9 Αυγούστου 2009

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ
9 Αυγούστου 2009 – Περιοχή Ποτιτσιώνας Ταΰγετου Μεσσηνίας
ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

Κυριακή 9 Αυγούστου στις πλαγιές του Ταΰγετου και με θήραμα φασιανό συνδιοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά ο όμιλος κουρτσχααρ με τον κυνοφιλικό όμιλο Μεσσηνίας ΑΚΙ Πρακτικού Κυνηγιού CACT special kurzhaar προσπαθώντας να έρθει πιο κοντά όχι μόνο στους ιδιοκτήτες κούρτσχααρ που βρίσκονται ανά την Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα να “συστήσει ” την αγαπημένη μας φυλή σε κυνόφιλους κυνηγούς που θέλουν να γνωρίσουν το κούρτσχααρ.
Το τοπίο ιδανικό πιο πολύ θύμιζε φθινοπωρινό μπεκατσοτόπι, φτέρες έλατα και φρεσκοβρεγμένο χώμα, συνέθεταν το ιδανικό τερέν για την διεξαγωγή του αγώνα που έδινε την ευκαιρία στον κριτή να δει σκυλιά που σε συνθήκες σχεδόν ιδανικές καλούνταν να αποδείξουν πόσο ικανά κυνηγόσκυλα ήταν και ταυτόχρονα διευκόλυνε το θήραμα να “ταλαιπωρήσει” τα διαγωνιζόμενα σκυλιά.
Ο κυνοφιλικός όμιλος Μεσσηνίας είχε φροντίσει να υπάρχουν αρκετά πουλιά στα δυο τερέν που διεξάγονταν ο αγώνας θέλοντας έτσι να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα σκυλιά να συναντήσουν θήραμα αλλά και στον κριτή της εκδήλωσης κο Ι. Φραγγίδη να δει όσο το δυνατό περισσότερα κούρτσχααρ επάνω σε πουλιά.
Ο αγώνας λοιπόν ξεκίνησε αρκετά νωρίς μέσα σε ελαφριά ομίχλη και σχετικά έντονη ψύχρα , οι δεκαέξι διαγωνιζόμενοι σκύλοι είχαν την ευκαιρία όλοι σχεδόν να βρεθούν “αντιμέτωποι” με φασιανό κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογία ενώ κάποιοι άλλοι παρά την καλή παρουσία τους έμειναν χωρίς πόντους. Στην γενική εικόνα του αγώνα πρέπει να αναφέρουμε την υψηλή ποιότητα όλων σχεδόν των σκύλων που παρουσιάστηκαν και που όπως είπε και ο κος Φραγγίδης τον έπεισαν πως ήταν τα σκυλιά που ο κάθε κυνηγός θα ήθελε να τον συντροφεύουν στο κυνήγι , επίσης ο θεσσαλονικιός κριτής τόνισε ότι από την συγκεκριμένη εκδήλωση κερδισμένοι ηταν δυο , το κουρτσχααρ και οι κυναγωγοι οι οποίοι πραγματικά επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, μια συμπεριφορά που αρμόζει σε τέτοιου είδους και επιπέδου εκδηλώσεις.
Μέσα απο την όλη διοργάνωση είναι εμφανής η προσπάθεια που τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει ο ΟΚΕ να “απλώσει” τις δραστηριότητες του σε όλη την Ελλάδα που κυριολεκτικά “δίψα” να δει και να μάθει πράγματα για το κουρτσχααρ που αν και αρκετές δεκαετίες συντροφεύει τους έλληνες κυνηγούς στις αποδράσεις τους αυτό μόλις τώρα άρχισε να ” αποδρά” από τα βόρεια και να προσεγγίζει μέσα απο εκθέσεις , αγώνες, και άλλες εκδηλώσεις τους λάτρεις της φυλής σε στερεά και Πελοπόννησο.
Είναι σίγουρο πως η αμφίδρομη σχέση που δημιουργείται μεταξύ ΟΚΕ και “κουρτσχααραδων” μέσα από αύτη την καινούργια προσπάθεια να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλο θα έχει έναν κερδισμένο, το ίδιο το κούρτσχααρ.

Οι διακριθέντες σκύλοι της εκδήλωσης και η τελική τους κατάταξη μετά και την εκτέλεση του απόρτ είναι:
1ος ΕΧ CACT BRAWN DEL POLIRONE ( Αφοί Λιάπη)
2ος ΕΧ COSSETE DU NID AUX NOBLES (Παύλος Σφικτός)
3ος ΕΧ ORLA ALLAIN GLAIF (Παύλος Σφικτός)
4ος ΠΚ KISS ALLAIN GLAIF (Bάρδας Ιωαν.)
5ος ΠΚ CARLOS DI ITHOMI (Bασ. Ανδριανόπουλος)
6ος ΠΚ LAKOPETRA SISY (Αφοί Λιάπη)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΑΝΝΑ..του κου Μπουράκη επανακλήθηκε αλλά δεν συνάντησε πουλι και έμεινε εκτός διακρίσεων αν και τα ευμενή σχόλια που ακούστηκαν για αυτή αλλά και για τα άλλα σκυλιά που δεν μπήκαν στην βαθμολογία θεωρώ πως ουσιαστικά ήταν μια “διάκριση “παρότρυνση για συνέχιση της προσπάθειας. Τέλος πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κριτή κο Ι. Φραγγίδη για την παρουσία και τις κρίσεις του στην εκδήλωση, όπως επίσης και στον ΚΟΜ για την όλη διοργάνωση. Κλείνοντας αξίζει ένα μπράβο στο νέο ΔΣ του ΟΚΕ για την προσπάθεια που καταβάλει και μια παρότρυνση να την συνεχίσει όσο επίπονη και δύσκολη και αν είναι αυτή.

Γράφει ο Βασ. Ανδριανόπουλος