2004 Πρακτικού κυνηγιου

Χρονιές: 2011 2010 20092008200720062005 2004200320022001

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2004

11 Σεπτεμβρίου 2004 ώρα 6π.μ. , χωριό Πλαγιάρι Λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Τόπος συνάντησης των μελών και φίλων του Ομίλου Κούρτσχααρ όπου θα ξεκινούσε το Φθινοπωρινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Ομίλου Κούρτσχααρ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2004, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με θήραμα καμπίσια πέρδικα.

Κριτές ο Κος Καλφόπουλος Χρήστος, πρόεδρος του ομίλου Επανιέλ και ο Κος Σινάνης Χρήστος πρώην πρόεδρος του Ομίλου μας. Αυτοκίνητα καραβάνι ολόκληρο, συμμετοχές σκύλων πολλές που κλαψούριζαν ανυπομονώντας να μπουν στο τερέν. Πρόσωπα χαμογελαστά, φρεσκοσιδερωμένες κυνηγετικές στολές για να τιμήσουν την πρώτη μέρα, αστεία, και τα γνωστά πειράγματα.

Οι καλύτερες προϋποθέσεις για τον διήμερο αγώνα. Δυστυχώς η συνέχεια ήταν θλιβερή. Γύρω στις 7π.μ. φτάσαμε στον τόπο τέλεσης του αγώνα και αφού στήσαμε την γραμματεία, έγινε το τσεκάρισμα των αγωνιζομένων και κληρώθηκαν τα τερέν έφυγαν οι δυο ομάδες με τους κριτές τους. Δεν πρόλαβε να τρέξει ο δεύτερος σκύλος όταν δεχθήκαμε τηλεφώνημα από το Α’ τερέν όπου κριτής ήτανε ο Κος Σινάνης Χρήστος, ότι ο σκύλος ΚΡΟΥΖ των αδελφών Λιάπη που έτρεχε πρώτος, παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης.

Αμέσως προστρέξαμε στο Α’ τερέν με το αυτοκίνητο του προέδρου Κου Παναγιώτη Σινάνη και με το φαρμακείο γεμάτο με τις πρώτες βοήθειες για τέτοιες περιπτώσεις ( ενέσεις ατροπίνης, ενεργό άνθρακα κτλ. ). Η εικόνα που αντικρίσαμε όταν φθάσαμε, καλύτερα να μην την θυμόμαστε. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι με τα κεφάλια σκυμμένα και ο Κος Λιάπης Ιωάννης δακρυσμένος επάνω από τον νεκρό του σκύλο. Ο ΚΡΟΥΖ δεν άντεξε…….

Κατά γενική ομολογία ο ΚΡΟΥΖ εκείνο το πρωινό πετούσε καθ’ όλη την διάρκεια που αγωνίστηκε και αν και ήταν νεαρός σκύλος ήταν αντάξιος των σκύλων που μας παρουσιάζουν τόσα χρόνια οι αδελφοί Λιάπη. Ο ΚΡΟΥΖ ήταν από τους σκύλους που θα πρωταγωνιστούσαν στο μέλλον και η διοίκηση του Ομίλου Κούρτσχααρ εκφράζει την βαθιά του λύπη στους ιδιοκτήτες του. Κατόπιν αυτού του συμβάντος συναποφασίσαμε την διακοπή του αγώνα και αλλαγή χώρου την επόμενη μέρα.

12 Σεπτεμβρίου 2004 χαράματα Κυριακής συγκεντρωνόμαστε στον χώρο εκγύμνασης σκύλων της Ν.Ρεδαιστού με βαριά καρδιά και τις συζητήσεις όλες γύρω από το χθεσινό συμβάν και τις συνέπειες των φυτοφαρμάκων στην πανίδα, καθώς και την δολοφονική μανία ορισμένων “κυρίων” με φόλες. Αναγκαστικά λόγω της αποχώρησης των φίλων μας από την Αθήνα και του περιορισμένου χώρου λόγω των καλλιεργειών, συμπτύξαμε τα δυο τερέν σε ένα με κριτή τον Κο Καλφόπουλο Χρήστο.

