Πανευρωπαικό 2010

ΚΥΠΕΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Τελειώνοντας το παγκόσμιο κύπελο Κούρτσχααρ, η ίδια Ελληνική ομάδα ταξίδεψε στο CHATEAU LANDON, περίπου 200χλμ μακριά, για να λάβει μέρος στο κύπελο Ευρώπης Ηπειρωτικών Φυλών. Στις 28 Μαρτίου το απόγευμα έγινε το καθιερωμένο συνέδριο της F.C.I με εκπροσώπους όλων των χωρών.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά έλαβε μέρος με εκπρόσωπο τον κ. Γαβριήλ Νιάνιο. Στο Συνέδριο αυτό, γίνονται συζητήσεις και παίρνονται αποφάσεις για θέματα που αφορούν τους κανονισμούς, για την σωστή και ομαλή λειτουργία της F.C.I. και καθορίζονται οι ημερομηνίες και οι κριτές για τις επόμενες διοργανώσεις.

Η οργάνωση και παρουσίαση των χωρών ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Ο μεγάλος αριθμός λαγών που υπήρχε σε αυτά τα τερέν δεν επέτρεψε πολλούς σκύλους να αξιολογηθούν. Σε αυτή την διοργάνωση ο μόνος Ελληνικός σκύλος που βαθμολογήθηκε ήταν ο LAKOPETRA BINGO με ιδ. και κυν. τον κ. Ι. Λιάπη δυστυχώς με ΚΑΛΟΣ. Ο κακός δαίμονας του κ. Λιάπη ο Antonio Fernandez δυστυχώς βρέθηκε πάλι να είναι ο κεντρικός κριτής. Στο τερέν του υπήρχαν πολλοί λαγοί, ο σκύλος έκανε φέρμα σε δύο και δεν ακολούθησε κανέναν. Ο πόντος κατά την άποψη και των τριών κριτών ήταν υψηλός αλλά ο Antonio Fernandez ήταν ο μόνος που επέμενε στο ΚΑΛΟΣ, λόγω κακής διαδρομής του με αρκετά μικρό σταματήματα από τις πολλές μυρωδιές των λαγών. Ο BΟSCO του κ.Π. Σινάνη έκανε μια εξαίρετη διαδρομή αλλά και στην επανάκληση δεν κατάφερε να βρει πέρδικες στο τερέν του.

Σε αυτή την εκδήλωση στο ομαδικό βγήκε Πρώτη Χώρα η Ιταλία.
Κυπελλούχος ανακηρύχθηκε το Κούρτσχααρ BINGO του HARI HERAK από την Κροατία αφού βαθμολογήθηκε με C.A.C.T – C.A.C.I.T. και αναπληρωματικός το Επανιέλ Μπρετόν ΙΝΚΑ με ιδ.WIESIEK JANKOWSKI και κυν. τον G.MOLINARI από Πολωνία που βαθμολογήθηκε με 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.

Άλλη μια εκδήλωση έλαβε τέλος και όλοι μας απογοητευμένοι, που δεν κατάφερε η Ελληνική ομάδα να πάρει κάποια θέση, σβήνοντας τον ενθουσιασμό και τις ελπίδες που είχαμε ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Ελπίζοντας όπως πάντα το καλύτερο για την επόμενη χρονιά, ξεκινήσαμε Μεγάλη Τρίτη για την επιστροφή μας, μαζί με κάποιους φίλους Ιταλούς που ήξεραν καλά τους δρόμους, για να φτάσουμε στα σπίτια μας την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι.

Γράφει ο κ. Γαβριήλ Νιάνιος
nianiosg@hotmail.com

Χρονιές: 20112010