2005 Πρακτικού κυνηγιου

Χρονιές: 2011 2010 20092008200720062005 2004200320022001

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2005

10-11 Σεπτεμβρίου 2005
Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ξεκίνησαν και φέτος οι φθινοπωρινοί αγώνες πρακτικού κυνηγίου. Έτσι στο διήμερο των αγώνων μαζευτήκαμε όλοι οι φίλοι και λάτρεις των kurzhaar για να προσπαθήσουμε ο καθένας να ξεδιπλώσει τις αρετές του σκύλου του ,ώστε και αυτός ο αγώνας να έχει την επιτυχία του. Ο καιρός ήταν καλός και το Ωραιόκαστρο σαν περιοχή από προσωπική μου εκτίμηση αναμφισβήτητα είναι ένας πολύ καλός βιότοπος καμπίσιας πέρδικας. Δυστυχώς όμως η δόμηση είναι κάτι που σε λίγα χρόνια θα προβληματίσει και στην διεξαγωγή των αγώνων αλλά και στο τι θα γίνει με την βιωσιμότητα της πέρδικας .

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα κάποιοι σκύλοι στάθηκαν τυχεροί ενώ άλλοι όχι ενώ κάποιοι άλλοι δεν βρήκαν πούλια στο τερρεν τους. Εμείς σαν όμιλος ευχαριστούμε τους κριτές Α. Γκόπης και Χ. Σινάνης που μας έκαναν την τιμή να μας κρίνουν αλλά και να μας εξηγήσουν τις διάφορες μεταξύ πρακτικού και ανοιξιάτικου αγώνα σε σχέση με το εύρος τις έρευνας και τον τύπο κίνησης που αναζητά ένας κριτής να δει μέσα από αυτόν τον αγώνα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας PURINA PETLINE αλλά και όσους βοήθησαν αυτόν τον αγώνα να διεξαχθεί. Περιμένουμε και φέτος τους φίλους της φυλής να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Τα σκυλιά που πήραν μέρος στον αγώνα είναι:

1. EKIM PILLEA Ιδιοκτήτης ΣΙΝΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Έντονος καλπασμός με δυναμική δράση. Ερευνά πλατειά χωρίς πολύ μέθοδο. Στο 3′ απότομη φέρμα σχετικό ποντάρισμα άνευ κατάληξης. Στην συνέχεια δεν συνάντησε.
Κυριακή 11-09-2005: Καλπασμός στον τόπο , δυναμική δράση, έρευνα πλατειά με στιγμές στα όρια, κεφάλι με εναλλαγές. Δυο φέρμες σε ζεστή θέση, καλή διάρκεια και επαφή.

2. TORONEOS BRIO Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Σάββατο 10-09-2005: Καλπασμός στον τόπο. Δράση αρκετά δυναμική, έρευνα στενή σε πλάτος και βάθη. Καλή σε μέθοδο συνεργασία και διάρκεια καλή. Δεν συνάντησε.
Κυριακή 11-09-2005: Καλπασμός τυπικός, δράση αρκετά δυναμική , έρευνα αρκετά περιορισμένη σε πλάτος και βάθος και με κάποια σταματήματα. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί πολλά πουλιά στο τερρέν. Καλή διάρκεια και επαφή.

3. ELKA PILLEA Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Καλπασμός στον τόπο, ψηλά το κεφάλι, δράση δυναμική, έρευνα ανοικτή και σε σωστά βάθη. Στο 8′ εντοπισμός, φέρμα, ποντάρισμα και ακινησία στο ξεπέταγμα και πυροβολισμός. Καλή πορεία και επαφή με τον κυναγωγό. Επιτυχής η διεξαγωγή του απόρτ.
Κυριακή 11-09-2005: Τυπικός καλπασμός, κράτημα κεφαλιού στο οριζόντιο, δράση έντονη, έρευνα πλατειά με στιγμές στο όριο της απόστασης. Στο τέλος χρόνου εντοπισμός και σχετική ακινησία στο ξεπέταγμα και πυροβολισμό. Καλή διάρκεια και επαφή με τον κυναγωγό.

4. DIK DI SAN MAMILIANO Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Τοπικός καλπασμός, κράτημα κεφαλιού ψηλά, δυναμική δράση, έρευνα πολύ μεθοδική, θα μπορούσε να είναι πλατύτερη σε αυτό το τερρέν. Στο τέλος στη όλη διαδρομή ωραίο εντοπισμό, φέρμα. Ακινησία στο ξεπέταγμα και πυροβολισμό. Καλή διάρκεια και άριστη η επαφή με τον κυναγωγό. Επιτυχής η εκτέλεση του απόρτ.

