8 Αυγούστου -Ταΰγετου

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΣΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

Ξημέρωμα Κυριακής 8 Αυγούστου ,για μια ακόμα φορά στην κορυφή του Ταΰγετου ο Όμιλος κουρτσχααρ Ελλάδας και ο κυνοφιλικός όμιλος Μεσσηνίας συνδιοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία έναν ακόμα ΑΚΙ πρακτικού κυνηγιού σε φασιανό με μεγάλη επιτυχία.

Συνολικά 27 κουρτσχααρ από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν σε αυτή την καθιερωμένη πια συνάντηση στην κορυφή του αρσενικού βουνού της Πελοποννήσου τον Ταΰγετο, ένα βουνό που τα τελευταία δυο χρόνια φιλοξένει στα όμορφα τερέν του τα κουρτσχααρ που θέλουν και μπορούν να αναμετρηθούν με τον απρόβλεπτο και παμπόνηρο -έστω και αν είναι εκτροφής- φασιανό.

Κριτής στον συγκεκριμένο αγώνα προσκλήθηκε να είναι και τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου κούρτσχααρ κος Γ. Νιάνιος ο οποίος για μια ακόμα φορά έσπασε ένα προσωπικό του άλλα ίσως και πανελλήνιο “ρεκόρ” κρίνοντας αγόγγυστα συνολικά 32 σκυλιά -συμπεριλαμβανομένων και των επανιέλ – κάτω από υψηλή θερμοκρασία έστω και αν το υψόμετρο ήταν αρκετά μεγάλο.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης έπαιξε και το άριστο επίπεδο των συμμετεχόντων κυναγωγών που όχι μόνο δεν δημιούργησαν προβλήματα σε κριτή και διοργανωτές αλλά αντίθετα συνέβαλλαν όσο μπορούσαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης αποσύροντας ακόμα και οικιοθελώς σκυλιά που δεν είχαν διάθεση η που δεν ήταν επαρκώς ντρεσαρισμένα για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Τα κούρτσχαρ απέδειξαν για μια ακόμα φόρα πως είναι πραγματικά κυνηγητικά πολυεργαλεια έστω και αν δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση ,έστω και αν το θήραμα παρουσιάζει δυσκολίες, έστω τέλος και αν έχουν να αντιπαλέψουν αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα περισσότερα διαγωνιζόμενα σκυλιά βρήκαν θήραμα αρκετά από αυτά μπήκαν στην βαθμολογία ενώ κάποια αλλά από καθαρή ατυχία όχι, σίγουρα όμως η προσπάθεια για το καλύτερο σε ότι αφορά την φυλή δεν σταματά εδώ.

Είναι γεγονός όπως είπε άλλωστε και ο κος Νιάνιος πως οι Έλληνες εκτροφείς πρέπει να προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερα σκυλιά μια και το γενετικό υλικό που έχουμε στα χέρια μας μας δίνει την δυνατότητα για κάτι ακόμα καλύτερο.

Σε ότι αφορά τον αγώνα είναι γεγονός πως τα τερέν του Ταΰγετου δεν προσομοιάζουν απλώς με κυνηγητικά τοπία αλλά είναι πραγματικοί κυνηγότοποι που οι ντόπιοι κυνηγοί τον χειμώνα κυνηγούν κυρίως τη μπεκάτσα πράγμα που καταδεικνύει την δυσκολία αλλά και την ομορφιά των τερέν στα οποία διαγωνίστηκαν σκύλοι και κυναγωγοί.

Στην βαθμολογία που μετρά άλλωστε στην βαθμολογία του ομίλου κουρτσχααρ μπήκαν τα παρακάτω σκυλια:

1ος Εξαίρετος STEEVE ALLAIN GLAIF του Αφράνη Μ.
3ος Εξαίρετος LAKOPETRA IVO του Αντωνόπουλου Α.
Εξαίρετος ORLA ALLAIN GLAIF του Σφικτού Π.
Πολύ Καλός LAKOPETRA JONI των Αφών Λιάπη
Πολύ Καλός OPRA ALLAIN GLAIFE του Σφικτού Π.
Πολύ Καλός MORRIS ALLAIN GLAIF του Σφικτού Π.
Πολύ Καλός LAKOPETRA ERATO των Αφών Λιάπη
Καλός NOVA DI ITHOMI του Αλεξόπουλου

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φόρα τον πρόεδρο αλλά και ολόκληρο το ΔΣ του ομίλου κουρτσχααρ που στηρίζει την προσπάθεια “αποκέντρωσης” που ο όμιλος τον τελευταίο χρόνο καταβάλει και που φαίνεται πως τελικά έχει θετικά αποτελέσματα μια και όλο και περισσότεροι φίλοι των κουρτσχααρ με τα σκυλιά τους πλαισιώνουν και τιμούν με την παρουσία τους. Ραντεβού στην επόμενη συνάντηση των κουρτσχααρ όπου αυτή και αν είναι γιατί πρέπει να στηρίζουμε κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια που αφορά την βελτίωση αλλά και την εν γένη -καλώς ενοούμενη – προβολή της φυλής που μεγάλη μερίδα των ελλήνων κυνηγών προτιμά να τον συντροφεύει στις κυνηγητικές του αποδράσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