παγκόσμιο 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 26 & 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Μετά το πέρας των αγώνων και την επιλογή της Εθνικής, ο όμιλος φρόντισε για την καλή και σωστή εμφάνιση της ομάδας στην Γαλλία, αγοράζοντας ομοιόμορφα μπουφάν και κασκόλ. Αποφασίσθηκε να πάμε οδικώς κάτι που αποδείχθηκε πολύ κουραστικό, διότι χρειάστηκαν σχεδόν πενήντα δύο(52) ώρες για να φτάσουμε στον προορισμό μας στο Vitry le Francois, περίπου 200 χλμ πριν το Παρίσι. Στις 24 & 25 ο κ. Λιάπης και ο κ. Σινάνης προπόνησαν τα σκυλιά τους για να προσαρμοστούν στα τερέν και το κλίμα. Στις 26 το πρωϊ έγινε η παρουσίαση των Εθνικών ομάδων σε ένα ιδιωτικό χώρο 25 χλμ μακριά στο MAIRY SUR MARNE. Ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι και εγώ ως Πρόεδρος αλλά και οι κυναγωγοί ότι τα σκυλιά μας είναι σε πολύ καλή φόρμα και θα διεκδικήσουμε μια καλή θέση στο πρωτάθλημα . Οι χώρες που έλαβαν μέρος σε αυτή την εκδήλωση ήταν δώδεκα(12) : Ισπανία, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Πολωνία, Γαλλία, Ελλάδα, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο και Κροατία.

Η οργάνωση γενικά από την πλευρά της γραμματείας ήταν αρκετά καλή. Αυτό που φοβόμασταν από πείρα προηγουμένων ετών ήταν πόσο εύκολα θα βρίσκαμε τα τερέν. Ευτυχώς για φέτος τα τερέν ήταν το ένα κοντά στο άλλο και με την βοήθεια κάποιων φίλων Γάλλων δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι κεντρικοί κριτές όπως συνηθίζεται ήταν Γάλλοι και οι υπόλοιποι κριτές από άλλες χώρες της Ευρώπης. Παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου και του Γερμανικού CLUB Κούρτσχααρ Herbert Lemmer καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Κύπρου Γεώργιος Γεωργίου.

Την πρώτη ημέρα έκρινα με ένα Γάλλο κριτή και με ένα Ρουμάνο. Στο τέλος της ημέρας ήμουν τόσο πολύ απογοητευμένος, απο τον τρόπο που ο Γάλλος κριτής αξιολογούσε τα σκυλιά. Μου έμεινε η εντύπωση, ότι βοηθούσε πάρα πολύ τα Γαλλικά σκυλιά. Ευτυχώς η δεύτερη ημέρα ήταν τελείως διαφορετική και μου άλλαξε την κακή εντύπωση της πρώτης ημέρας διότι με τον δεύτερο Γάλλο κριτή ταυτιζόντουσαν οι απόψεις μας και παίρναμε από κοινού τις αποφάσεις κατόπιν συζήτησης, κρίνοντας αμερόληπτα. Στα τερέν δεν υπήρχαν πολλές πέρδικες, υπήρχαν όμως αρκετοί λαγοί και ζαρκάδια που δυσκόλευαν τα σκυλιά να μπούν στη βαθμολογία. Η ποιότητα των σκύλων που έκρινα εγώ προσωπικά τις δύο ημέρες δεν ήταν ικανοποιητική.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κατά γενική ομολογία, η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μετριότητα, διότι και η ποιότητα των σκύλων που παρουσιάστηκαν δεν ήταν ικανοποιητική, τα πολλά δε ζαρκάδια και οι λαγοί που υπήρχαν στα τερέν δεν ήταν ότι καλύτερο για τους σκύλους, αλλά και η βροχή σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις δύο ημέρες απογοήτευσαν γενικώς και τους κριτές και τους συμμετέχοντες αλλά βεβαίως και το κοινό που παρακολουθούσε. Όλες αυτές οι συγκυρίες όχι μόνο δεν επέτρεψαν να μπουν στη βαθμολογία πολλά σκυλιά αλλά και τα λίγα σκυλιά που κατάφεραν να εξασφαλίσουν πόντο πήραν χαμηλή βαθμολογία. Σε κανένα δε σκύλο δεν απονεμήθηκε C.A.C.T.

Την πρώτη ημέρα 26 Μαρτίου υπήρχαν πέντε(5) τερέν και βαθμολογήθηκαν τρία(3) σκυλιά με «ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ» πέντε σκυλιά με «ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ» και ένα με «ΚΑΛΟΣ» οπότε δεν έγινε μπαράζ. Τη Δεύτερη ημέρα μπήκαν στη βαθμολογία μόνο τέσσερα σκυλιά με «ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ». Δυστυχώς από την δική μας Εθνική δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί κανένα σκυλί. Θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία αφού γενικώς τα σκυλιά μας άφησαν καλές εντυπώσεις.

Στην τελική κατάταξη ήταν:
ΠΡΩΤΗ: ΓΑΛΛΙΑ.
O ULTRA DE LA VALLEE DES DUNES με ιδ. Κυν. JM VIEL βαθμολογήθηκε την πρώτη ημέρα 2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και την δεύτερη ημέρα με 1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, με τον ίδιο Γάλλο κριτή και τις δύο ημέρες. Ο B’ VASCO με ιδ. Τον TEAM VESSELLA και κυν.τον L.VEYSSIERE βαθμολογήθηκε με 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ την πρώτη ημέρα

ΔΕΥΤΕΡΗ: ΡΩΣΙΑ Με τη σημαία της Ρωσίας έτρεξαν τρία (3) Γαλλικά σκυλιά του Γάλλου SAMUEL KASSIS με κυναγωγούς φυσικά Γάλλους. Ο BOGA DU CHEMIN DES BORDES με κυν. Τον A.MERIE DES ISLES βαθμολογήθηκε την πρώτη ημέρα με 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ με αρκετές λευκές φέρμες στην διαδρομή του και σταματήματα.

ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ
Η Ισπανία και το Βέλγιο είχαν από δύο σκύλους και βαθμολογήθηκαν με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ – ΕΚΤΗ : ΚΡΟΑΤΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Η Κροατία και η Ολλανδία είχαν από ένα σκύλο και βαθμολογήθηκαν με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

ΕΒΔΟΜΗ : ΔΑΝΙΑ
Η Δανία με ένα σκύλο που βαθμολογήθηκε με ΚΑΛΟΣ

Ο ULTRA DE LA VALLEE DES DUNES ανακυρήχθηκε καλύτερος σκύλος με το 2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και το 1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.
Αναπληρωματικός ο B’ VASCO με 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και ο BOGA DU CHEMIN DES BORDES με 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.

Παρ’ όλη την απογοήτευση αυτής της χρονιάς το ραντεβού ανανεώθηκε από όλους για την επόμενη χρονιά στις αρχές Απριλίου στην Ολλανδία ελπίζοντας πάντα για κάτι καλύτερο.

Γράφει ο κ. Γαβριήλ Νιάνιος

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000