5. LAKOPETRA DONA Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Πριν αναπτυχθεί στο τερρέν προσπέρασε πουλιά.

6. CIVI Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κυριακή 11-09-2005: Μια συμμετοχή από έναν καινούριο σκύλο δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να μας δείξει τις ικανότητές του διότι μπήκε σε δυο κοπάδια με πέρδικες και κόπηκε.

7. AYRA Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Σάββατο 10-09-2005: Νεαρό ζώο που δείχνει στο τερρέν την απειρία και την έλλειψη εκπαίδευσης. Κίνηση διακοπτόμενη έρευνα περιορισμένη με σημασία σε λεπτομερείς αναζητήσεις και σταματήματα.
Κυριακή 11-09-2005: Τυπικός καλπασμός με διακοπές λιγότερες από την προηγούμενη μέρα γενικά καλό το κράτημα του κεφαλιού, έρευνα αρκετά καλή. Στο 8′ δεν μπόρεσε να φερμάρει πουλιά.

8. LAKOPETRA IWO Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Κίνηση διακοπτόμενη συνεχώς, όχι σωστή τοποθέτηση στο τερρέν. Στο 3′ ξεσήκωσε πουλιά.

9. BRAUWN DEL POLIRONE Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Τα πήγε πολύ καλά, παρόλα αυτά στάθηκε άτυχος διότι πριν τοποθετηθεί στο τερρέν ξεσήκωσε πουλιά.
Κυριακή 11-09-2005: Tα πήγε πολύ καλά αλλά πρωτοφανές για τον Brauwn Del Polirone να μην κάνει ακινησία, κάτι που του στοίχισε το C.A.C.

10. ΒΟΑ Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Σάββατο 10-09-2005: Σε πυκνό μέρος κινήθηκε καλά, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως πουλιά που σηκώθηκαν χωρίς να φερμάρει.
Κυριακή 11-09-2005: Ο καλπασμός τυπικός, το κεφάλι στο οριζόντιο, έρευνα πολύ μεθοδική στο τερρέν που εργάστηκε έως το 8′. Στην συνέχεια στένεψε σε πλάτος και βάθος. Σταδιακή πτώση του ρυθμού, πολύ καλή η επαφή. Δεν συνάντησε.

11. GIGLIO DI SAN MAMILIANO Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σάββατο 10-09-2005: Κίνηση στον τόπο, ψηλά το κεφάλι, δυναμική η δράση για την ηλικία του, έρευνα σωστή στο τερρέν σε δυο περιπτώσεις δεν εκμεταλλεύτηκε πουλιά που σηκώθηκαν χωρίς να τα φερμάρει.

12. JANA PILLEA Ιδιοκτήτης ΣΙΝΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κυριακή 11-09-2005: Κίνηση τυπική, κράτημα κεφαλιού στο οριζόντιο, δράση δυναμική έρευνα καλά προσαρμοσμένη στον χώρο , σε πλάτος και βάθος. Προς το τέος του χρόνου δεν μπόρεσε να φερμάρει πουλιά γιατί είχε κολλήσει σε ιχνηλασία.

13. ENTI PILLEA Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κυριακή 11-09-2005: Καλπασμός έντονος, δράση έντονη, έρευνα πλατειά στα όρια της απόστασης, καλή σε βάθος. Διάρκεια και επαφή καλή. Δεν συνάντησε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:

ΣΑΒΑΤΟ 10-09-2005
C.A.C — ELKA PILLEA Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
R.C.A.C. — DIK DI SAN MAMILIANO Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κριτής: Γκόπης Αθανάσιος

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-09-2005 (Α΄τερρέν)
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — BRAUWN DEL POLIRONE Ιδιοκτήτης ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ και κυναγωγός ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κριτής: Σινάνης Χρήστος

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-09-2005 (Β΄τερρέν)
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — ELKA PILLEA Ιδιοκτήτης και κυναγωγός ΣΙΝΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κριτής: Γκόπης Αθανάσιος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Γράφει ο Κος Κων/νος Καλφόπουλος


