18η Ετήσια Εθνική Έκθεση Εκτροφής Μορφολογίας CAC

 

18η Ετήσια Εθνική Έκθεση Εκτροφής
Μορφολογίας CAC

 

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ
Την σημαντικότερη εκδήλωση της χρονιάς, την εθνική έκθεση εκτροφής, ο όμιλος επέλεξε φέτος να την κάνει στην έδρα του, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη στα Κουφάλια. Σε ένα χώρο ιδανικό μέσα σε δέντρα δίπλα στον ποταμό Αξιό υπολογίζοντας παράλληλα στην βοήθεια του Δήμου Χαλκηδόνας, του τοπικού ομίλου «Φίλων κυνηγών Κουφαλίων», του κυνηγετικού συλλόγου Αξιούπολης. Ο θεσμός της κυνοφυλίας πρέπει να είναι σε στενή σχέση με τους κυνηγούς διότι τους ενώνει ο σκύλος αλλά πρέπει παράλληλα να τους πείθουμε με τις πράξεις μας ότι αγαπάμε και φροντίζουμε την φύση, την πηγή που ικανοποιεί το χόμπι μας.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια πραγματικά μεγάλη επιτυχημένη κυνοφυλική γιορτή, ένα ΚΟΝΣΕΡΤΟ με πρωταγωνιστές τα 79 κούρτσχααρ που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα με μαέστρο τον Γάλλο κριτή Gilles Varrambier. Πολλοί ήταν οι λόγοι που έκαναν αυτή την εκδήλωση απόλυτα πετυχημένη και ξεχωριστή. α) Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχής σκύλων, που για πρώτη φορά συνέβη στην ιστορία του ομίλου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι απανταχού φίλοι και μέλη του ομίλου στηρίζουν αμέριστα και επικροτούν την προσπάθεια του ΔΣ, εκτός βέβαια λίγων οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα μιας παλάμης που πιστεύουν, μάλλον για προσωπικούς λόγους φαντάζομαι, ότι ο όμιλος δεν διοικείται από ένα δυνατό και πετυχημένο Δ.Σ. β) Η άριστη οργάνωση εκτός και εντός στίβου.

Ο όμιλος «Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων» φρόντισε από πολύ νωρίς να τοποθετήσει πολλές πινακίδες, αλλά και ανθρώπους του, σε πολλά σημεία της διαδρομής, ούτως ώστε η προσέλευση του κόσμου να γίνει εύκολη και ευχάριστη. Φρόντισε επίσης να κρεμαστούν στο χώρο πολλές σακούλες απορριμμάτων αποδεικνύοντας ότι οι κυνηγοί αγαπούν και φροντίζουν το περιβάλλον. Αμέριστη και απαραίτητη κρίθηκε η βοήθεια των ανθρώπων του ομίλου και «Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων» αποδεικνύοντας περίτρανα την σχέση κυνοφυλίας-κυνηγών και τους ευχαριστούμε θερμά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους ανθρώπους της πυροσβεστικής, του Ε.Σ.Υ. και της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής που με την παρουσία τους μετέδωσαν σε όλους ένα αίσθημα ασφάλειας και την ευχή «αχρείαστοι να είναι».

Ο χώρος που επιλέχθηκε ήταν ο πλέον κατάλληλος με πάρα πολλά δέντρα, που παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας δροσιά και σκιά απαραίτητη για τους σκύλους. Εντός του στίβου υπήρχαν 2 διερμηνείς, ο κ. Στέλιος και η κ. Βερονίκ, γραμματεία 3 ατόμων, του Κώστα Βλάχου, της Δέσποινα Δούκα και της Βάλλιας Φραγγοπούλου. Ο υπεύθυνος στίβου Ιωάννης Φραγγίδης που φρόντισε για την σωστή ροή της εκδήλωσης, ήταν αυτός που εκφωνούσε επίσης και εξηγούσε με πολύ εξαίρετο και ευχάριστο τρόπο, μέσω μικροφωνικής, τις κρίσεις του κριτή. Τους ευχαριστούμε όλους για την υπομονή τους και την πολύωρη προσφορά τους.

