2007 Πρακτικό Κυνήγι

Χρονιές: 2011 2010 20092008200720062005 2004200320022001

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2007

08 – 09 Σεπτεμβρίου 2007
Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος ξεκίνησε τους φθινοπωρινούς αγώνες πρακτικού κυνηγιού αρχές Σεπτεμβρίου. Έτσι μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές οι φίλοι του Ο.Κ.Ε. συναντήθηκαν και πάλι στα τερέν της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Σε μια ιδανική περιοχή που η πεδινή πέρδικα παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει απαντάται σε ικανοποιητικούς αριθμούς. Το αναφέρω αυτό γιατί τα εργοστασιακά κτήρια φυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα στα χωράφια (οικόπεδα) όπου ζει η πεδινή πέρδικα και πολλές φορές τις βλέπουμε και μέσα στους περιβόλους των εργοστασίων. Όμως έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με ανθρώπους και κτήρια, επιβιώνοντας εκεί για να μας χαρίζει όμορφες στιγμές από τα εκπαιδευτικά που κάνουμε με τους αχώριστους φίλους μας, τα σκυλιά. Έτσι λοιπόν στις 08 και 09 Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε τους αγώνες πρακτικού κυνηγιού. Χαράματα το Σάββατο 08 του μήνα Σεπτέμβρη μετά από το καθιερωμένο καφεδάκι, όλοι οι φίλοι του κούρτσχααρ που ήμασταν εκεί, με αγωνία περιμέναμε την έναρξη του αγώνα. Ο φίλος και κριτής του αγώνα Κύριος Γιώργος Τσαπουρνιάς, που τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί είναι πάντα πρόθυμος στο κάλεσμα του Ο.Κ.Ε. να κρίνει σε αγώνες, ξεκίνησε με το πρώτο κούρτσχααρ την Boni του κυρίου Χριστοδούλου Χρήστου.

Η Boni άρχισε την έρευνά της με κίνηση στο τύπο του κούρτσχχαρ με μεθοδικά αλλά ρηχά λασέ (σε βάθος). Στο 2ο λεπτό πήρε μια λευκή φέρμα με ποντάρισμα. Συνέχισε την έρευνά της και αργότερα στο 8ο λεπτό είχε μια ωραία φέρμα με ποντάρισμα, ολοκληρώνοντας σωστά σε κοπάδι πέρδικες, παίρνοντας τον πόντο. Στρην συνέχεια σειρά είχανε τα σκυλιά Vendi Pillea του κυρίου Κανακούδη Άγγελου, ο Aris του κυρίου Zile Dordevic , ο Dik Di San Mammiliano του κυρίου Αντωνόπουλου Ανδρέα, η Aka Pillea του κυρίου Σινάνη Παναγιώτη, τα οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν γιατί όλα τα σκυλιά συνάντησαν πέρδικες και δεν μπόρεσαν να μπουν στην βαθμολογία. Εδώ να σημειώσω κάτι το οποίο δεν ανέφερα στην αρχή, ότι το Σάββατο φυσούσε δυνατός αέρας κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό της πεδινής πέρδικας μέσα στο τερέν. Στην συνέχει είχε σειρά η Ana του κυρίου Zile Dordevic από τη Σερβία. Ένα σκυλί του οποίου η κίνηση ήταν στον τύπο του κούρτσχααρ και είχε πολύ καλή επαφή με τον κυναγωγό της. Η έρευνα της Ana ήταν σωστή σε βάθος και πλάτος με το κράτημα του κεφαλιού σε οριζόντια θέση.
Στο 1ο και στο 2ο λεπτό είχε έναν ωραίο εντοπισμό σε κοπάδι με πέρδικες και στην συνέχεια πλήρη ακινησία στο ξεπέταγμα. Επόμενο σκυλί που έτρεχε ήταν η Elka Pillea του κυρίου Σινάνη Παναγιώτη με την κίνηση στον τύπο αλλά με κάπως ακανόνιστη έρευνα. Πολύ καλή επαφή με τον κυναγωγό της. Στο 7ο λεπτό είχε μια λευκή φέρμα. Συνέχισε μετά και το 11ο ολοκλήρωσε σωστά σε κοπάδι με πέρδικες. Σειρά είχε ο Boj του κυρίου Αντωνόπουλου Ανδρέα, ο Ekim Pillea του κυρίου Σινάνη Χρήστου με κυναγωγό τον κύριο Σινάνη Παναγιώτη που δεν κατάφερε όμως να μπει στην βαθμολογία. Τελειώνοντας την αγωνιστική ημέρα έτρεξε ο Rambo του κυρίου Zile Dordevic. Ο Rambo είχε μια εξαίρετη κίνηση και ένα εξαίρετο κράτημα κεφαλιού. Η επαφή του με τον κυναγωγό ήταν καλή. Στο 8ο λεπτό είχε ένα σωστό εντοπισμό σε κοπάδι με πέρδικες, στις οποίες ποντάρισε και ολοκλήρωσε σωστά.
Την επομένη το πρωί, Κυριακή 09 του μήνα Σεπτέμβρη συνεχίστηκαν οι αγώνες με καλύτερες καιρικές συνθήκες, με λιγότερο αέρα δηλαδή. Όλοι οι κυναγωγοί συνεπείς στο πρωινό ραντεβού, με την επιπλέον συμμετοχή δυο σκύλων, αυτή του Dexi Fles και του Kevin του κυρίου Κολιαβιά Παναγιώτη από την όμορφη Καβάλα. Κανένα σκυλί δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να εντοπίσουν τις πέρδικες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πουλιά σηκώνονταν σε σχετική μακρινή απόσταση από τα σκυλιά. Έτσι δεν είχαμε κανένα σκυλί στην βαθμολογία την Κυριακή.
Ευχαριστούμε όλους του κυναγωγούς που βρέθηκαν εκεί και ευελπιστούμε να δούμε ακόμη περισσότερους κυναγωγούς, εκτροφείς, εκπαιδευτές και απλούς κυνηγούς για περισσότερες συμμετοχές σκύλων σε αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο προβάλουμε το κούρτσχααρ και γενικότερα την κυνοφυλία που πρέπει να την ανεβάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει ο Κανακούδης Άγγελος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007
Ο όμιλος στην προσπάθειά του να φέρει τους κυνηγούς πιο κοντά σε αυτόν καθιέρωσε αγώνες που έχουν στόχο την συμμετοχή του απλού κυνηγιού. Στην Ορεινή Σερρών σε ένα μέρος γνώριμο, που πλέον έχει γίνει η συνάντησή μας εκεί θεσμός, πραγματοποιήσαμε στις 20 και 21 Οκτωβρίου τον αγώνα σε φασιανό και πέρδικα. Νέα σκυλιά, καινούργιες συμμετοχές και συνάντηση με φίλους που είχαμε να δούμε αρκετό καιρό καθώς επίσης και σύμμαχο τον καιρό συνέθετε ένα τέλειο περιβάλλον με κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Τα σκυλιά κατάφεραν να βρουν θήραμα και να αποσπάσουν μια κρίση που θα τους έβαζε στον πίνακα βαθμολογίας.

