17η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ C.A.C

17η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ C.A.C
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2010 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

Ήταν η σειρά της Αχαϊας να φιλοξενήσει για εφέτος αυτή τη μεγάλη εκδήλωση εκτροφής Κούρτσχααρ. Τα μέλη του ομίλου της περιοχής ο κ. Γ. Λαμπρόπουλος διοικητικός υπεύθυνος και υπεύθυνος στίβου ο πολύ πρόθυμος Α. Αντωνόπουλος και οι Αφοί Λιάπη φρόντισαν με πολύ επιμέλεια για τη σωστή οργάνωση της εκδήλωσης και προσέφεραν στους καλεσμένους την άψογη φιλοξενία τους. Το Δ.Σ τους συγχαίρει και τους ευχαριστεί θερμά για την μεγάλη τους προθυμία.

Καλεσμένος μας σε αυτή την εκδήλωση ήταν ο Γερμανικής καταγωγής κ. KLAUSS MEINERT ο οποίος είναι Πρόεδρος του ομίλου Κούρτσχααρ του NORDMARK, διεθνής κριτής Μορφολογίας και Εργασίας μόνο για Κούρτσχααρ, από τους πιο αναγνωρισμένους κριτές στη χώρα του. Το Δ.Σ του ομίλου επέλεξε Γερμανικής καταγωγής κριτή, εμπιστευόμενο τις κρίσεις του για την Γερμανικής καταγωγής φυλή μας.

Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία της Κ. Αχαΐας στο Πνευματικό κέντρο Μελίνας Μερκούρη πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με θέμα εκτροφή και το στάνταρ φυλής των Κούρτσχααρ με ομιλητή τον κ. KLAUSS MEINERT. Ο κ. MEINERT προσπάθησε να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους τα κριτήρια και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στη Γερμανία για την σωστή εκτροφή και εξέλιξη της φυλής. Τα συμπεράσματα ήταν ότι οι εκτροφείς της Γερμανίας αλλά και ο όμιλος είναι πάρα πολύ αυστηροί με τους κανόνες εκτροφής και επιλογής γεννητόρων.

Την Κυριακή το ραντεβού για την έκθεση Μορφολογίας ήταν στην Κ. Αχαΐα, σε μια οργανωμένη παραλία το MAYARI δίπλα στη θάλασσα. Ένας υπέροχος χώρος με γκαζόν αρκετά μεγάλος για να παρουσιαστούν σωστά τα σκυλιά μας, με δένδρα και bar. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Ντουφεξή για την άψογη φιλοξενία στο χώρο του. Θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση, οι συμμετοχές των σκύλων έφτασαν τις εξήντα έξι (66), ικανοποιητικός αριθμός που για ακόμη μια φορά δείχνει ότι η φυλή μας πάει μπροστά.

Ο κριτής έδινε πολύ μεγάλη σημασία, στην οδοντοστοιχία των σκύλων, διότι θεωρούσε ότι για ένα σωστό απόρτ χρειάζονται σωστά δόντια και δυνατός λαιμός, στην μηχανική των σκύλων διότι τα σκυλιά μας χρησιμοποιούνται για κυνήγι, και τέλος στα λάθη του τύπου της φυλής. Εξήγησε ότι στην κατηγορία Νέων δεν αξιολογεί τα νεαρά σκυλιά πάνω από ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Ο κ. MEINERT εξέταζε πολύ προσεκτικά τον κάθε σκύλο δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στην κίνηση. Αρκετά μεγάλος ο αριθμός των σκύλων που βαθμολογήθηκαν με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, αλλά για τα Γερμανικά δεδομένα σκύλος του ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ προτείνεται για εκτροφή και θεωρείται αξιόλογος. Σκύλος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ γενικά με ένα μόνο λάθος μηχανικής βαθμολογείτο από τον κ. MEINERT με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.

Μετά το τέλος της αξιολόγησης των αρσενικών έγινε απονομή πλακετών, τιμώντας έτσι ο όμιλος όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στον κριτή κ. MEINERT ο πρόεδρος του ομίλου αφιέρωσε αναμνηστική πλακέτα, στη δε σύζυγο του αναμνηστικό δώρο. Η απονομή πλακετών και δώρων έγινε από μέλη του ομίλου στον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Ραυτακόπουλο για την προθυμία και τη φιλοξενία στην πόλη του, στον Κτηνίατρο της έκθεσης κ. Κώστα Μακρυγιάννη και τον απανταχού παρών για την πολύτιμη βοήθειά του και διοικητικό υπεύθυνο κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο καθώς και στην γραμματεία του ομίλου τη νεαρή Αντωνοπούλου και τις δύο φίλες της. Το Δ.Σ του ομίλου τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Ειδικότερα θα ήθελα προσωπικά να απευθύνω ένα ιδιαίτερο και μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μανώλη Κοπτερό από τη Μυτιλήνη που σε όλο το διάστημα της προεδρίας μου είναι πολύ κοντά στον όμιλο και βοηθάει σε οποιαδήποτε επικοινωνία και διευθέτηση θεμάτων από τον Γερμανικό όμιλο Κούρτσχααρ.

Μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα η έκθεση συνεχίστηκε με την αξιολόγηση των θηλυκών. Ευχάριστη ήταν η παρουσία των νεαρών χειριστών Κλεάνθη και Κώστα αφού ο τελευταίος από τη χαρά του να πάρει το κύπελλο άφησε τον σκύλο του. Στο τέλος το καλύτερο έκθεσης διεκδίκησαν από τα αρσενικά ο LAKOPETRA ERIK και από τα θηλυκά η BOA.

Υπήρξε όμως πρόβλημα επί της διαδικασίας για την ανάδειξη του Καλύτερου Φυλής Αρσενικών, για το λόγο αυτό, με απόφαση του Δ.Σ. αφερέθηκαν όλοι οι τίτλοι από τον Lakoptera Erik των Αφων Λιάπη χωρίς να αποδοθούν σε άλλο σκύλο, εκτός από το Καλύτερο Ελληνικής Εκτροφής, το οποίο μεταβιβάζεται στον Morris Allain Glaif του Κου Σφικτού Παύλου, διότι ήταν ο μόνος σκύλος Ελληνικής Εκτροφής που διεκδικούσε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Γαβριήλ Νιάνιος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η