6-7 Αυγούστου

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!

Σε πείσμα πολλών κυνόφυλων και μη .. για άλλη μια φορά τα κούρτσχααρ ήρθαν να αναμετρηθούν (χωρίς δικαιολογίες και στημένα) με τις αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες της Κωπαΐδας, με αυτά τα ντοπιάρικα ορτύκια που είναι ικανά να τρελάνουν και τον πιο ικανό σκύλο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που το τολμούν μέσα στον Αυγουστιάτικο καυτό ήλιο, αυτοί είναι και οι κουρτσχααράδες!!! Συμμετοχές 19 για κάθε μια από τις δυο μέρες του αγώνα (κάποιοι θα τα βρουν πάλι λίγα), πολλά σκυλιά αν αναλογιστεί κάποιος ότι κριτής ήταν μόνο ένας. Αυτός που μας έκανε την τιμή και ήρθε να ιδρώσει μαζί μας και να μοιραστεί τις εντυπωσιακές του γνώσεις για την Κωπαϊδα, και την αγάπη του για τους σκύλους χωρίς να κωλύεται σε φυλές… και τον ευχαριστούμε για όλα, αυτός ο κριτής δεν είναι άλλος από τον κ. Διονύση Ντούλο. Δεν θα ήθελα όμως να ξεχάσω και έναν άλλο κριτή που είχε δεχθεί την πρόσκληση του ομίλου μας αλλά ένα ατύχημα τον κράτησε μακριά μας. Περαστικά Γιώργο Καλατζή!!!
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Σάββατο 06 Αυγούστου και ώρα 06:00 η υγρασία είχε νοτίσει τα πάντα. Στα τριφύλλια ακούγονταν τα καλέσματα των μικρών διαβόλων. Τα σκυλιά το πάλεψαν, τα ορτύκια όμως είχαν βαλθεί να οργώσουν τρέχοντας όλο τον κάμπο. Παρ’ όλες τις δυσκολίες το κούτσχααρ απέδειξε ότι είναι ιδανικός σκύλος για ορτύκια. Όλα τα σκυλιά που παρουσιάστηκαν έδειξαν ότι είναι κυνηγοί και συγχρόνως εξαίρετα μορφολογικά. Κατά τα λεγόμενα του κριτή είναι κάτι που το βλέπει μόνο στα κούρτσχααρ.

Στη βαθμολογία μπήκαν 2 κούρτσχααρ με «Εξαίρετος».
1ος Εξαίρετος & CACT η COSETTE DUM MID AUX NOBLES του κ.Σφικτού με κυναγωγό τον ίδιο. Έκανε εξαιρετική έρευνα και κάλυψη του τερέν με το στυλ της φυλής και του φύλου της. Εξαιρετικό κράτημα κεφαλής, γραμμής ράχης, ουράς, εξαιρετική δίπλωση και έκταση εμπρός και πίσω άκρων. Συνεχής κίνηση και αναζήτηση θηράματος, υπερπλήρωσε τον χρόνο της χωρίς να συναντήσει θήραμα έγινε επανάκληση και δικαίωσε την υψηλή της ποιότητα παίρνοντας έναν εξαίρετο πόντο σε ένα ζευγάρι ορτυκιών έκανε ακινησία στο ξεπέταγμα και στον πυροβολισμό υποδειγματική επαναφορά (απόρτ).
2ος Εξαίρετος LAKOPETRA JONI των κ. Λιάπη. Σκύλος με τυπική και εξαίρετη έρευνα στο στυλ της φυλής και του φύλλου του, πήρε έναν εξαίρετο πόντο, δεν έκανε ακινησία, δεν έδειξε κροτοφοβία και έκανε σωστό απόρτ.

Την Κυριακή 07 Αυγούστου δεν είχαμε σκυλιά στη βαθμολογία παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες κυναγωγών και σκύλων, είχαμε πολλές συναντήσεις που δεν κατέληξαν όμως σε φέρμες.

Στο τέλος του διήμερου αγώνα ευχαριστήσαμε θερμά τον κριτή κ. Ντούλο, το Δασαρχείο της περιοχής για την άψογη συνεργασία που είχαμε, το ΔΣ του ομίλου που μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση του αγώνα όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στον αγώνα κυρίους Σφικτό Παύλο, Αρφάνη Μανώλη, αφοί Λιάπη, Κλωντ Ώντρια όπως και στους νέους κυναγωγούς που ήρθαν κοντά στον όμιλο για να παρουσιάσουν νέα και μικρά ζώα, δείχνοντας ότι το κούτσχααρ έχει μέλλον στο κυνηγετικό χώρο και όχι στη κυνοφυλία του καφενείου. ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στους κυρίους Ζέρβα Σίμο, Κωστακόπουλο Λάμπη, Αρουζίδη Λάζαρο και Αλεξόπουλο Ιωάννη.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τόσο ο όμιλος κούρτσχααρ όσο και εγώ προσωπικά τον κ.Μανώλη Κασσίπη που κάλυψε τον αγώνα του Σαββάτου κάνοντας πολλά χιλιόμετρα με τη κάμερα κάτω από τον καυτό ήλιο με τεράστια υπομονή και κατανόηση. Ανθρώπους σαν τον Μανώλη που ξέρουν να βλέπουν μέσα από την κάμερα το καλό της κυνοφυλίας και του κυνηγιού, τους χρειάζεται ο χώρος μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Για τον όμιλο Κούρτσχααρ
γράφει ο Αθανασίου Ανδρέας