Παγκόσμιο 2002

ΕΑΡΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 2002

13 & 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2002 CHASSART-ΒΕΛΓΙΟ
Στις 13 Απριλίου 2002 ξεκίνησε το Εαρινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κούρτσχααρ στην περιοχή Chassart, λίγα χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλες του Βελγίου. Έλαβαν μέρος 10 κράτη με τις εθνικές τους ομάδες. Το θήραμα ήταν καμπίσια πέρδικα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος σ’άλλη μια διοργάνωση παγκοσμίας εμβέλειας με παρουσία του Προέδρου Σινάνη Χρήστο, τον Λιάπη Γιάννη, τον Σινάνη Παναγιώτη και την γραμματέα του Ομίλου Παπαδοπούλου Ελένη.

Η ομάδα έφτασε δυο μέρες νωρίτερα με σκοπό να προπονήσει τους σκύλους και να τους προετοιμάσει καλύτερα για τον αγώνα. Το Βέλγιο ως χώρα πεδινή ενδείκνυται για τέτοιους αγώνες από την άποψη ότι διαθέτει θαυμάσια τερρέν, άψογα δομημένα. Το μεγάλο όμως μειονέκτημα της είναι η μεγάλη έλλειψη πέρδικας που στοίχισε σε πολλά σκυλιά την διάκριση. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο μεγάλος αριθμός από φασιανούς και λαγούς. Παντού λαγοί και φασιανοί! Σε σημείο να περνάνε από δίπλα μας.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην διοργάνωση με τέσσερις σκύλους: GIGLIO DI SAN MAMILIANO του Λιάπη Γιάννη, AKA PILLEA του Σινάνη Παναγιώτη, VAGANT VOM HEGE HAUS & KIM VOM ULFETAL του Σινάνη Χρήστου.

Τα τέσσερα σκυλιά διαγωνίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14 Απριλίου 2002 στη περιοχή του golf La Bruyere και είχαν την καλύτερη επαφή με το θήραμα. Σε σύγκριση με τις ομάδες των υπολοίπων κρατών, η Ελλάδα έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και έκανε την καλύτερη παρουσίαση.

Το Σάββατο ο GIGLIO DI SAN MAMILIANO του Λιάπη Γιάννη στο τερρέν Γ με κριτές τον Βέλγο A. CORNET, τον Γερμανό πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας CLAUS KIEFER και τον Ισπανό ANTONIO FERNANDEZ, διακρίθηκε ως ‘1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ’ και πρώτος στη βαθμολογία δίνοντας στην Ελλάδα την πρώτη θέση μεταξύ των άλλων κρατών. Ο σκύλος τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις να λάβει και τον τίτλο CACIT όμως η αυστηρότητα και η λεπτομερειακή εξέταση των κριτών, του στέρησαν τον πολυπόθητο τίτλο.

   Παρ’ όλα αυτά όμως ο σκοπός μας πραγματοποιήθηκε και η Ελλάδα θριάμβεψε, εισπράττοντας όλους τους επαίνους από το παγκόσμιο κυνοφιλικό κοινό. Ο Γιάννης Λιάπης με το σκύλο του μας έκανε περήφανους και οι κόποι και οι προετοιμασίες απέδωσαν άριστους καρπούς. Ακολούθησαν στιγμές χαράς και συγκίνησης κατά την απονομή του κυπέλλου. Την χαρά της νίκης την μοιραστήκαμε και με τις υπόλοιπες ομάδες, ισπανούς, ιταλούς, γάλλους, γερμανούς, ρώσους κ.τ.λ. με τους οποίους αναπτύξαμε σχέσεις έως αδελφικές.

Πρώτη λοιπόν στη βαθμολογία η Ελλάδα, δεύτερη η Ιταλία και τρίτη η Ισπανία.

Αξιόλογη ήταν η εικόνα που παρουσίασαν και τα υπόλοιπα σκυλιά της ομάδας: η ΑΚΑ του Σινάνη Παναγιώτη έκανε θαυμάσια διαδρομή, εντόπισε πέρδικα αλλά έχασε τον πόντο επειδή το πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε. Ο KIM VOM ULFETAL του Σινάνη Χρήστου έκανε φέρμα την πρώτη ημέρα αλλά ο κυναγωγός σφύριξε παραπάνω από 8 φορές και έτσι δεν πήρε πόντο. Την δεύτερη ημέρα έκανε μια φέρμα λαμβάνοντας πόντο όμως αλλάζοντας τερρέν τα πουλιά σηκώθηκαν πίσω από τους κριτές και έτσι ο σκύλος έχασε και τον προηγούμενο πόντο. Ο VAGANT VOM HEGE HAUS του Σινάνη Χρήστου δεν συνάντησε πέρδικα και τις δυο ημέρες.

Η διοργάνωση έληξε με την ανακοίνωση διεξαγωγής του Παγκοσμίου την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα και όλες οι ομάδες κλείσαμε το ραντεβού μας στην Θεσσαλονίκη για τον Μάρτιο του 2003.

Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν και στήριξαν την εθνική ομάδα και προς τον χορηγό μας την PURINA PETLINE AE.

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000