Πανευρωπαικό

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ένας αγώνας υπό την αιγίδα της FCI. Μπορούν να λάβουν μέρος σκυλιά από όλες τις Ηπειρωτικές φυλές. Έλαβαν μέρος 12 χώρες, στο σύνολο 46 σκυλιά. Αυτή η εκδήλωση έγινε σε μια κωμόπολη το Lizendjke, με κέντρο διοργάνωσης μια πολύ ωραία αίθουσα στο Mauritshof.

Τα τερέν πολύ καλά αλλά με πολλούς λαγούς, φασιανούς και λιγότερες πέρδικες. Τα σκυλιά μας δεν κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογία παρά την καλή τους παρουσία. Ο ARTZI επανιέλ μπρετόν του κ. Απόστολου Μητάκου ενώ έκανε εξαίρετη διαδρομή αποκλείστηκε γιατί κυνήγησε λαγό. Ο LAKOPETRA BIGO έκανε μια διαδρομή σε υψηλό επίπεδο αλλά αποκλείστηκε γιατί ο δεξιός κριτής ξεσήκωσε πέρδικες δίπλα σε κανάλι και ο BROWN δεν συνάντησε.

Τα σκυλιά που μπήκαν στη βαθμολογία ήταν ο NAIKE επανιέλ μπρετόν του κ. Molinari της Πολωνίας με 1ος Εξαίρετος, ο COVICO DEL RADE SAVIC κούρτσχααρ του κ. Rade Savic της Σερβίας με 1ος Εξαίρετος, ο GOULI DE LA JUDERIA κούρτσχααρ του κ. Aragon της Ισπανίας με 1ος Εξαίρετος. Μεταξύ αυτών των σκύλων έγινε μπαράζ αφού δεν υπήρχε CACT. Πρωταθλητής ανακηρύχτηκε ο NAIKE επανιέλ μπρετόν της Πολωνίας και αναπληρωματικός πρωταθλητής ο COVICO DEL RADE SAVIC της Σερβίας.

Τα υπόλοιπα σκυλιά που μπήκαν στη βαθμολογία ήταν ένα της Γαλλίας με 2ος Εξαίρετος, ένα της Δανίας με 2ος Εξαίρετος και ένα της Ιταλίας με 2ος Πολύ Καλός.
Αμέσως μετά έγιναν οι απονομές, σε ένα όμορφο κυνοφυλικά περιβάλλον, συγχαίροντας όλοι τους νικητές και τους διοργανωτές. Σημαντικό γεγονός είναι επίσης το συνέδριο της FCI για Ηπειρωτικές φυλές που έγινε στις 10 Απριλίου το απόγευμα. Έλαβα μέρος ως εκπρόσωπος του ΚΟΕ μαζί με 14 άλλους προέδρους και εκπροσώπους άλλων χωρών με πρόεδρο τον Antonio Fernandez. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την διοργάνωση των πανευρωπαϊκών αγώνων για τα επόμενα χρόνια αλλά πάρθηκαν και αποφάσεις που αφορούν κανονισμούς της FCI.
Το πανευρωπαϊκό κύπελλο Ηπειρωτικών φυλών θα φιλοξενήσει για του χρόνου η Κροατία προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Γράφει ο
Γαβριήλ Νιάνιος
Υπεύθυνος αποστολής Εθνικής ομάδας ηπειρωτικών φυλών.

Χρονιές: 20112010