Παγκόσμιο 2000

ΕΑΡΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ & ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ 2000

Μετά από τα δύο Σαββατοκύριακα Εαρινών Αγώνων 2000 που διοργάνωσε ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος προέκυψε η Εθνική Ομάδα Κούρτσχααρ:

1) GIGLIO DI SAN MAMILIANO με ιδ. τον Λιάπη Ι. και εκτρ. τον Moretti Mauro(Ιταλία)
2) BINGO με ιδ. τους Κουκούλη-Τσαπουρνιά και εκτρ. τον Tomic Aleksandar(Σερβία)
3) VAGANT VOM HEGE HAUS με ιδ. τον Σινάνη Χρ. και εκτρ. την Karin Stramann(Γερμανία)
4) KIM VOM ULFETAL με ιδ. τον Σινάνη Χρ. και εκτρ. τον Gunter Karges(Γερμανία)
5) ΡΑΜΠΟ με ιδ. τον Τζαβάρα Ι. και εκτρ. τον Λιάπη Ι.

Τρία όμως σκυλιά ήταν εκείνα που ταξίδεψαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία και μαζί με τους κυναγωγούς τους γεύτηκαν την εμπειρία συμμετοχής σε Πρωτάθλημα Παγκοσμίου και Πανευρωπαϊκού επιπέδου:
1) NOUGAT VOM HEGE HAUS με ιδ. και κυναγωγό τον Γιώργο Βασιλείου
2) VAGANT VOM HEGE HAUS με ιδ. και κυναγωγό τον Χρήστο Σινάνη
3) KIM VOM ULFETAL με ιδ. και κυναγωγό τον Χρήστο Σινάνη

Όπως γνωρίζουμε όλοι ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος συμμετέχει πάντοτε ενεργά σε κάθε παγκόσμια και πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Έτσι και φέτος αντιπροσώπευσε την χώρα μας στο παγκόσμιο εαρινό πρωτάθλημα Κούρτσχααρ που διεξήχθη στην Ανδαλουσία της Ισπανίας στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2000.

Μαζί με την χώρα μας συμμετείχαν ακόμα 12 κράτη. Βέβαια το πρόγραμμα περιελάμβανε Continental αγώνες από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2000. Οι αγώνες στην Ανδαλουσία είχαν μεγάλο ενδιαφέρον διότι όλα τα κράτη που συμμετείχαν ήταν ισότιμα όσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης των σκύλων αλλά και των χαρακτηριστικών τους.

  Μπορούμε άνετα να πούμε ότι η Ανδαλουσία είναι μια περιοχή ίσως με τα πιο ιδανικά τερρέν αλλά και πλούσια σε θηράματα. Ιδιαιτερότητα της πέρδικας είναι ότι περπατάει πάρα πολύ και δυσκολεύει τον σκύλο να την μπλοκάρει. Ίσως αν η Εθνική ομάδα της χώρας μας αφιέρωνε ένα δεκαπενθήμερο μέσα στα τερρέν της Ανδαλουσίας, τότε σίγουρα και οι σκύλοι θα είχαν εξοικειωθεί κάπως καλύτερα στο συγκεκριμένο θήραμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο σκύλος ‘VAGANT VOM HEGE HAUS‘ με κυναγωγό τον κ.Σινάνη κατάφερε να μπει δύο φορές στην βαθμολογία: την πρώτη φορά διακρίθηκε ως ‘ΚΑΛΟΣ’ και την δεύτερη ως ‘ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ’. Δυστυχώς όμως οι άλλοι δύο διαγωνιζόμενοι σκύλοι δεν είχαν την απαραίτητη τύχη ώστε να ενταχθούν και αυτοί στην βαθμολογία. Η διαμονή στην Ανδαλουσία της Ισπανίας ήταν εξαιρετική όπως εξαιρετική ήταν και η διοργάνωση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ισπανία, διαδέχτηκε μία άλλη διοργάνωση ισάξια της πρώτης, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Ο Πανευρωπαϊκός αυτός αγώνας είχε διάρκεια μίας ημέρας. Όπως στο Παγκόσμιο έτσι και στο Πανευρωπαϊκό η εθνική μας ομάδα συμμετείχε με τους ίδιους αγωνιζόμενους σκύλους και τους αντίστοιχους κυναγωγούς.

Εδώ όμως στην Πορτογαλία τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και για την ελληνική εθνική ομάδα αλλά και για όλες τις υπόλοιπες που διαγωνίστηκαν. Η δυσκολία αυτή οφείλονταν κατά κύριο λόγο στο ότι τα θηράματα (πέρδικες) αφέθηκαν ελεύθερα στα τερρέν λίγο πιο νωρίς από την έναρξη του αγώνα. Αν εξαιρέσουμε τις λίγες άγριες πέρδικες, όλες οι υπόλοιπες ήταν ήμερες τσούκαρ.

Επίσης, η υγρασία που επικρατούσε είχε ως αποτέλεσμα να βραχούν τα θηράματα και να δυσκολεύονται στο πέταγμα τους. Τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η εθνική μας ομάδα δεν πέρασε απαρατήρητη δείχνοντας και στις υπόλοιπες ξένες εθνικές, μία ομάδα συγκροτημένη που είχε να υποδείξει αξιόλογους σκύλους.

   Εξαιτίας όμως των παραπάνω δυσκολιών, ήταν καθαρά θέμα τύχης το κατόρθωμα ένταξης κάποιου σκύλου στην βαθμολογία. Έτσι, ορισμένα σκυλιά που στάθηκαν πιο τυχερά από την εθνική μας καθώς και από άλλα που εντόπισαν άγριες πέρδικες, ήταν εύλογο να καταφέρουν να μπουν στην βαθμολογία.

Πέρα από το μοναδικό πρόβλημα των θηραμάτων, η όλη διοργάνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άψογη και αξιοζήλευτη.

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000