12 – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΟΡΤΥΚΙ & ΚΑΜΠΙΣΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑ
12 – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 / ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Την Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής διάλεξε φέτος το ΔΣ του ομίλου να γίνει ο αγώνας πρακτικού κυνηγιού. Τα τερέν τούτης της περιοχής φιλοξενούν αρκετά κοπάδια πεδινής πέρδικας, αλλά και ορτύκια διότι αυτή την εποχή ξεκινούν τα περάσματα. Φέτος όμως το έργο των σκύλων και των κυναγωγών ήταν πολύ δύσκολο διότι την Παρασκευή έγινε μεγάλο πέρασμα ορτυκιών και το Σαββατοκύριακο γέμισαν στην κυριολεξία τα τερέν της Χαλκιδικής από κυνηγούς. Σε αυτή την ημερομηνία έχει να γίνει πολλά χρόνια τέτοιο πέρασμα.
Την πρώτη μέρα πήραν μέρος 15 σκυλιά χωρισμένα σε δυο τερέν. Κριτές ο κ. Καλφόπουλος Χρήστος και ο κ. Σινάνης Χρήστος. Κατά την αξιολόγηση των κριτών τα σκυλιά ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο. Στα περισσότερα τους δόθηκε η ευκαιρία αλλά ήταν πολύ δύσκολο να την εκμεταλλευτούν διότι πολλά από τα πουλιά ήταν ξανασηκωμένα και πολύ ανήσυχα. Το σοβαρότερο πρόβλημα όμως ήταν ότι υπήρχαν πολλοί κυνηγοί. Οι τυχεροί σκύλοι της ημέρας ήταν ο LAKOPETRA BINGO των Αφών Λιάπη με κυναγωγό τον Γιάννη Λιάπη στο τερέν του Σινάνη Χρήστου. 1ΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ένας αξιόλογος σκύλος με έξυπνη έρευνα και μεθοδική, τοποθετημένος στον αέρα πήρε ένα εξαίρετο πόντο σε ένα κοπάδι πέρδικες. Οι κριτές ανέφεραν ότι ο σκύλος είχε κάνει σταματήματα χωρίς παρουσία θηράματος και αυτά του στέρησαν το CACT.
Το Δ.Σ. με την ομόφωνη γνώμη των κυναγωγών αποφάσισε την Κυριακή να γίνει ο αγώνας στα τερέν του Ωραιοκάστρου για να αποφύγει έτσι τους ακόμη περισσότερους κυνηγούς.

Την Κυριακή πάλι δυο τερέν με 22 σκυλιά. Τα τερέν του Ωραιοκάστρου έπειτα από τις πολλές πέρδικες που φιλοξενούν αυτή την εποχή, είχαν και ορτύκια. Έτσι σε όλους σχεδόν τους σκύλους δόθηκε η ευκαιρία να ανταμώσουν θήραμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο DIK του Χριστοδούλου Χρήστου πήρε πόντο σε πέρδικες, πήρε πόντο σε ορτύκια, αλλά δυστυχώς ο σκύλος αμέσως μετά αποκλείστηκε διότι άφησε στο τερέν άλλο ορτύκι. Ο Σινάνης Χρήστος κατά την αξιολόγηση μας ανέφερε ότι κανένας σκύλος δεν ήταν στο επίπεδο του αγώνα και κατά παράξενο τρόπο αρκετά δεν ξεκίνησαν έρευνα. Στο τερέν και ο κ. Καλφόπουλος Χρήστος ήταν πιο τυχερός. Έβαλε δυο σκυλιά στην βαθμολογία και γενικά σχεδόν όλα τα σκυλιά ήταν σε καλό επίπεδο.

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CACIT – LAKOPETRA BINGO των Αφών Λιάπη με κυναγωγό τον Γιάννη Λιάπη. Ένας σκύλος στο επίπεδο του αγώνα με μεθοδική έρευνα, άψογη συνεργασία με τον κυναγωγό. Πριν τελειώσει το 1ο λεπτό πήρε έναν οριακό πόντο , δηλ. φερμάρισε, ποντάρισε από μόνος του αρκετά, στάθηκε και σηκώθηκαν τα πουλιά. Στη συνέχεια εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο χαρακτηριστικό της φυλής.
2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – BERYL DU PIED DU MONDE με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Σινάνη Παναγιώτη. Μια σκύλα με σωστό καλπασμό, με έρευνα όχι πολύ μεθοδική και ο πόντος όμως οριακός. Κατά τα λεγόμενα του κριτή ενώ είχε τα πουλιά κοντά της, τα ζήτησε στο έδαφος, έμεινε και τα πουλιά σηκώθηκαν.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί πολύ τους κριτές Καλφόπουλο Χρήστο και Σινάνη Χρήστο που με τις κρίσεις τους βοηθούν στην εξέλιξη της φυλής. Το Δ.Σ. του ομίλου στην προσπάθειά του να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους κυναγωγούς κοντά του, υπόσχεται πολλούς αγώνες πρακτικού κυνηγιού σε άγριο θήραμα. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά όλους εσάς που πραγματικά στηρίζετε την προσπάθειά του και όχι μόνο αυτούς που παρουσιάζουν τα σκυλιά τους, και όλους εσάς ανά την Ελλάδα για τα καλά σας λόγια μέσω των email (kurzhaar@otenet.gr) που μας στέλνετε, αλλά και αυτούς που βοηθούν τον όμιλο οικονομικά αγοράζοντας είδη από την μπουτίκ του ομίλου.
Νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω και να ονομάσω όλους όσους παρουσίασαν τα σκυλιά τους από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Τους κ. Αφούς Λιάπη, Σινάνη Π., Τσαπουρνιά Γ. με κυναγωγό τον Zile Dordevic, Χριστοδούλου Χ., Μάρα Α., Αθανασίου Α., Ηλικίδη Α., Δούζα Ν. από την Πάρο με κυναγωγό τον Νιάνιο Γ., Φωτζιτζή Κ. καθώς επίσης και όλους αυτούς που ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Τα κύπελλα του αγώνα ήταν ευγενική χορηγία του κ. Καϊναδόγλου Βασίλη, με κοσμήματα στην Θεσσαλονίκη και των σκυλοτροφών MAXIM του κ. Σωτηρίου Γεώργιου Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τους ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά τους.

Γράφει ο Γαβριήλ Νιάνιος
Πρόεδρος Ο.Κ.Ε