12η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

12η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2005 στο πάρκο Φωκά της Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία η 12η ετήσια εθνική έκθεση εκτροφής σκύλων Κούρτσχααρ. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πάρκο Φωκά, στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση ήταν σε πολύ ψιλά επίπεδα και γενικά όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην έκθεση έφυγαν ευχαριστημένοι και με περισσότερες γνώσεις όσον αφορά τα Κούρτσχααρ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 9 π.μ , διήρκεσε πέντε ώρες και την παρακολούθησαν αρκετοί εκτροφείς και φίλοι των Κούρτσχααρ μεταξύ των οποίων ήταν και η κυρία Λιάπη δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης που ήταν προσκεκλημένη του ομίλου. Στην εκδήλωση του Ομίλου έλαβαν μέρος πενήντα πέντε σκυλιά Κούρτσχααρ από ολόκληρη την Ελλάδα. Τα σκυλιά σύμφωνα με τους κανονισμούς F.C.I ήταν χωρισμένα σε έξι κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Είχαμε τις κατηγορίες κουταβιών 6-9 μηνών, νέων 9-18 μηνών, ανοικτή 15 και άνω, την κατηγορία εργασία, την κατηγορία πρωταθλητών και την κατηγορία βετεράνων.

Από κάθε κατηγορία βραβεύτηκαν τα πρώτα τέσσερα σκυλιά με ανώτερη διάκριση τον τίτλο C.A.C . Στην έκθεση έχει βραβευτεί επίσης και το καλύτερο αρσενικό και θηλυκό σκυλί καθώς επίσης και ελληνικής εκτροφής, δίνοντας ένα σημαντικό επί πλέον κίνητρο στους Έλληνες εκτροφής.

Η εθνική έκθεση εκτροφής είναι η πλέον σημαντική έκθεση στην Ελλάδα στην οποία παρουσιάζεται το επίπεδο των σκυλιών γενικά. Σ΄ αυτή παρουσιάζονται όλα σχεδόν τα αξιόλογα σκυλιά Κούρτσχααρ και κρίνονται από εξειδικευμένο κριτή με βαθιές γνώσεις στην φυλή κάτι που δεν συμβαίνει στις μεγάλες εκθέσεις όλων των φυλών. Στην έκθεση εκτροφής και το πιο ασήμαντο πρόβλημα με την παρουσία του εξειδικευμένου κριτή εντοπίζεται.

Κριτής στην έκθεση ήταν ο κύριος Descouts Christian από την Γαλλία (διεθνής κριτής), ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους γνώστες της φυλής. Είναι Ιδιώτης επαγγελματίας στον χώρο κινητής τηλεφωνίας και δήμαρχος της πόλης St. Just της Γαλλίας. Ταυτόχρονα είναι και μέλος του Ομίλου Κούρτσχααρ Γαλλίας και υπεύθυνος για τα στάνταρτ της φυλής στην Γαλλία.

Όπως δήλωσε ο κριτής σ΄ όλες τις κατηγορίες είδε πολύ αξιόλογα σκυλιά, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια των εκτροφέων να βελτιώνουν συνεχώς την εκτροφή τους εισάγοντας αξιόλογα σκυλιά από το εξωτερικό. Όπως έχει δηλώσει στους διοργανωτές ο κύριος Descouts τα Κούρτσχααρ στην Ελλάδα είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου (Πάρκο Φωκά), καθώς επίσης και όλους τους παρευρισκόμενους κυνηγούς και μη που βοήθησαν για μια ακόμη φορά στην διεξαγωγή της έκθεσης η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Επίσημος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία PET LINE αντιπρόσωπος των σκυλοτροφών PURINA. Η εταιρία είναι ο επίσημος χορηγός για όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος.

Γράφει ο Κος Γεωργίου

Αποκλειστικός Χορηγός PURINA PETLINE Α.Ε.

Άλλες εκθέσεις: 18η17η16η 15η 14η13η12η11η10η