Κριτές του αγώνα οι κ. Καλφόπουλος Χρήστος και Νιανιός Γαβριήλ, δυο άνθρωποι που έχουν προσφέρει και στον όμιλο αλλά και γενικότερα στην Ελληνική κυνοφυλία. Άλλωστε η διαδρομή τους είναι γνωστή μέσα από την δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή στον αγώνα κρίνοντας σκύλους αλλά και κυναγωγούς προσφέροντας τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε αυτούς.

Σε μια εποχή δύσκολη σχεδόν στην μέση της κυνηγετικής περιόδου φυσικό θα ήταν η ανταπόκριση να ήταν χαμηλή όμως με ιδιαίτερη έκπληξη οι συμμετοχές ήταν πολλές. Ο αγώνας στην πεδινή πέρδικα, άγριο ορτύκι, πέρδικα – φασιανό και τέλος με την μπεκάτσα είναι διοργανώσεις που απευθύνονται ως επί το πλείστον στους φίλους κυνηγούς για να έρθουν να δείξουν ότι στα χέρια τους κρατούν έναν άξιο αντιπρόσωπο της φυλής με άριστα κυνηγετικά προσόντα.

Για τον σκοπό αυτό ο όμιλος για την νεκρά κυνηγετική περίοδο όπου ξεκινούν οι ανοιξιάτικοι αγώνες που θα γίνουν για τις θηλυκές σε ένα τριήμερο ή διήμερο αγώνα θα ζητούνται τα ελάχιστα για να μπορούν να συμμετέχουν και οι απλοί κυνόφιλοι κυνηγοί. Βέβαια ο όμιλος θα ανακοινώσει σε όλα τα μέλη του και μη για το πώς και που θα πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.
Ο όμιλος ευχαριστεί επίσης και την χορηγό εταιρία PURINA PETLINE Α.Ε. για την αμέριστη συμπαράσταση. Παρακάτω σας παραθέτω τα αποτελέσματα από το διήμερο του αγώνα με την ευχή να είμαστε του χρόνου και πάλι όλοι εκεί υγιείς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10:

Α’ ΤΕΡΕΝ
AKA PILLEA – C.A.C. 1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
EKIM PILLEA – 2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνης Χρήστος, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
BONI – 3ος Πολύ Καλός. Ιδιοκτήτης Χριστοδούλου Χρήστος, κυναγωγός Χριστοδούλου Χρήστος
BOJ – Καλός. Ιδιοκτήτης Αντωνόπουλος Ανδρέας, κυναγωγός Αντωνόπουλος Ανδρέας