Το πράγμα είχε ήδη χαλάσει. Οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι σκύλοι συνάντησαν μερικά κοπάδια με πέρδικες, τα περισσότερα αγριεμένα αλλά όσο ανέβαινε ο ήλιος εξαφανίστηκαν και αυτά αναζητώντας σκιερά και δροσερά μέρη με αποτέλεσμα να μην μπει κανένας σκύλος στην βαθμολογία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κακή μας τύχη συνεχίστηκε. Το φίλμ της φωτογραφικής μηχανής που χρησιμοποιήθηκε για την λήψη φωτογραφιών κάηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου φωτογραφικό υλικό να παρουσιάσουμε. Ζητούμε την κατανόησή σας.

Η διοίκηση του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τους διαγωνιζόμενους που ήλθαν από όλη την Ελλάδα, τους θεατές, και τον επίσημο χορηγό του Ομίλου, PURINA PETLINE Α.Ε.

Γράφει ο Κος Θεολόγου Κλέων


20 Σεπτεμβρίου 2004
Αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα πραγματοποίησε ο όμιλος Κούρτσχααρ στην περιοχή Γαύρου Σπερχιάδας. Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και το ενδιαφέρον μεγάλο ώστε να ήταν απαραίτητη η δημιουργία δύο τερρέν . Κριτές ο Κος Κ. Σκούρας και ο Γ. Βασιλείου. Την πρώτη ημέρα ο καιρός ήταν ζεστός για την εποχή και υγρός .

Στο πρώτο τερέν με κριτή τον Κο Γ. Βασιλείου διακρίθηκε με “1ος πολύ καλός” η TINA LOLINO με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον Κο Τζαβάρα Ιωάννη. Καλή θηλυκιά με καλή έρευνα, λίγο κοντινή, πολύ καλή επαφή με τον κυναγωγό, Έδειξε να έχει επαφή με το θήραμα, στο 10΄ πήρε φέρμα δεν έκανε ακινησία στον πυροβολισμό. Στο 14΄ έκανε φέρμα χωρίς αποτέλεσμα.

TORONEOS BRIO ιδιοκτήτης και κυναγωγός Καλφόπουλος Κωνσταντίνος. Σκύλος ενεργητικός με καλή επαφή με τον κυναγωγό. Η έρευνά του σύμφωνα με τον τύπο θα μπορούσε να είναι πιο ανοικτή. Στο 10΄ δεν κατάφερε να φερμαρει μπεκάτσα.

ENTI ιδιοκτήτης και κυναγωγός Τζαβάρας Ιωάννης. Σκύλος ενεργητικός με πολύ καλή επαφή με τον κυναγωγό του. Στο 17΄ δεν εκμεταλλεύτηκε ευκαιρία να φερμάρει το θήραμα.

Στο δεύτερο τερέν με κριτή τον Κο Κ. Σκούρα κανένας σκύλος δεν συνάντησε θήραμα. Οι σκύλοι που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις είναι:

BRIO ιδιοκτήτης και κυναγωγός Παστός Θέμης. Σκύλος με καλή έρευνα, δυναμική και ενεργητική μεθοδικότητα και ακατάβλητες δυνάμεις. Πολύ καλή συνεργασία με τον κυναγωγό του και εξαιρετικό πλασάρισμα από αυτόν. Διατήρησε την ενεργητικότητά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

LAKOPETRA BREDA ιδιοκτήτης και κυναγωγός Γεωργίου Σπύρος. Σκύλος τυπικός της φυλής ερευνά με ακανόνιστο τρόπο αλλά ικανοποιητικά στα πλαίσια τηε κυνηγετικής χρηστικότητας. Εύρος έρευνα ικανοποιητικό, σε καλή φυσική κατάσταση. Χρειάζεται εμπειρίες.