22-23 Οκτωβρίου 2005
Ακριβώς ένα χρόνο μετά 22,23/10/2005 ο όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος και οι φίλοι του ήταν εκεί στο γνωστό σε όλους ραντεβού για το AKI σε πέρδικα & φασιανό στην πανέμορφη Ορεινή Σερρών. Με κριτές τον διεθνή σε μορφολογία και εργασία κ. Γκόπη Αθανάσιο γνωστό για την λατρεία που έχει στην φυλή και τον όμιλο, τον κριτή κ. Σινάνη Χρήστο τέως πρόεδρο του ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος και τον κριτή φίλο του ομίλου κ. Dragan Janjic από την Σερβία πρόεδρο της ένωσης κριτών της ομοσπονδίας της Σερβίας, συντονιστή αρμόδιας επιτροπής όλων των φυλών, καθηγητή κτηνιατρικής, εκτροφέα Κούρτσχααρ από το 1971 με την επωνυμία ” Simitarska “.
Με τον καιρό στο πλευρό μας σε μια καθαρά φθινοπωρινή μέρα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 8:30 άρχισε ο αγώνας , οι συμμετοχές πολλές και έτσι δημιουργήθηκαν δυο τερρέν στο ένα κριτής ο Κος Γκόπης Αθανάσιος και στο άλλο ο Κος Dragan Janjic. η συμπεριφορά τον πουλιών παρά πολύ καλή σε σχέση με πέρσι και έτσι δεν δημιουργήθησαν προβλήματα στα σκυλιά. Ο αγώνας τελείωσε κατά τις 12:00, ακολούθησε η κρίση των σκύλων και αυτά που μπήκαν στην βαθμολογία στο τερρέν Α’ ειναι :

Τερρέν Α’

ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC — ELKA PILLEA Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ RCAC — EKIM PILLEA Ιδιοκτήτης Σινάνης Χρήστος, και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης.
ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — LAIZA EYOSMOS Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κων/νος, και κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κων/νος
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ — CIVI Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος, και κυναγωγός Χριστοδούλου Χρήστος
ΚΑΛΟΣ — BOA Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κων/νος, και κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κων/νος

και στο Β’ τερρέν είναι:

1 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — DIK DI SAN MAMILIANO – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
2 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — LAKOPETRA YETA – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
3 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — LAKOPETRA IWO – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
ΠΦΠ — BRAUWN DEL POLIRONE – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ — TORONEOS BRIO – Ιδιοκτήτης Καλφόπουλος Κων/νος και κυναγωγός Καλφόπουλος Κων/νος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό (22 Οκτωβρίου 2005)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο αγώνας ξεκίνησε κατά τις 9:00 με τον καιρό αυτή την φορά να μας θυμίζει άνοιξη. Έγινε η κλήρωση τον τερρέν και έτσι στο τερρέν Α’ κριτής ο Κος Dragan Janjic και στο τερρέν Β’ ο Κος Σινάνης Χρήστος. Όπως και το Σάββατο η συμπεριφορά των πουλιών ήταν παρά πολύ καλή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν αρκετά σκυλιά στην βαθμολογία έτσι λοιπόν στο τερρέν Α’ ειναι:

Τερρέν Α’

1 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — LAKOPETRA IWO – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
2 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — ELKA PILLEA – Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης. και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
3 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — BRAUWN DEL POLIRONE – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
4 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — DIK DI SAN MAMILIANO – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη και κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

και στο Β’ τερρέν είναι:

1 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ — BOA – Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κων/νος, και κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κων/νος.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ — KIM – Ιδιοκτήτης Κανακούδης Άγγελος, και κυναγωγός Κανακούδης Άγγελος
ΚΑΛΟΣ — LAIZA EYOSMOS – Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κων/νος, και κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κων/νος

Έτσι τελείωσε και ο αγώνας της Κυριακής, έγιναν οι κρίσεις και ολοταχώς στην ταβέρνα για το γνωστό κατσικάκι, όλοι μαζί μια ωραία παρέα και με επίκεντρο συζήτησης τα Κούρτσχααρ και την ανοδική πορεία του ομίλου έφτασε στο τέλος το διήμερο AKI σε πέρδικα & φασιανό. O όμιλος ευχαριστεί τους κριτές Κος Γκόπη Αθανάσιο, Κος Σινάνη Χρήστο και Κος Dragan Janjic για την παρουσία τους στο AKI και για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνουν στον όμιλο όπως επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους τουφεκιστές κ. Τσιουμλέκη Αθανάσιο, κ. Λιάπη Νικόλαο και Κάστρο Νικόλαο όπως και στην χορηγό εταιρία του ομίλου PURINA PETLINE AE.

Γράφει ο Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό (23 Οκτωβρίου 2005)