30 – 31 Ιανουαρίου 2010

Αγώνας έρευνας και πρακτικού κυνηγιού C.A.C.T. – C.A.C.I.T. – ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

30 – 31 Ιανουαρίου 2010
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ

Στο πρακτικό κυνήγι κριτής ο κ. Ι. Φραγγίδης από τους νέους κριτές αλλά με πολύ όρεξη. Έδωσε σχεδόν σε όλα τα σκυλιά την ευκαιρία να συναντήσουν πέρδικες αλλά δυστυχώς μόνο ένα είχε την τύχη να βαθμολογηθεί.
1ος Πολύ Καλός BROZ ιδ. Αφρ. Καρύδα, κυν. Χρ. Χριστοδούλου. Στο 1ο κιόλας λεπτό μετά από ανέβασμα φερμάρισε τις πέρδικες. Η κίνησή του όμως βαριά χωρίς ρυθμό και προς το τέλος της διαδρομής έδειξε κουρασμένος. Στο 10′ λεπτό είχε μια λευκή φέρμα. Απόρτ αρκετά καλό.

Την Κυριακή η βροχή δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου. Τις πέρδικες δεν ήταν εύκολο να τις βρεις στα χωράφια. Έτσι στην έρευνα κυνηγιού με κριτή τον Γ. Νιάνιο δεν κατάφερε κανένα σκυλί να μπει στην βαθμολογία. Αξιοσημείωτη η καλή διάθεση του κ. Ι. Λιάπη να παρουσιάσει ένα νεαρό σκύλο τον BROWN που τον είχε πολύ λίγες μέρες στα χέρια του.
Στο πρακτικό κυνήγι κριτής ο κ. Αθ. Γαριβάλδης ο οποίος ήταν τυχερός και έβαλε στο τερέν του δυο σκυλιά στην βαθμολογία.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ C.A.C.- C.A.C.I.T. DIPSIE DU VAL DE CEZE. Ιδ. Στ. Βλαχούδη, κυν. Παν. Σινάνης. Κάλυψε το τερέν με γρήγορο και σταθερό ρυθμό. Σωστή γραμμή ράχης, μύτη στον αέρα με αίσθηση θηράματος . Πήρε μια φέρμα οδηγήθηκε από τον κυναγωγό, έλυσε και στην ίδια ευθεία ξαναφερμάρισε σταθερά και με ένταση παίρνοντας έναν εξαίρετο πόντο με πλήρη ακινησία.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ R.C.A.C. – R.C.A.C.I.T. RONA ιδ.Χρ. Χριστοδούλου – Αφ. Καρύδα κυν. Κωνσταντινίδης Λάκης. Είχε τη καλύτερη διαδρομή κάλυψε το τερέν με ρυθμό γρήγορο ενεργητικό και με την ίδια ένταση από την αρχή ως το τέλος. Σωστό κράτημα κεφαλιού με αίσθηση θηράματος. Άριστη καθοδήγηση από τον κυναγωγό με σωστή συνεργασία. Εξασφάλισε ένα πανέξυπνο εξαίρετο πόντο.
Θα ήθελα να τονίσω την προθυμία των κριτών να κρίνουν στο ν όμιλο. Το Δ.Σ. του ομίλου τους ευχαριστεί θερμά. Σημαντική η προσφορά των κυπέλων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων δείχνοντας έτσι ότι το Δ.Σ. του είναι κοντά στα κυνοφυλικά δρώμενα, καθώς και τις σκυλοτροφές ALEVVA για την οικονομική ενίσχυση. Η οικογένεια των κουρτσχααράδων τους ευχαριστεί θερμά.

Γράφει ο κ. Γαβριήλ Νιάνιος