AKA PILLEA ιδιοκτήτης και κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης. Έμπειρο σκυλί με καλή οδηγικότητα. Ικανοποιητική επαφή με τον κυναγωγό της. Έρευνα στον τύπο της φυλής με ικανοποιητικό εύρος . Διατήρησε την ίδια ένταση της έρευνας σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

BRITA VOM DER HIRTEBERG ιδιοκτήτης και κυναγωγός Γεωργίου Σπύρος. Έρευνα λίγο αργή αλλά με ικανοποιητική κάλυψη του τερέν. Εργασία στον τύπο της φυλής. Διατηρεί καλή επαφή με τον κυναγωγό της ανεβάζοντας ρυθμούς σταδιακά. Έδειξε εμπειρία στην έρευνα.

21 Σεπτεμβρίου 2004
Την δεύτερη ημέρα είχε ηλιοφάνεια με βοριά. Σε κανένα από τα δυο τερέν οι σκύλοι δεν συνάντησαν θήραμα. Κριτής ο Κος Κ. Σκούρας.

ENTI Σκύλος με ενεργητική έρευνα καλή συνεργασίά με τον κυναγωγό του. Δεν συνάντησε θήραμα.

LAKOPETRA YETA Σκύλα με ενεργητική και συνεχή έρευνα. Ανέβαζε ρυθμούς όσο περνούσε η ώρα. Δεν συνάντησε θήραμα.

LAKOPETRA IWO Σκύλος με εντυπωσιακή παρουσία. Συνεχή και ενεργητική έρευνα με ιδιαίτερο πάθος για κυνήγι, και παρά το νεαρό της ηλικίας του (16 μηνών) αξιοσημείωτη αντοχή. Δεν συνάντησε θήραμα.

Μετά την τελική αξιολόγηση των κριτών, ο πρόεδρος του ομίλου Κος Σινάνης Παναγιώτης συνεχάρη την χορηγό του ομίλου PURINA PETLINE Α.Ε. και τους κριτές. Τόνισε ότι η παρουσία των κυναγωγών και των σκύλων τους έδωσε τον δικό τους τόνο στην εκδήλωση. Τέλος ευχαρίστησε τον Κο Αγαπητό για την συνεχή συνεισφορά του στους αγώνες μπεκάτσας στην Γαύρο Σπερχιάδας καθώς και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες για την πολύτιμη παρουσία τους.

Τέλος εκ μέρος του ομίλου Κούρτχααρ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους φίλους μας κυνηγούς και μη ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2005

Γράφει ο Κος Κ. Σκούρας


23-24 Οκτωβρίου 2004
Τον αγώνα πρακτικού κυνηγιού πραγματοποίησε ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2004 στην Ορεινή Σερρών. Το ενδιαφέρον ήταν αρκετό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές συμμετοχές σκύλων για αυτό και για την διεξαγωγή του αγώνα δημιουργήθηκαν 2 τερρέν με κριτές τον Κο Καλφόπολο Χρήστο και τον Σέρβο Κο Sinica Rancic.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί 23 Οκτωβρίου δυστυχώς χωρίς να έχουμε σύμμαχο τον καιρό ο οποίος ήτανε ομιχλώδης, αλλά ευτυχώς δεν μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιτυχίες καθώς επίσης και πολύ καλές βαθμολογίες. Την επόμενη μέρα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2004 όλα πήγαν πολύ καλά. Ο αριθμός των καινούργιων σκύλων ήταν αρκετά μεγάλος και το καθένα έδειξε τον καλύτερο εαυτό του. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κριτές Κο Καλφόπολο Χρήστο και Σέρβο Κο Sinica Rancic για την συμμετοχή τους καθώς επίσης και τον χορηγό του ομίλου Κούρτσχααρ ο οποίος μας είναι πάντα στο πλάιμας, την Purina Petline Α.Ε.

Να ευχαριστήσουμε επίσης και τους φίλους κυναγωγούς μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους έχοντας κάνει πολλοί από αυτούς αρκετά χιλιόμετρα για να είναι κοντά μας και να λάβουν μέρος στον αγώνα αυτό.

