18-19.9.2010

ΑΓΩΝΑΣ CACIT ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΟΡΤΥΚΙ & ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑ ΣΤΙΣ 18-19.9.2010 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε και όλοι οι κυνηγοί βγήκαμε να ζήσουμε νέες κυνηγετικές συγκινήσεις, ανάλογα βέβαια με τις προσδοκίες του καθενός. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να περιορίσουν το κυνήγι, την ελπίδα όμως και τα όνειρά μας δεν μπορεί κανείς.
Το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου στο β’ εξάμηνο περιλαμβάνει πολλούς αγώνες πρακτικού κυνηγιού κυρίως σε άγριο θήραμα. Σε αυτούς τους αγώνες το ζητούμενο από τους κριτές είναι η ευκολία του σκύλου να βρίσκει θήραμα, η σωστή, μεθοδική και έξυπνη κάλυψη του τερέν, ο σκύλος δηλ. να είναι κυνηγός και κατά το δυνατόν να εργάζεται στα πρότυπα της φυλής. Αυτοί οι αγώνες είναι μία προσομοίωση του πραγματικού κυνηγιού και δίνει την δυνατότητα σε κάθε κυνηγό να παρουσιάσει τον καλό κυνηγετικό σκύλο του. Για την διευκόλυνση αυτού του σκοπού στους αγώνες της μπεκάτσας και της πέρδικας του βουνού δεν απαιτείται ακινησία κατόπιν απόφασης της τελευταίας Γ.Σ.
Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση και εξίσου σημαντική για την φυλή μας είναι η διαδικασία του σωστού απόρτ σε κάθε αγώνα. Ο ίδιος κυνηγετικός σκύλος είναι άριστος είτε επιλεγεί για αγώνες είτε για κυνήγι. Άρα οι γεννήτορες δεν επιλέγονται μόνο από τα αγωνόσκυλα , αλλά και από τα άξια κυνηγόσκυλα. Ο όμιλος ξεκίνησε το πρόγραμμά του στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου με θήραμα άγριο ορτύκι και καμπίσια πέρδικα. Όλοι ξέρουμε πλέον ότι αυτή η χρονιά δεν είναι ότι καλύτερο γιατί δεν έχει πολλά ορτύκια. Τα σκυλιά που έλαβαν μέρος ήταν περίπου 20 για κάθε μέρα, συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, χωρισμένα σε δύο τερέν με κριτές τον Γ. Τσαπουρνιά και Ι. Φραγγίδη.
Το Δ.Σ του ομίλου τους απευθύνει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την προθυμία τους, για τον χρόνο τους και για τις κρίσεις τους. Την πρώτη μέρα δυστυχώς δεν κατάφερε κανένα σκυλί να μπεί στην βαθμολογία, παρότι κάποια από αυτά είχαν την ευκαιρία αφού στο κάθε τερέν συνάντησαν 5 έως 6 ορτύκια και ένα κοπάδι πέρδικες. Η πολύ μεγάλη ξηρασία όμως και η ζέστη δεν βοήθησε καθόλου τα σκυλιά.

Η δεύτερη μέρα ήταν ποιο τυχερή αφού μπήκαν στην βαθμολογία Δύο σκυλιά στο κάθε τερέν.

ΤΕΡΕΝ 1ο: κριτής Ι.ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ BROWN ΙΔ. ΚΥΝ. Ι. ΛΙΑΠΗΣ Ο σκύλος στην αρχή δεν ήταν συγκεντρωμένος στο 3’λεπτό είχε ένα εξαίρετο εντοπισμό με πλήρη ακινησία. Στην συνέχεια βελτίωσε την έρευνά του. Απόρτ αρκετά καλό.
ΚΑΛΟΣ DAX ΙΔ.ΚΥΝ. ΖΙΛΕ
Ο σκύλος δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένος και ο πόντος που πήρε ήταν χαμηλός. Το απόρτ αρκετά καλό.

ΤΕΡΕΝ 2ο: κριτής Γ. ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑΣ
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CACT – CALVA DELA PORTE DE BERCAY ΙΔ. ΚΥΝ. Π. ΣΙΝΑΝΗΣ Ένας σκύλος καλά δουλεμένος, έψαχνε στον αέρα με σωστή κάλυψη του τερέν, βρήκε τα πουλιά με ευκολία και έκανε ακινησία στο ξεπέταγμα και στον πυροβολισμό. Το απόρτ ήταν εξαίρετο. Δεν του αποδόθηκε το CACIT γιατί ο σκύλος στο λύσιμο γύρισε προς τα πίσω.
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ BOSCO DU VAL DE CEZE ΙΔ. ΚΥΝ. Π. ΣΙΝΑΝΗΣ
Η έρευνα του σκύλου αρκετά καλή, συνεχής με ρυθμό. Κάλυψε το τερεν σωστά, παρότι ήταν δύσκολο γιατί είχε ρεματιές. Στην φέρμα του υπήρχαν δύο κοπάδια πέρδικες κοντά, κάτι που ίσως μπέρδεψε τον κυναγωγό και δυσκόλεψε τον σκύλο. Απόρτ εξαίρετο.

Προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για την βοήθειά τους αλλά περισσότερο αυτούς που τρέχουν σε κάθε εκδήλωση του ομίλου και συμμετέχουν με τα σκυλιά χωρίς να υπολογίζουν χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να τους ονομάσω τους ξέρουμε όλοι. Η επόμενη συνάντηση είναι στην Ρεζέρβα Σερρών για την επιλογή Εθνικής για το 33o παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικού κυνηγιού.

Γαβριήλ Νιάνιος Πρόεδρος Ο.Κ.Ε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

18 Σεπτεμβρίου
Κανένας σκύλος στην βαθμολογία
Κριτές: Γ. Τσαπουρνιάς & Ι. Φραγγίδης

19 Σεπτεμβρίου — 1ο ΤΕΡΕΝ
1ος Εξαίρετος BROWN Ιδ. Αφοί Λιάπη, Κυν. Δημήτρης Λιάπης
Καλός Dax Dzeri Ιδ. & Κυν. Zile Dordevic
Κριτής : Ι.Φραγγίδης

19 Σεπτεμβρίου — 2ο ΤΕΡΕΝ
1ο Εξαίρετος C.A.C.T. CALVA DE LA PORTE DE BERCAY Ιδ. & Κυν. Σινάνης Παναγιώτης
2ο Εξαίρετος BOSCO DU VAL DE CEZE Ιδ. & Κυν. Σινάνης Παναγιώτης
Κριτής : Γ. Τσαπουρνιάς