16η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

16η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

ΤΑ 4X4 ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την 16η Ετήσια Εθνική Έκθεση Εκτροφής διοργάνωσε ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος στις 21 Ιουνίου στη Λάρισα. Στο καταπράσινο άλσος του Αλκαζάρ παρέλασαν φέτος 75 κούρτσχααρ. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από ολόκληρη την Ελλάδα, από Καλαμάτα μέχρι Ορεστιάδα, αλλά και ο μεγάλος αριθμός σκύλων που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου, είναι αυτά που δίνουν ικανοποίηση, δύναμη και θέληση στο Δ.Σ. να συνεχίσει με αμείωτη όρεξη έως ότου ο Όμιλος να φτάσει στη θέση που του αξίζει. Το Δ.Σ. διάλεξε φέτος την όμορφη πόλη της Λάρισας, θέλοντας να μειώσει έτσι τις χιλιομετρικές αποστάσεις, αλλά και να προσεγγίσει τους κυνηγούς αυτής της περιοχής, όπου η φυλή μας ελαφρώς υστερεί. Οι εκθέσεις μορφολογίας που διοργανώνει ο Όμιλος είναι υψίστης σημασίας για τη φυλή μας, διότι οι κριτές είναι σπεσιαλίστες και εξετάζουν τα σκυλιά σύμφωνα με το στάνταρ της φυλής. Δίνεται μεγάλη σημασία στη σωστή κατασκευή και μηχανική των σκύλων, διότι τα σκυλιά μας πάνω από όλα είναι κυνηγοί. Μέσα από τις εκθέσεις και σε συνδυασμό με τους αγώνες και το κυνήγι, κύριος σκοπός του Ομίλου είναι να αναδείξει σκύλους που θα χρησιμοποιηθούν για γεννήτορες, για την εξέλιξη και τη βελτίωση της φυλής.

Στη φετινή Έκθεση Εκτροφής κριτής ήταν ο κος Rade Savic από τη Σερβία, λάτρης της φυλής, γνωστός στην Ευρώπη και σε εμάς, διότι αρκετά σκυλιά της εκτροφής του αναδείχθηκαν μεγάλοι γεννήτορες, αλλά και αρκετά διεκδίκησαν και κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης και Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο κριτής εξέταζε όλα τα σκυλιά με σχολαστικότητα, εξηγώντας πάντα με χαμόγελο στους ιδιοκτήτες και θεατές τα προτερήματα και μειονεκτήματα του κάθε σκύλου, και αιτιολογώντας πάντα την κατάταξη τους. Στο τέλος της εκδήλωσης σχολίασε θετικά το επίπεδο των συμμετεχόντων, την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και την αρκετά υψηλή ποιότητα των σκύλων, αφού ο αριθμός των Εξαίρετων στα αρσενικά έφτασε σχεδόν το 85% και στα θηλυκά το 95%.

Η Έκθεση ξεκίνησε με την αξιολόγηση όλων των αρσενικών σκύλων. Έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα στις 13:00 και αμέσως μετά το Δ.Σ., θέλοντας να τιμήσει όλους αυτούς που βοήθησαν για τη διοργάνωση και σωστή λειτουργία της Έκθεσης, τους προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες και δώρα. Η απονομή ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του Δήμου Λάρισας, τον οποίο και ευχαριστήσαμε για την παραχώρηση του χώρου, και τον πρόεδρο του ΟΦΙΣΕΠ κο Νίκο Κοτούλα. Συνεχίστηκε με όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία και τιμήθηκαν για τη μεγάλη τους προθυμία, για τη αμέριστη βοήθειά τους όλες τις προηγούμενες μέρες, αλλά και την ημέρα της Έκθεσης, αφού ήταν όλοι τους από τους πρώτους στο στίβο, έτοιμοι να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα. Εξίσου τιμήθηκαν και όλα τα μέλη της γραμματείας, ο Κωνσταντίνος Βλάχος, η Αθηνά Φραγγούλη, η Μαίρη Λίβα, η Όλια Κουρμπέτη και ο Γιάννης Φραγγίδης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συνεργαζόμενοι άψογα μεταξύ τους, πετυχαίνοντας τη σωστή ροή της εκδήλωσης, αλλά και τη γρήγορη παράδοση των αξιολογήσεων και βιβλιαρίων εργασίας αμέσως μετά το πέρας της αξιολόγησης της κάθε κατηγορίας. Τέλος, ο πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους όλων, τον κριτή, κο Rade Savic, του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα αλλά και δώρα, ένα καπέλο, μια μπλούζα και μια καρφίτσα του Ομίλου για να θυμάται την ξεχωριστή αυτή μέρα που πέρασε μαζί μας.

Η Έκθεση συνεχίστηκε με τις θηλυκές, που απέδειξαν ότι έχουμε πολύ καλό υλικό για εκτροφή, αφού μόνο δυο αξιολογήθηκαν με Πολύ Καλός. Δυνατό χειροκρότημα απέσπασαν και οι νεαροί χειριστές, ο μικρός Κλεάνθης Λιάπης και ο Χαράλαμπος Ρουσίδης, το μέλλον του Ομίλου. Η εκδήλωση έκλεισε με την επιλογή του καλύτερου Έκθεσης. Τον τίτλο φέτος κέρδισε η Aska JR 716432 με εκτροφέα-ιδιοκτήτη τον Djorjevic Sasa, και μελλοντικό ιδιοκτήτη τον Γιώργο Τσαπουρνιά.

Αμέριστη η στήριξη της τροφής ALLEVA, που εκτός από την οικονομική βοήθεια, στον πρώτο της κάθε κατηγορίας έδωσε ένα σακί σκυλοτροφής. Ευχαριστούμε θερμά και τους αδερφούς Καλαβρή. Ένα μεγάλο μπράβο επίσης στους απανταχού παρόντες για να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια, τον Άγγγελο Κανακούδη και το νεαρό Φάκα. Τα συγχαρητήρια όμως τα αξίζετε κυρίως όλοι εσείς που δώσατε το βροντερό παρόν σε αυτό το κάλεσμα των κουρτσχααράδων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες ότι ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος είναι πλέον οικογένεια.

Γαβριήλ Νιάνιος

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η