Eρευνας κυνηγιου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά εύχεται το ΔΣ του ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος σε όλους και ιδιαίτερα στα μέλη του.
Αυτή την καινούργια χρονιά η μεγάλη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους μας και φυσικά το κυνήγι και την κυνοφυλία. Ο Ο.Κ.Ε. ξεκίνησε το εαρινό του πρόγραμμα με αισιόδοξα μηνύματα, αφού τα σκυλιά που παρουσιάζονται στην έρευνα κυνηγιού είναι περισσότερα από πέρυσι. Από όλους τους εαρινούς αγώνες με προτάσεις των κριτών θα προκύψει η Εθνική Ελλάδος που θα μας αντιπροσωπεύσει φέτος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κούρτσχααρ στις 8-9 Απριλίου στην Ολλανδία. Το Πανευρωπαϊκό κύπελλο Ηπειρωτικών φυλών θα γίνει στις 11 Απριλίου επίσης στην Ολλανδία. Είναι μια εκδήλωση υπο την αιγίδα της F.C.I. οπότε ο κυνολογικός όμιλος Ελλάδος θα είναι υπεύθυνος να επιλέξει την Εθνική από όλες τις Ηπειρωτικές φυλές που θα μας εκπροσωπήσει σε αυτόν τον μεγάλο θεσμό. Το κυνήγι είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με την κυνοφυλία και οι όμιλοι φυλής σαν κύριο σκοπό έχουν την ανάδειξη γεννητόρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην εκτροφή για την γέννηση άξιων κυνηγετικών σκύλων. Έτσι ο όμιλος προγραμμάτισε DERBY για νεαρούς σκύλους αλλά και αγώνες πρακτικού κυνηγιού τον Μάρτιο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κυνηγούς μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου να παρουσιάσουν τα σκυλιά τους παίρνοντας μια υπεύθυνη γνώμη από τους κριτές, και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον όμιλο να έχει άποψη για την ποιότητα και εξέλιξη των κούρτσχααρ στην Ελλάδα.

Οι αγώνες φέτος ξεκίνησαν 15-16 Ιανουαρίου, τα σιτάρια ήταν σε καλό μέγεθος και ικανοποιητικός ο αριθμός από πέρδικες. Όλα σχεδόν τα σκυλιά που παρουσιάζονται είναι σε αρκετά καλό επίπεδο για αρχή. Κατά κοινή ομολογία όμως όλων των κριτών, τα σκυλιά του Παναγιώτη Σινάνη είναι φορμαρισμένα και δείχνουν ότι έχουν πολλές ώρες εκπαίδευσης.

Το ΔΣ του ομίλου αποφάσισε να καλεί συνεχώς διαφορετικούς κριτές ούτως ώστε οι κρίσεις να είναι κατά το δυνατόν αμερόληπτες και η επιλογή της Εθνικής να γίνει κατά το δυνατόν από περισσότερους κριτές.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους κριτές για την βοήθειά τους στον όμιλο καθώς και όλους του κυναγωγούς και παρευρισκομένους.

Για τον ΟΚΕ
Γράφει ο Γαβριήλ Νιάνιος – nianiosg@hotmail.com
Πρόεδρος ομίλου κούρτσχααρ Ελλάδος


15 – 16 Ιανουαρίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.


21 – 22 – 23 Ιανουαρίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.


28 – 29 – 30 Ιανουαρίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.


04 – 05 – 06 Φεβρουαρίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.


22 – 23 – 24 – 25 Φεβρουαρίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.


13 Μαρτίου 2011
ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ C.A.C.I.T.