ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2006

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ
ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
09 – 11 – 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

Δύσκολη χρονιά για την κυνοφυλία οι τελευταίες εξελίξεις στην γρίπη των πτηνών είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΕΛΛΑΔΟΣ. Έτσι δεν πραγματοποιήθηκε όλο το πρόγραμμα και από τα δυο Σαββατοκύριακα βγήκε η Εθνική από τις δυο διοργανώσεις. Δυστυχώς τα ίδια σκυλιά με μια εξαίρεση τον SHANE των αδελφών Λιάπη, νεαρός σκύλος που αμέσως έδειξε από τους πρώτους αγώνες στο Ελληνικό Πρωτάθλημα τα πολύ καλά στοιχεία του.

Τα σκυλιά της Εθνικής είναι τα παρακάτω:
1. BRAWN DEL POLIRONE – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη
2. SHANE – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη
3. ELKA PILLEA – Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης
4. DIK DI SAN MAMILIANO – Ιδιοκτήτης Αφοι Λιάπη

Αναπληρωματικό
1. EKIM PILLEA – Ιδιοκτήτης Σινάνης Παναγιώτης

Για λόγους επαγγελματικούς ο κος Σινάνης Παναγιώτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και έτσι η Εθνική έφυγε ελλιπής με τρία σκυλιά. Ξεκινώντας το ταξίδι των 1.200 χλμ. από Θεσσαλονίκη και με τις γνωστές δυσκολίες που συναντήσαμε στα σύνορα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες και με την βοήθεια του καλού μας φίλου του Νίνο από την Σερβία για διερμηνέα φτάσαμε την Δευτέρα αργά την νύχτα στις 7 Μαρτίου 2006 στην πόλη Zadar της Κροατίας. Προπόνησα δύσκολα με 90€ την ημέρα. Δυο μέρες προπόνηση και στις 9 Μαρτίου το Κύπελλο Ηπειρωτικών Φυλών. Καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες τα τερέν για πρακτικό κυνήγι πολύ καλά όχι για κλασσικούς αγώνες τα σκυλιά πήγαν πολύ καλά είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία η πληθώρα των πουλιών και κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τους πόντους με αποτέλεσμα να μην έχουμε βαθμολογία. Εδώ θα ήθελα να τονίσω την παντελή απουσία του Κ.Ο.Ε. από αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Κρίμα!

Έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κούρτσχααρ

11 – 12 Μαρτίου 2006.
Την Πέμπτη το βράδυ φτάνει από Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας του Ομίλου μας Κα Αφροδίτη Καρύδα μαζί με τον γιο της Χρήστο και μέλος του Ομίλου Ανέστη. Η μεγάλη επιθυμία τους να είναι κοντά στην Ελληνική ομάδα, οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες και κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα που είχαν με το αυτοκίνητο, δεν στάθηκαν εμπόδιο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έφτασαν στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η παρουσίαση των Εθνικών ομάδων με την ομάδα μας να κάνει μια πάρα πολύ καλή παρουσία.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 08:00 το πρωί φεύγουμε από το ξενοδοχείο για τα τερέν 25 χλμ. μακριά. Πρώτος σκύλος ο Dik Di San Mamiliano καλή διαδρομή είχε ένα πόντο 4ος εξαίρετος. Δεύτερος σκύλος ο Shane ξεκίνησε δυνατά κάλυπτε το τερέν σε βάθος και πλάτος πολύ καλά είχε μια εκφραστική φέρμα. 3ος εξαίρετος έφυγα για την άλλη μπαταρία που έτρεχε ο Brawn σε ένα πολύ δύσκολο τερέν με ψυλή βλάστηση κανάλια λίμνες αυτά δεν τον εμπόδισαν να πάρει 3 εξαίρετους πόντους και το C.A.C. στο μπαράζ με Sultan του Γάλλου Filippe έδειξε την κλάση του και πήρε το C.A.C.I.T. και πήγε για τον τελικό της Κυριακής.

Την Κυριακή ξεκίνησαν πάλι πολύ καλά και τα 3 σκυλιά είχαν πόντους δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν όμως και έτσι δεν είχαμε βαθμολογία. Εδώ θα σταθώ λίγο στον Brawn Del Polirone γιατί δεν είναι δυνατόν να τρέχεις 6 λεπτά να σε σταματούν γιατί τελείωνε το τερέν σε ένα κανάλι να σε γυρίζουν πίσω 500 μέτρα και να σου λένε συνέχισε και με το λύσιμο να σηκώνονται πουλιά και να σε βγάζουν έξω. Δυο σκυλιά είχαν C.A.C. του Κροάτη Harry η Herak και η Pradelinensis – Alba, και του Ιταλού Benneti Gea Del Isola στο μπαράζ C.A.C.I.T η Alba έτσι ήρθε η μεγάλη στιγμή μπαράζ ο Brawn Del Polirone με την Alba. Λύνοντας τα σκυλιά δεξιά ο Brawn Del Polirone αριστερά η Alba. Ο σκύλος μου έκανε 2 λασέ αριστερά δεξιά και σφύριγμα του κριτή. Τέλος η Alba όπως έφυγε αριστερά εκεί τελείωσε γιατί την έψαχνε ο κυναγωγός κάποια λεπτά και αφού πέρασαν αρκετά λεπτά για να βγάλουν τον νικητή μονολεκτικά ο Ισπανός Antonio Fernandez ανακοίνωσε ” Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Κροατία “.Ήταν πέρα για πέρα άδικο. Είδα για πρώτη φορά τα συγχαρητήρια να τα δίνουν στον δεύτερο και όχι στον πρώτο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1) ΚΡΟΑΤΙΑ 37
2) ΓΑΛΛΙΑ 36
3) ΙΤΑΛΙΑ 32
4) ΕΛΛΑΔΑ 28
5) ΙΣΠΑΝΙΑ 24
6) ΣΕΡΒΙΑ 18

Γράφει ο Λιάπης Ιωάννης

Χρονιές: 20102007200620052004200320022000