Παγκόσμιο 2005

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 9-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Ελλάδος έγινε η επιλογή της Εθνικής τέσσερα συν ένα αναπληρωματικό.
1. Brawn Di Polirone των Αφοί Λιάπη
2. Vagant Hom Hege Haus του Σινάνη Χρήστου
3. Dik Di San Mamiliano των Αφοί Λιάπη
4. Lakopetra Dona των Αφοί Λιάπη

Και αναπληρωματικό
1. Yanna Pillea του Σινάνη Χρήστου

Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η επιλογή γίνεται με βάση τις αξιολογήσεις των κριτών που τα έκριναν, και ποια σκυλιά μπορούν να σταθούν στο επίπεδο των αγώνων κατά την δική τους πάντα εκτίμηση. Έτσι λοιπόν στις 4 Απριλίου 06:00 το πρωί μαζί με τον πρόεδρο του ομίλου μας Σινάνη Παναγιώτη και την σύζυγό του Στέλλα που μας βοήθησε πάρα πολύ με τα πολύ καλά Αγγλικά της ξεκινήσαμε οδικώς για την γειτονική Σερβία, με όνειρα και ελπίδες πολλές για κάτι καλό και αυτή τη φορά το ταξίδι ήτα ευχάριστο ο καιρός πολύ καλός κάποια μικροπροβλήματα στα σύνορα με τους Σκοπιανούς και τους Σέρβους.

Οι περισσότεροι από τον χώρο μας ξέρουν και πως τα ξεπερνούμε δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΝΑΙΣ όπου θα γινότανε και η διοργάνωση. Όλος τυχαίως βρήκαμε ένα πολύ ωραίο τερέν. Με αρκετά πουλιά έτσι συνεχίστηκε και η επόμενη ημέρα.

Στις 6-7-8 είχε αγώνες CACIT. Πήραμε μέρος και δύο σκυλιά μπήκαν στη βαθμολογία με “εξαίρετος”. Ο Ekim Pilea του Χρήστου Σινάνη με κυναγωγό τον Παναγιώτη σκύλος νεαρός πρώτη χρονιά και ο Dik Di San Mamiliano των Αφοι Λιάπη και κυναγωγός ο Γιάννης. Ξεκίνησε πολύ δυνατά πήρε πολύ τόπο σε βάθος και πλάτος πολύ καλή επαφή είχε μια φέρμα πολύ καλή με ανέβασμα έδειξε τα πουλιά σχετικά μακριά ποντάρισε με ευχέρεια σηκώθηκαν τα πουλιά ακίνητος στο ξεπέταγμα και στον πυροβολισμό. Ο Ιταλός κριτής όμως κ. Colompo τον κατέταξε 2ος Εξαίρετος.

Ο άτυχος της ημέρας ήταν ο Brawn Di Polirone ο οποίος έκανε μια μεγάλη έρευνα σε ένα δύσκολο μέρος πήρε ένα πολύ μεγάλο πόντο σε ένα περιβόλι με δέντρα και μεγάλη βλάστηση άλλα λίγο πριν την λήξη του χρόνου κοντά σε ένα φράχτη φερμάρει ρισκάροντας μόνος του χάνει την επαφή τα πουλιά περπατάνε από την άλλη μεριά του φράχτη σηκώνονται και έτσι έχασε το C.A.C. και το μπαράζ για το C.A.C.I.T όπως μας είπε ο κριτής στο τέλος.

Έτσι ήρθε η μεγάλη στιγμή το Σάββατο 9 Απριλίου 2005 09:00 το πρωί αρχίζει η τελετή έναρξης ανάκριση των Εθνικών Ύμνων κάθε χώρας συμμετοχές πολύ λίγες. Η Σερβία Ελλάδα Ιταλία Κροατία Βουλγαρία Ουγγαρία Πολωνία. Σκυλιά 23 3 τερέν από 7 σκύλους . Στο πρώτο τερέν έτρεχε πρώτος ο Vagant Vom Hege Haus του Χρήστου Σινάνη με κυναγωγό τον Παναγιώτη Σινάνη. Αφού φτάσαμε στον τόπο των αγώνων ο υπεύθυνος του τερέν φώναξε τον πρώτο σκύλο. Όλοι απορήσαμε, πώς είναι δυνατόν μέσα σε ένα βάλτο να ψάχνει για πέρδικες; Προς το τέλος της διαδρομής πήρε μια πολύ καλή φέρμα απο πολύ μακριά ρισκάρισε ανεβαίνοντας στα πουλιά τα πλοκάρισε με ευχέρεια σηκώθηκαν τα πουλιά είχε ένα μεγάλο πόντο εξασφαλίσει στο υπόλοιπο του χρόνου σηκώθηκαν πουλιά μακριά κάπως από τον σκύλο και αποκλείστηκε. Τα άλλα σκυλιά είχαν ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκαν και αποκλείστηκαν. Τα τερέν ήταν δύσκολα κομμάτια μικρά όργωμα – στάρι με αποτέλεσμα τα σκυλιά να βαθαίνουν και να μένουν πουλιά πίσω.

