15η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

15η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

25 Μαΐου το ραντεβού των κουρτσχααράδων στα Λουτρά Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης. Ένα ιδανικό μέρος για εκθέσεις μορφολογίας κάτω από την σκιά των δέντρων (πολύ σημαντικό αυτό) άνετος χώρος, απεριόριστο πάρκινγκ και όλα αυτά όπως ανέφερα παραπάνω, σε ένα δροσερό και σκιερό περιβάλλον.
Για τους τετράποδους φιλαράκους μας είναι βασικό να εκθέτονται στην σκιά. Κριτής της έκθεσης ήταν ο κύριος Dragan Janjic Σέρβος στην καταγωγή του, που έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, με μεγάλη υπομονή και επιμονή αξιολόγησε τα σκυλιά. Από την μακρινή Ορεστιάδα, Καβάλα, Νάουσα, Αθήνα, Πάτρα, Θήβα αλλά και άλλα μέρη ήταν οι συμμετοχές των σκύλων που ήταν αρκετές στον αριθμό. Υπήρχαν πολλά εξαίρετα κούρτσχααρ και αυτό σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί η ράτσα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Κάτι τέτοιο οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν επώνυμοι εκτροφείς καθώς επίσης και στο μεράκι που έχουν να βελτιώνουν χρόνο με τον χρόνο το κούρτσχααρ. Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι δεν έλειψαν και οι συμμετοχές των απλών κυνηγών που δεν ήταν και λίγες με τα εξαίρετα σκυλιά τους. Η όλη διοργάνωση διεξήχθη ομαλά και με μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος της εκθέσεως βραβεύτηκαν οι σκύλοι όλων των κατηγοριών.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λαγκαδά και την διοίκηση του ξενοδοχείου Μέγας Αλέξανδρος για την παραχώρηση του χώρου καθώς επίσης και τους κυρίους Γκόπη και Παπαχαρίτου Δημήτρη για την πολύτιμή βοήθεια τους. Την χορηγό εταιρεία μας Purina Petline, τον κύριο Dragan Janjic διεθνή κριτή και καθηγητή κτηνιατρικής καθώς και τον κύριο Αγαθαγγελίδη Κυριάκο τον κτηνίατρο της έκθεσης.

Στο τέλος της έκθεσης όλοι οι συμμετέχοντες παρευρέθηκαν στο τραπέζι για το καθιερωμένο ουζάκι, ανταλλάσσοντας γνώμες και ιδέες για το κούρτσχααρ .

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει
ο κος Κανακούδης Άγγελος

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η