίνεται συλλογικά, είναι κάτι που μόνο η συνεργασία ομίλου – εκτροφέων – κυνηγών μπορεί να καταφέρει.

Για τον αγώνα που πραγματοποίησε ο όμιλος παρόλο που οι συμμετοχές ήτανε πάρα πολλές τα σκυλιά που μπήκαν στην βαθμολογία το Σάββατο και την Κυριακή είναι τα παρακάτω:

18 Φεβρουαρίου
1ος Πολύ καλός – EKIM PILLEA. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης

19 Φεβρουαρίου
1ος Εξαίρετος – SHANE. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
2ος Πολύ καλός – BRAUWN DEL POLIRONE. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
3ος Πολύ καλός – CIVI. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος, κυναγωγός Χριστοδούλου Χρήστος

Ο όμιλος ευχαριστεί την χορηγό εταιρεία PURINA PETLINE Α.Ε. για την αμέριστη συμπαράστασή της.

Για τον όμιλο γράφει ο Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος.

18 – 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006
Αγώνες Πρακτικού κυνηγίου, Derby και Πρακτικό θηλυκών (Ραιδεστός)

Eδέησε ο Θεός και μετά τις κακές καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση των κυνοφιλικών εκδηλώσεων λόγου της νόσου των πουλερικών τελικός έγινε άρση της απαγόρευσης και στις 18 και 19 Μαρτίου διεξήχθησαν τρεις βασικοί αγώνες.

Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και στο κάλεσμα του ομίλου ανταποκρίθηκαν τα μέλη απο όλη την Ελλάδα καθώς είχαμε συμμετοχές από Πελοπόννησο, Αθήνα, Τρίκαλα, Νάουσα, Καβάλα, Ουρανούπολη, και Θεσσαλονίκη επίσης είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εναν λάτρη που εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με τον Όμιλο Kurzhaar της Ν. Αφρικής στο Cape Town τον κο. Κ. Γεράτση ο οποίος παρακολούθησε όλους τους σκύλους και μας είπε την άποψη του για το Kurzhaar σήμερα στην Ελλάδα .

Ο πρώτος αγώνας ήταν το καθιερωμένο ντέρμπυ που είναι σίγουρα ο κρισιμότερος αγώνας γιατί μέσα από αυτόν φαίνεται στο ευρύ κοινό η δουλεία των εκτροφέων επαγγελματιών και μη στην εκτροφική εξέλιξη τους ο καθένας από το δικό του φυτώριο. Δεύτερος αγώνας για τις αδικημένες θηλυκές και λέω αδικημένες γιατί μια βρίσκονται σε ίστρο μια έχουν κουτάβια και άλλοτε σκιάζονται στα μάτια των θεατών λόγω περισσότερων αρσενικών στο τερρέν είναι λοιπόν ο αγώνας που τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν ισάξια τις αρετές τους, μην ξεχνάμε ότι πολλοί εκτροφείς στηρίζουν την εκτροφή τους αποκλειστικά στις θηλυκές.

Τρίτος αγώνας πρακτικό κυνήγι όπου μέρος έλαβαν αρσενικά και θηλυκά που στέκονται στα πλαίσια του αγώνα “Πρακτικό Κυνήγι” εκεί που σκύλος μας αποδεικνύει έμπρακτα την κυνηγετική νοημοσύνη και εκπαίδευση. Είναι δε ο αγώνας που η ακινησία δεν είναι υποχρεωτική και αυτό γίνεται για να βοηθήσει ο όμιλος στην προσέλευση του λάτρη Kurzhaarista κυνηγού να νιώσει το ευ αγωνίζεσθε και συνάμα να μην νοιώθει μειονεκτικά μπροστά στον τελειωμένο σκύλο αγωνιστικά όπως θα ένοιωθε στο πρόγραμμα των κλασικών αγώνων όπου απαιτείται μια πιο γεωμετρική έρευνα με σωστά λασέ με μεγάλη εύρους έρευνας και ακινησία, που μόνο όπως προείπα ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής θα μπορούσε να ετοιμάσει. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις ισορροπίες σε αυτούς τους δυο αγώνες ώστε να έχουμε σωστά αποτελέσματα σε αυτό που ονομάζεται κυνοτεχνική εξέλιξη. Ας περάσω όμως και στις εδαφολογικές συνθήκες που από την προηγούμενη των αγώνων είχε βροχή με αποτέλεσμα τα χωράφια να είναι λασπωμένα και να δυσχεραίνουν το έργο των διαγωνιζόμενων σκύλων και κυναγωγών.

