ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 2007

Παρασκευή ξεκίνημα από το λιμάνι της Πάτρας όλο χαρά και προσδοκίες. Σάββατο, Ιταλία και αργά το απόγευμα στο UNTINE. Κυριακή εκπαιδευτικό “ο Θεός να το πει εκπαιδευτικό” όλο όργωμα και δέντρα, καμία σχέση με την Γη της Επαγγελίας που λέγεται Θεσσαλονίκη. Πουλιά όμως ούτε για δείγμα. Δευτέρα 05/03/2007 έναρξη Παγκοσμίου Κυπέλου και με συγκίνηση ακούσαμε τον Εθνικό ύμνο κρατώντας περήφανα την ελληνική σημαία. Τα πιο πολλά σκυλιά δεν συνάντησαν πουλιά θήραμα εκτός του SHANE ο οποίος και μπήκε στην βαθμολογία με Πολύ Καλός. O BRAWN DEL POLIRONE έκανε φοβερή διαδρομή αλλά δυστυχώς δεν συνάντησε, το ίδιο και ο DIK DI SAN MAMILIANO. Συγχαρητήρια και από τους 3 κριτές στον κύριο Λιάπη Ιωάννη για τα σκυλιά του και τις διαδρομές που έκαναν. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι είχαμε πολλούς θεατές και όλοι θέλανε να βγάλουν φωτογραφία με τον BRAWN DEL POLIRONE και άκουγε Λιάπης Λιάπης.

Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης και ραντεβού για το καθιερωμένο meeting στο ξενοδοχείο ROMA με ωραίο γεύμα και κρασί. Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του προέδρου κούρτσχααρ της Ιταλίας και απονομή μεταλλίων στις εθνικές ομάδες.

Δεύτερη μέρα και καινούργια όνειρα. Διαδρομές για τα τρία σκυλιά μας φοβερές αλλά δεν υπήρχαν πουλιά όχι μόνο για την δική μας εθνική αλλά για όλες τις εθνικές καθώς επίσης ακουστήκαν και πολλά παράπονα για τα τερέν που μόνο για πρακτικό κυνήγι δεν έκανε. Ένα υπέροχο σκυλί που είδαμε ήταν και ο AMOR της Ιταλίας. Τελείωσε στο 15 και δεν συνάντησε, του έδωσε επανάκλιση άλλα 5 λεπτά, φοβερή διαδρομή αλλά και πάλι δεν συνάντησε αφού τον άφησαν 8 λεπτά. Αλλαγή πάλι για άλλα 5 λεπτά και στο τέλος το 4 φέρμα ποντάρισμα και ακινησία και το χαρακτηρισμός C.A.C. – C.A.C.I.T. και Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2007.

Κατάταξη Χωρών
1. Ιταλία
2. Γαλλία
3. Ελλάδα και Ισπανία

Παρασκευή 09/03/2007 και έναρξη του COPPA EUROPA με συμμετοχή 14 χωρών και συνάντηση στο Pasian Di Plato – Martignacco (UD) και τελετή των εθνικών ομάδων. Μετά ακολούθησε ένα μεγάλο κομβόι από αυτοκίνητα για τις μπαταρίες. Πρώτος έτρεξε ο SHANE με μια πολύ καλή διαδρομή αλλά δεν συνάντησε πουλιά. Αλλαγή μπαταρίας γιατί έτρεχε ο Brawn Del Polirone και η διαδρομή του ήταν φανταστική αλλά δυστυχώς δεν συνάντησε και καυτός. Επιστροφή στην πρώτη μπαταρία με τον DIK DIK SAN MAMILIANO να κάνει και αυτός διαδρομή που έβγαζε μάτια αλλά δεν συνάντησε πουλιά. Του δώσανε επανάκληση στο τέλος. Από όλα τα τερέν μόνο το BRETON FALLINIS TOP είχε μπει στην βαθμολογία και είχαμε επανάκληση στον DIK DI SAN MAMILIANO στο δικό μας τερέν και στο άλλο το BRETON TUNO DE LOS CUELLARANOS του Manolo. Στο 4 λεπτό ο DIK DI SAN MAMILIANO παίρνει μια φέρμα και πόντος, χαρά και πανηγύρια εμείς απ’ έξω. Συγχαρητήρια από τους 3 κριτές στον κύριο Λιάπη και από τους άλλους διαγωνιζόμενους Στην συνέχεια περιμέναμε να γίνει η αξιολόγηση στον ίδιο χώρο αλλά ο κύριος Fernandez μας ενημέρωσε ότι η αξιολόγηση θα γίνει στο ξενοδοχείο κάτι το οποίο δεν μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα, γιατί ο Ισπανός δεν είχε τελειώσει ακόμα την επανάκλιση στο άλλο τερέν. Στο σημείο συνάντησης τα αποτελέσματα ήταν Ισπανία με C.A.C. – C.A.C.I.T. το BRETON του Manolo, Ελλάδα με 1ος Εξαίρετος ο DIK SAN MAMILIANO του κυρίου Λιάπη, Ιταλία με 2ος Εξαίρετος του Fallini με Breton, και Καλός LAMBO DELL ISOLA με κούρτσχααρ και λίγη καθυστέρηση γιατί το είχε ξεχάσει ο κριτής!!!

Η κατάταξη είναι:
1. ΙΤΑΛΙΑ
2. ΙΣΠΑΝΙΑ
3. ΕΛΛΑΔΑ

Χαρήκαμε γιατί πήραμε την Τρίτη θέση αλλά στεναχωρεθήκαμε κιόλας γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας κριτής, δεν υπήρχε ένας αντιπρόσωπος από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος και δεν υπήρξε και ομάδα E. Breton για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε στα ίσα. Εμείς παίζαμε με 75% ενώ οι άλλες ομάδες με 100%. Στεναχωρέθηκα γιατί η Ιταλία με την μεγαλύτερη κυνοφυλία έκανε αγώνα σε τερέν με οργώματα , συστάδες δέντρων με πολύ λίγα πουλιά δίπλα σε αυτοκινητόδρομους και πιο πολύ θύμιζε πρακτικό αγώνα και όχι σε αυτό το επίπεδο του αγώνα, με αποκορύφωμα να κινδυνέψει ένας σκύλος του κυρίου Λιάπη ο SHANE παιρνόντας τον άσφαλτο.

Για τον όμιλο γράφει ο κος Αντωνόπουλος Ανδρέας

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000