Β’ ΤΕΡΕΝ
LAKOPETRA FOURIA – 1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
BRAWN DEL POLIRONE – 2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
LAKOPETRA SISI – 3ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
LAIZA EYOSMOS – Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος
ASTOR – Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
LAKOPETRA JONI – Πολύ Καλός. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10

Α’ ΤΕΡΕΝ
ELKA PILLEA – 1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
EKIM PILLEA – 2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνης Χρήστος, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
AKA PILLEA – 3ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Σινάνη Στέλλα, κυναγωγός Σινάνης Παναγιώτης
LAKOPETRA DORA – Πολύ Καλός. Ιδιοκτήτης Αντωνόπουλος Ανδρέας, κυναγωγός Αντωνόπουλος Ανδρέας
LAKOPETRA JESIKA -Καλός. Ιδιοκτήτης Μάρας Αλέξανδρος, κυναγωγός Μάρας Αλέξανδρος

Β’ ΤΕΡΕΝ
BRAWN DEL POLIRONE – C.A.C. 1ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
LAIZA EYOSMOS – 2ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, κυναγωγός Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος
LAKOPETRA SISI – 3ος Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης
ASTOR – Εξαίρετος. Ιδιοκτήτης Αφοί Λιάπη, κυναγωγός Λιάπης Ιωάννης

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει ο Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

17-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007
Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος πραγματοποίησε και τον τελευταίο αγώνα πρακτικού κυνηγιού για το έτος 2007 με θήραμα μπεκάτσα στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Ο αγώνας διεξήχθη στον Χολωμώντα Χαλκιδικής σε ένα υπέροχο δάσος της Μακεδονίας και ιδανικό για μπεκάτσα.

Δυστυχώς όμως ο καιρός ήτανε βροχερός και σαν να μην έφτανε αυτό έριξε και χαλάζι. Για αυτό το λόγο και δεν υπάρχει διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό. Τα λίγα πουλιά που εντοπιστήκαν φεύγανε πολύ μακριά και δεν δώσανε ευκαιρία στους σκύλους ώστε να μπορέσουνε να φερμάρουν. Οι σκύλοι όλοι ήτανε πολύ καλοί αν και προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει καλός και κακός σκύλος. Ισχύει το δουλεμένο ή μη δουλεμένο σκυλί πάνω στο αντικείμενο, π.χ. αγώνας μπεκάτσας. Εγώ προσωπικά είχα αναφέρει στον Όμιλο Κούρτσχααρ ότι σε περίπτωση που τα τερέν ήταν ένα και όχι δυο, δεν θα μπορούσα να κρίνω στον συγκεκριμένο αγώνα. Παρά το γεγονός όμως που τα τερέν ήτανε τελικά ένα αποφάσισα να κρίνω τον αγώνα. Ο λόγος για τον οποίο έκανα κάτι τέτοιο είναι διότι ο κριτής που είχε ήδη επιλεχθεί απουσίαζε για προσωπικούς του λόγους.

Όλο το χρόνο υπήρχανε προτάσεις από τα μέλη του ομίλου και όχι μόνο, να πραγματοποιηθούνε κυνηγετικοί αγώνες πάνω σε θηράματα όπως μπεκάτσα και ορτύκι για τον λόγο ότι ο αγώνας πάνω στην πέρδικα είναι δύσκολος γιατί δεν υπάρχουνε μέρη για προπόνηση εκτός Μακεδονίας.
Στον συγκεκριμένο αγώνα της μπεκάτσας όμως παρόλο που ο όμιλος με ενημέρωνε ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα για συμμετοχή, τα τερέν παρέμειναν ένα. Δηλαδή συμμετοχή ελάχιστη. Έτσι συμπεραίνουμε ότι το “κάποιος μας είδε στραβά” ή το “δεν γίνονται κυνηγετικοί αγώνες” ή το “κάτι μας φταίει”, δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Μπορούμε όμως να πούμε ότι όταν δεν έχεις κάποιο σκύλο έτοιμο για τον κατάλληλο αγώνα, βρίσκεις ή επινοείς προφάσεις, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσεις με τον σκοπό να αποφύγεις καταστάσεις. Ενώ κάποιος που πιστεύει ότι έχει έναν σκύλο δουλεμένο, δεν διστάζει να λάβει μέρος σε αγώνες όπως και αυτοί που διεξήχθησαν στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2007.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του κυνόφιλους, μέλη του ομίλου και μη, που έλαβαν μέρος κατά την διάρκεια του χρόνου σε όλους του αγώνες που διοργάνωσε ο όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να εκφράσω στην χορηγό εταιρεία του ομίλου την PURINA PETLINE που για ακόμη μια χρονιά στάθηκε στο πλάι μας. Θα ορίσουμε το ραντεβού μας την καινούργια χρονιά με τους εαρινούς κλασσικούς αγώνες οι οποίοι και θα σας ανακοινωθούν.

Για τον όμιλο Κούρτσχααρ γράφει ο Σινάνης Χρήστος