Δυο άλλα προβλήματα που συναντήσαμε στην Ραιδεστό ήταν οι πολλές καλλιεργημένες εκτάσεις που παρεμπόδιζαν την φυσική ροή των αγώνων με αποτέλεσμα πολλών αλλαγών τερρέν για να μην καταστρέφονται από τα ποδοπατήματα των σκύλων και των κυναγωγών οι καλλιέργειες, και το δεύτερο ότι τα πουλιά ήταν πολύ πιεσμένα λόγω του ότι η Ραιδεστός είναι ζώνη εκπαίδευσης και στο διήμερο των αγώνων συναντήσαμε αρκετό κόσμο που εκπαίδευε στα χωράφια που ο όμιλος είχε πάρει άδεια με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά σκυλιά που δεν συνάντησαν θήραμα. Παρόλα αυτά τα kurzhaar τα κατάφεραν επάξια.

Ο όμιλος από πλευράς του θα ευχαριστήσει τους κριτές του διημέρου το ζεύγος Σκούρα που πρόθυμα αποδέχτηκε την πρόταση του ομίλου σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες και που πραγματικά με τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στους αγώνες και το κυνήγι βοήθησαν νέους κυναγωγούς και σκύλους τους μεν κυναγωγούς να δουν τα λάθη τους, τους δε σκύλους να βρουν θήραμα.

Επίσης ευχαριστούμε τους κριτές κο Γκόπη Αθανάσιο και κο Τσαπουρνία Γεώργιο , που την Κυριακή έκριναν τους αγώνες πρακτικού κυνηγίου, καθώς επίσης και όλους όσους παρευρέθησαν και ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο το οποίο έχει αρχίσει να έχει ενεργή συμμετοχή στον όμιλο μας.

Τελευταίο και μεγάλο ευχαριστώ στον χορηγό μας PURINA PETLINE που και φέτος μας στήριξε.

Τα αποτελέσματα του διημέρου έχουν ως εξής.

18 Μαρτίου 2006

“DERBY”
1ος Εξαίρετος — Aka Pillea 12 μηνών . Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα, Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
2ος Εξαίρετος — Lakopetra Sara 22 μηνών. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
3ος Πολύ Καλός — Arta Air 22 μηνών. Ιδιοκτήτης Καλφόπουλος Κωνσταντίνος, Κυναγωγός Καλφόπουλος Κωνσταντίνος
Πολύ Καλός Avra 20 μηνών . Ιδιοκτήτης Κανακούδης Άγγελος, Κυναγωγός Κανακούδης Άγγελος

“ΘΗΛΥΚΕΣ”
1ος Εξαίρετος — Elka Pillea. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, Κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
2ος Πολύ Καλός — Boa. Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, Κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος
3ος Πολύ Καλός —Doris. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

“ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ”
1ος Εξαίρετος – -C.A.C.T. Brawn Del Polirone. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

19 Μαρτίου 2006

“ΘΗΛΥΚΕΣ”
1ος Εξαίρετος Avra. Ιδιοκτήτης Κανακούδης Άγγελος, Κυναγωγός Κανακούδης Άγγελος

“ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ”
Πολύ Καλός Enty. Ιδιοκτήτης Τζαβάρας Ιωάννης, Κυναγωγός Τζαβάρας Ιωάννης
Καλός Lakopetra Lena. Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη, Κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

Για τον Όμιλο γράφει ο Κος Καλφόπουλος Κωνσταντίνος

Χρονιές: 2012 2011 2010 2009 2008 200720062005 2004 20032002