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2005 τελευταία μας ελπίδα για κάτι καλό πάλι πρώτος ο Vagant Vom Hege Haus στο ίδιο τερέν είχε μια φέρμα δεν σηκώθηκαν τα πουλιά κατά το ποντάρισμα. Συνέχισε τον χρόνο του και στο τέλος του χρόνου σφύριξε ο κριτής την λήξη του χρόνου και στην επιστροφή του κυναγωγού Σινάνη Παναγιώτη σηκώθηκαν τα πουλιά.

Στο άλλο τερέν δεύτερος έτρεχε ο Brawn Di Polirone. Ξεκίνησε πολύ καλά. Στήθηκε πολύ γρήγορα και στον αέρα και στο τερέν. Στο 4ο λεπτό είχε ένα εντοπισμό ρισκάρισε ανεβαίνοντας στα πουλιά περνώντας το όργωμα στην αρχή ενός τριφυλλιού φέρμα ποντάρισμα φωνάζω θόρυβο με τα πόδια τα πουλιά δεν σηκώνονται στο δέσιμο σηκώθηκαν τα πουλιά και η ευκαιρία χάθηκε.

Φύγαμε για το άλλο τερέν να τρέξω τα άλλα δυο σκυλιά. Ο Dik Di San Mamiliano στο πρώτο λεπτό είχε μια φέρμα ο πόντος ήτανε μεγάλος γιατί απο τις πέρδικες που σηκώθηκαν η μια ξανακάθισε λίγα εκατοστά μπροστά στον σκύλο και ενώ ήμουν σχετικά λίγο μακριά από τον σκύλο ξανασηκώνεται πυροβόλο ακίνητος συνέχιζε και στο 6ο λεπτό μετά από ένα μεγάλο λασέ άργησε να γυρίσει και με σφύριξαν.

Η Lakopetra Dona πρωτάρα και αυτή στάθηκε πάρα πολύ καλά τελείωσε στο 15ο λεπτό χωρίς να συναντήσει.

Τα σχόλια καλά στο τέλος στην αξιολόγηση των κριτών μίλησαν για τον Dik Di San Mamiliano. Σκύλος μεγάλης κλάσης όπως και για τα υπόλοιπα σκυλιά μας. Δεν είχαμε τύχη. Μόνο αυτό. Από ότι μας είπανε και συζητήθηκε πολλά πουλιά ήταν ριγμένα (εκτροφείου), γιατί έτσι εξηγείται άλλα να φεύγουν στα 20 μέτρα και άλλα να τα πατάς και να μην σηκώνονται, άλλα ζευγάρια και άλλα 4-5 μαζί. Κάπως έτσι τελείωσε και αυτή η μεγάλη διοργάνωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. ΙΤΑΛΙΑ Παγκόσμια Πρωταθλητρια
2. ΣΕΡΒΙΑ
3. ΚΡΟΑΤΙΑ

1ος Σκύλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής PRINS-RADE SAVIC C.A.C.I.T.

Αυτή η διοργάνωση όπως μάθαμε ήταν φτωχή από συμμετοχές χωρών , αλλά πιο φτωχή την έκανε η απουσία του μεγάλου προέδρου των Κούρτχααρ Γερμανίας του μεγάλου κυνόφιλου Claus Kiefer που έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή. Ο πάντα γελαστός, καλόκαρδος, πάντα πρόσχαρος να βοηθήσει σε ότι του είχε ζητηθεί. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για το Παγκόσμιο που έγινε στην Ελλάδα το 2003 και τον ευγνωμονούμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Γράφει ο Λιάπης Ιωάννης

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000