Γράφει ο Κος Κατσικάς Θεοφάνης

   

Αποτελέσματα
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2004 (Ορεινή Σερρών)
Α΄ΤΕΡΡΕΝ

DIK DI SAN MAMILIANO 1ος Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Ιωάννης

EVELIN DI SAN MAMILIANO 2η Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Μουρλίδης Παναγιώτης, Κυναγωγός: Μουρλίδης Παναγιώτης

BITO 3ος Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Σταύρος Καράμπαλης, Κυναγωγός: Σταύρος Καράμπαλης

LAKOPETRA FOURIA Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Ιωάννης

LAKOPETRA FREDO Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Νικόλαος

LAKOPETRA IWO Πολύ Καλός, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Δημήτριος

Κριτής: Καλφόπουλος Χρήστος

Β΄ΤΕΡΡΕΝ

EKIM PILLEA 1ος Εξαίρετος C.A.C.T., Όνομα Ιδιοκτήτη Σινάνης Χρήστος, Κυναγωγός Σινάνης Χρήστος

MAD DI TZIOTIS 2ος Εξαίρετος R.C.A.C.T.,Όνομα ιδιοκτήτη: Τζιώτης Γεώργιος, Κυναγωγός: Τζιώτης Γεώργιος

BOA 3ος Εξαίρετος, Όνομα ιδιοκτήτη Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, Κυναγωγός: Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

VAGANT VOM HEGE HAUS Εξαίρετος , Όνομα Ιδιοκτήτη: Σινάνης Χρήστος, Κυναγωγός: Σινάνης Χρήστος

AMOR Πολύ Καλός, Όνομα ιδιοκτήτη: Αντωνόπουλος Ανδρέας

ELKA PILLEA Πολύ Καλός, Όνομα ιδιοκτήτη: Σινάνης Παναγιώτης, Κυναγωγός: Σινάνης Παναγιώτης

Κριτής: Sinica Rancic

   

Αποτελέσματα
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2004 (Ορεινή Σερρών)
Α΄ΤΕΡΡΕΝ

VAGANT VOM HEGE HAUS 1ος Εξαίρετος C.A.C.T , Όνομα Ιδιοκτήτη: Σινάνης Χρήστος, Κυναγωγός: Σινάνης Χρήστος

ELKA PILLEA 2ος Εξαίρετος R.C.A.C.T , Όνομα Ιδιοκτήτη: Σινάνης Παναγιώτης, Κυναγωγός: Σινάνης Παναγιώτης

KIM VOM ULFETAL 3ος Εξαίρετος , Όνομα Ιδιοκτήτη: Σινάνης Χρήστος, Κυναγωγός: Κάστρος Νικόλαος

MAD DI TZIOTIS Εξαίρετος Όνομα ιδιοκτήτη: Τζιώτης Γεώργιος, Κυναγωγός: Τζιώτης Γεώργιος

BRANDO Πολύ Καλός, Όνομα ιδιοκτήτη Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, Κυναγωγός: Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

EKIM PILLEA Πολύ Καλός Όνομα Ιδιοκτήτη Σινάνης Χρήστος, Κυναγωγός Σινάνης Χρήστος

ARES Πολύ Καλός Όνομα Ιδιοκτήτη Markovic Zoran, Κυναγωγός Αντωνόπουλος Ανδρέας

Κριτής: Καλφόπουλος Χρήστος

Β΄ΤΕΡΡΕΝ

LAKOPETRA FOURIA 1ος Εξαίρετος C.A.C.T., Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Ιωάννης

LAKOPETRA IWO 2ος Εξαίρετος R.C.A.C.T., Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Δημήτριος

DIK DI SAN MAMILIANO 3ος Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Ιωάννης

LAKOPETRA FREDO Εξαίρετος, Όνομα Ιδιοκτήτη: Αφοί Λιάπη, Κυναγωγός: Λιάπης Νικόλαος

Κριτής: Sinica Rancic