Αυτό όμως που την έκανε γιορτή αυτή την εκδήλωση, ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, όχι μόνο φίλων της φυλής αλλά και πολλών κυνόφιλων – κυνηγών, που πολλοί από αυτούς ήρθαν με την οικογένειά τους να παρακολουθήσουν την έκθεση και να περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό. Τα 120 καθίσματα που ήταν τοποθετημένα γύρω από τον στίβο για να διευκολύνουν και να ξεκουράζουν τους θεατές ήταν σχεδόν πάντα κατειλημμένα.

Οι αξιολογήσεις των αρσενικών ανέδειξαν «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ» τον BROZ με εκτροφέα τον Milosevic Darko και ιδιοκτήτη την Αφροδίτη Καρύδα και «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ» το BEN EYOSMOS με εκτροφέα – ιδιοκτήτη τον Γαβριήλ Νιάνιο και παρουσιάστηκε από τον Βασίλη Γιαννέτο. Μετά το τέλος της αξιολόγησης των αρσενικών, λίγο πριν το διάλλειμα έγινε η απονομή αναμνηστικών πλακετών και δώρων σε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της έκθεσης. Ακολούθησε χορευτικό με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Καβακλί» με τοπική ορχήστρα. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση.

Η έκθεση συνεχίστηκε με την αξιολόγηση των θηλυκών. Ο Γάλλος κριτής κ. Gilles Varrambier έμεινε ενθουσιασμένος από την ποιότητα και τον αριθμό των θηλυκών που παρουσιάστηκαν και σχολίασε ότι διαθέτουμε πολύ καλό υλικό για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την φυλή επιλέγοντας τους σωστούς επιβήτορες . «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ ΘΗΛΥΚΩΝ» και «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ» ανακηρύχτηκε η PERLA EYOSMOS με ιδιοκτήτη τον Χρήστο Πατρώνα. Το «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ» διεκδίκησαν ο BROZ (αρσενικός) με εκτροφέα τον Σέρβο Milosevic Darko και ιδιοκτήτη την Αφροδίτη Καρύδα και η PERLA EYOSMOS (θηλυκό) με εκτροφέα τον Γαβριήλ Νιάνιο και ιδιοκτήτη τον Χρήστο Πατρώνα. Ο κριτής επέλεξε ως «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ» για το 2011 την PERLA EYOSMOS με ιδιοκτήτη τον Χρήστο Πατρώνα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κριτής Gilles Varrambier ρώτησε με απορία τον υπεύθυνο στίβου Ιωάννη Φραγγίδη, αν συμμετείχαν στην έκθεση σκυλιά του προέδρου. Όταν του απάντησε αρκετά ιδιοκτησίας του, αλλά και πολλά εκτροφής του, του έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι ο πρόεδρος δεν παρουσίασε τα σκυλιά του και συνεχάρη προσωπικά τον πρόεδρο για αυτή του την πράξη. Σε ερώτηση που του έγινε από μέλος του ΔΣ ποιες ήταν οι εντυπώσεις που είχε πριν έρθει στην Ελλάδα και με ποιες εντυπώσεις θα γυρίσει πίσω στην Γαλλία, ο κ. Gilles Varrambier έδειξε αυθόρμητα ενθουσιασμένος.

Μίλησε για την υπέροχη φιλοξενία των ανθρώπων του ομίλου, για την σωστή συμπεριφορά των εδώ ανθρώπων, περιγράφοντας ένα γεγονός που του συνέβη. Ο ίδιος ξέχασε σε ταξί την φωτογραφική του μηχανή και ο ταξιτζής, την παρέδωσε άμεσα στο ξενοδοχείο. Περίμενε να βρει μια χώρα με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και ανθρώπους προβληματισμένους σκυθρωπούς και βρήκε τους Έλληνες πολύ ευχάριστους και φιλόξενους. Τους άρεσε επίσης πολύ το φαγητό και οι μεζέδες αλλά και ο υπέροχος καιρός της Ελλάδας. Βέβαια του έκανε εντύπωση ότι πολλοί νέοι έβγαιναν για φαγητό και διασκέδαση αργά την νύχτα και το γεγονός ότι αρκετοί που οδηγούσαν μηχανάκια δεν φορούσαν κράνος.

