30 – 31 Ιανουαρίου 2010

Αγώνας Έρευνας και πρακτικού κυνηγιού C.A.C.T. – C.A.C.I.T. – ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

30 – 31 Ιανουαρίου 2010
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ

Μία καινούργια χρονιά ξεκίνησε για όλους μας ελπίζοντας πάντα για κάτι καλύτερο. Το Δ.Σ. του ομίλου εύχεται υγεία. Πρώτα υγεία … και την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας για τον καθένα μας.
Μετά το διάλειμμα των εορτών άρχισαν πάλι τα τερέν να γεμίζουν με κυναγωγούς και σκύλους για την κατάλληλη προετοιμασία των αγώνων. Παρόλα τα προβλήματα φέτος, το κλείσιμο των Τεμπών, κλειστοί οι δρόμοι από τους αγρότες, τίποτε δεν στάθηκε εμπόδιο στο ραντεβού των κουρτσχααράδων στις 30 – 31 Ιανουαρίου στα τερέν του Ωραιοκάστρου. Οι καιρικές συνθήκες για το διήμερο δύσκολες λόγω βροχής και κρύου αλλά τα κούρτσχααρ απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι παντός καιρού και εδάφους. Οι αγώνες αυτοί ήταν διπλής σημασίας διότι α) εντάσσονται στο κύπελλο ΚΟΕ και β) γίνεται η επιλογή της Εθνικής που θα μας εκπροσωπήσει σαν χώρα στο Παγκόσμιο κύπελλο που φέτος θα γίνει στην Γαλλία στις 26 – 27 Μαρτίου καθώς και στο Πανευρωπαϊκό Ηπειρωτικών φυλών στο 28 Μαρτίου. Το Σάββατο την έρευνα έκρινε ο κ. Χρ. Καλφόπουλος μαζί με τον κ. Αθ. Γαριβάλδη. Τα τερέν ήταν αρκετά καλά αφού το φυτρωμένο σιτάρι ήταν αρκετά ψιλό για την εποχή του φιλοξενώντας αρκετά μεγάλο αριθμό από πέρδικες δίνοντας σχεδόν σε όλα τα σκυλιά την ευκαιρία να πάρουν πόντο. Δυστυχώς όμως μόνο δυο σκυλιά κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογία.
1ος Εξαίρετος LAKOPETRA BIGO ιδ. Αφοι Λιάπη κυν. Λιάπης Ιωάννης. Σκύλος με εξαίρετο καλπασμό και κράτημα κεφαλής. Η δράση του αρκετά καλή, η έρευνά του σωστή σε βάθος, μέτρια σε πλάτος. Στο 1′ είχε μια φέρμα με μικρό ποντάρισμα και με πλήρη ακινησία. Προς το τέλος του χρόνου έκανε μια φέρμα χωρίς κατάληξη.
2ος Εξαίρετος CALVA DE LA PORTE DE BERCAY ιδ. και κυν. Σινάνης Παναγιώτης. Εξαίρετος καλπασμός και κράτημα κεφαλιού έντονη δράση. Ελαφρώς ακανόνιστη έρευνα ρίχνοντας τον ρυθμό του προς το τέλος της διαδρομής. Στο 1′ είχε μια οριακή φέρμα. Στην δεύτερη φέρμα τα πουλιά ήταν εκτός 45Ο και δεν πήρε πόντο.
Κατά κοινή ομολογία των κριτών τα σκυλιά ήταν στο ξεκίνημα και δεν ήταν ακόμη φορμαρισμένα. Παρόλα αυτά ο κ. Σινάνης Παναγιώτης φάνηκε ότι έχει αφιερώσει πολλές ώρες δουλειάς με τα σκυλιά του.

Στο πρακτικό κυνήγι κριτής ο κ. Ι. Φραγγίδης από τους νέους κριτές αλλά με πολύ όρεξη. Έδωσε σχεδόν σε όλα τα σκυλιά την ευκαιρία να συναντήσουν πέρδικες αλλά δυστυχώς μόνο ένα είχε την τύχη να βαθμολογηθεί.
1ος Πολύ Καλός BROZ ιδ. Αφρ. Καρύδα, κυν. Χρ. Χριστοδούλου. Στο 1ο κιόλας λεπτό μετά από ανέβασμα φερμάρισε τις πέρδικες. Η κίνησή του όμως βαριά χωρίς ρυθμό και προς το τέλος της διαδρομής έδειξε κουρασμένος. Στο 10′ λεπτό είχε μια λευκή φέρμα. Απόρτ αρκετά καλό.

Την Κυριακή η βροχή δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου. Τις πέρδικες δεν ήταν εύκολο να τις βρεις στα χωράφια. Έτσι στην έρευνα κυνηγιού με κριτή τον Γ. Νιάνιο δεν κατάφερε κανένα σκυλί να μπει στην βαθμολογία. Αξιοσημείωτη η καλή διάθεση του κ. Ι. Λιάπη να παρουσιάσει ένα νεαρό σκύλο τον BROWN που τον είχε πολύ λίγες μέρες στα χέρια του.
Στο πρακτικό κυνήγι κριτής ο κ. Αθ. Γαριβάλδης ο οποίος ήταν τυχερός και έβαλε στο τερέν του δυο σκυλιά στην βαθμολογία.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ C.A.C.- C.A.C.I.T. DIPSIE DU VAL DE CEZE. Ιδ. Στ. Βλαχούδη, κυν. Παν. Σινάνης. Κάλυψε το τερέν με γρήγορο και σταθερό ρυθμό. Σωστή γραμμή ράχης, μύτη στον αέρα με αίσθηση θηράματος . Πήρε μια φέρμα οδηγήθηκε από τον κυναγωγό, έλυσε και στην ίδια ευθεία ξαναφερμάρισε σταθερά και με ένταση παίρνοντας έναν εξαίρετο πόντο με πλήρη ακινησία.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ R.C.A.C. – R.C.A.C.I.T. RONA ιδ.Χρ. Χριστοδούλου – Αφ. Καρύδα κυν. Κωνσταντινίδης Λάκης. Είχε τη καλύτερη διαδρομή κάλυψε το τερέν με ρυθμό γρήγορο ενεργητικό και με την ίδια ένταση από την αρχή ως το τέλος. Σωστό κράτημα κεφαλιού με αίσθηση θηράματος. Άριστη καθοδήγηση από τον κυναγωγό με σωστή συνεργασία. Εξασφάλισε ένα πανέξυπνο εξαίρετο πόντο.
Θα ήθελα να τονίσω την προθυμία των κριτών να κρίνουν στο ν όμιλο. Το Δ.Σ. του ομίλου τους ευχαριστεί θερμά. Σημαντική η προσφορά των κυπέλων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων δείχνοντας έτσι ότι το Δ.Σ. του είναι κοντά στα κυνοφυλικά δρώμενα, καθώς και τις σκυλοτροφές ALEVVA για την οικονομική ενίσχυση. Η οικογένεια των κουρτσχααράδων τους ευχαριστεί θερμά.

Γράφει ο κ. Γαβριήλ Νιάνιος
nianiosg@hotmail.com