14η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

14η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Την Κυριακή 03-06-2007 πραγματοποιήθηκε η 14η έκθεση μορφολογίας του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος, σε ένα χώρο γνωστό για την φιλοξενία κυνοφυλικών εκδηλώσεων, τα λουτρά Λαγκαδά. Ένας χώρος καταπράσινος με πλατάνια όπου τα κούρτσχααρ διαγωνίστηκαν για το ποιο είναι το πιο τυπικό δείγμα της φυλής. Αρσενικά και θηλυκά στον στίβο της έκθεσης και όχι στον κάμπο ή στο βουνό. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα 3/4 των εκθετών ήταν νέοι ιδιοκτήτες και σε ηλικία αλλά και σε συμμετοχή, με σκύλους που δεν έχουν μπει ξανά στην διαδικασία να κριθούν. Κάτι το οποίο εμάς που είμαστε στο Δ.Σ. μας έδωσε δύναμη για την συνέχεια. Επίσης η επιστροφή κάποιων εκτροφέων που είχαν πολύ καιρό να συμμετάσχουν σε κάποια εκδήλωση του ομίλου δείχνει ότι η προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη άρχισε να έχει ανταπόκριση.

Κριτής ο κος Rene Gerlet, διεθνής κριτής εργασίας και μορφολογίας καθώς και πρόεδρος του Γαλλικού ομίλου Κούρτσχααρ και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς ομίλου Κούρτσχααρ, έκρινε λεπτομερώς τα σκυλιά και εξήγησε ένα προς ένα στους διαγωνιζόμενους τα προβλήματα μεγάλα ή μικρά δίνοντας προσοχή στο κεφάλι και στο σώμα. H συμμετοχή αυτού του ανθρώπου στην έκθεση σηματοδοτεί την αλλαγή που είχαμε υποσχεθεί στην πορεία του ομίλου κούρτσχααρ. Σε ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να σταθούμε είναι το μεγάλο πλήθος κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει την έκθεση. Το ενδιαφέρον του για τις κρίσεις μεγάλο, τις οποίες άκουγε με προσοχή και χειροκροτούσε τα σκυλιά που διακρίθηκαν στον στίβο. Ευχαριστούμε όλους τους κυναγωγούς και μη που ήρθαν από μακριά για να λάβουν μέρος στην έκθεση.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Λαγκαδά, τον δήμαρχο Λαγκαδά, τον διευθυντή των λουτρών κο Πεκίδη Λάζαρο, τον πρόεδρο των λουτρών κο και τον κο Παπαχαρίτου. Επίσης την διερμηνέα μας κα Παπαπετρίδου Άννα για την πολύτιμη βοήθειά της μεταφράζοντας όλα τα σχόλια του κριτή και όχι μόνο, την γραμματέα του ομίλου Δέσποινα Δούκα, τον κο Τσιουμλέκη Αθανάσιο και τον κτηνίατρο κο Αγαθαγγελίδη Κυριάκο που ήτανε παρών για κάθε ενδεχόμενο.

Για τον Ο.Κ.Ε. γράφει ο κος Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η