Εντύπωση του έκανε ο μεγάλος αριθμός αλλά και η ποιότητα των κούρτσχααρ που παρουσιάστηκαν και δήλωσε ότι δεν μειονεκτούν σχεδόν καθόλου έναντι των Γαλλικών, παρότι η Γαλλία είμαι μια μεγάλη χώρα με πολλούς κυνηγούς. Χαμογελώντας και αυτός και η σύζυγός του δήλωσε ότι θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την χώρα μας και για τους Έλληνες, και όπου βρεθούν θα μιλούν με τις καλύτερες αναμνήσεις για τις λίγες αυτές μέρες που πέρασαν στην Ελλάδα.

Το ΔΣ του ομίλου ευχαριστεί τον Δήμο Χαλκηδόνας για την στήριξη της εκδήλωσης και για την οικονομική του βοήθεια, την ΛΥΔΙΑ ΕΠΕ με τις σκυλοτροφές Belcando, την Gorilla Shoots που συνέβαλλαν και αυτοί οικονομικά, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αξιούπολης και όλους όσους στήριξαν τον όμιλο οικονομικά με διαφημίσεις και φυσικά όλους εσάς τους πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης που με την παρουσία σας κάνατε αυτή την εκδήλωση, μεγάλη κυνοφυλική γιορτή.

Aκολουθούν φωτογραφίες:

PERLA EYOSMOS=C.A.C, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ- ΕΚΘΕΣΗΣ.ΠΡΟΕΔ. ΝΙΑΝΙΟΣ Γ. ΙΔ. ΠΑΤΡΩΝΑΣ Χ. ΚΡΙΤΗΣ VARRAMBIER G. ΑΝΤΙΠΡ.ΛΙΑΠΗΣ Δ.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΛΙΑΠΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.ΝΙΑΝΙΟΣ, Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Χ. ΠΑΤΡΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣΥΠΕΡΟΧΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΚΛΙΗ ΜΠΟΥΤΙΚ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝPERLA EYOSMOS C.A.C. ΘΗΛ. MΑGI=R.C.A.C. ΙΔ. ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ Χ.ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΛΑΚΕΤΩΝ, ΑΝΤΠΡ. ΛΙΑΠΗΣ Δ. ΠΡ. ΝΙΑΝΙΟΣ Γ. ΚΡΙΤΗΣ VARRAMBIER G. ΣΥΖΗΓΟΣ NOELE Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ Χ.MORIS EYOSMOS 1os ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΦΥΛΗΣ ΙΔ. ΝΙΑΝΙΟΣ Γ. ΦΩΤΟ ΑΓΓΕΛΑΡΑΚΗΣ Λ., ΚΡΙΤΗΣ VARRAMBIER G. KLEIO PILLEA ΣΙΝΑΝΗΣ Π., KREON PILLEA ΣΙΝΑΝΗΣ Χ.ZAN=KΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΩΝ ΑΡΣ. ΙΔ. ΠΑΤΡΩΝΑΣ Χ, ΑΡΗΣ ΙΔ. ΜΥΛΩΝΑΣ Θ. LAKOPETRA ROGALI ΙΔ. ΛΙΑΠΗ ΑΦΟΙ, HRKO EYOSMOS ΙΔ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΣ Ν.BEN EYOSMOS=ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΡΣ. ΙΔ. ΝΙΑΝΙΟΣ Γ. ΓΙΑΝΕΤΟΣ Β., ΚΡΙΤΗΣ VARRAMBIER G.

 

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

Για το ΟΚΕ
γράφει ο Χρήστος Πατρώνας (Γεν. Γραμματέας Ο.Κ.Ε.)

Κάντε κλικ εδώ για να προβάλλετε τις αξιολογήσεις της έκθεσης

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η